1

bir ev ya da apartman dairesi almak için;
1- bütçemizi iyi ayarlamamız gerekmektedir. yani aylık gelirimiz 5000 tl (beşbin tl) ise ve kiracıysak, biz aylık gelirimizi kira parasını düşerek hesap etmeliyiz. yani 4000 (dörtbin) tl üzerinden gelir ile hesap etmeliyiz.
2- aylık gelirimizin mutlaka her ay %10 gibi bir kısmını bankaya yatırmalıyız,birikim için,
3- 5. (beşinci) sene sonunda bankada en az 35 bin tl gibi bir nakitimiz olacaktır,
4-bu birikimi yarım inşaata firma sahibine nakit olarak öderiz, sonrasında aylık 3000 tl ödeyebileceğimiz şeklide kredi çekmeliyiz. 10 yıllık kredi çekersek, ayda 3000 tl ödeme ile toplam 360 bin tl ödemiş oluruz ve peşinat ile ibrlikte bu rakam 400 bin tl civarındadır. bu günün parasıyla 200 bin tl lik ev almış oluruz.

0

oncelikle alisveris magazalarindan tamamen uzak durulmasi gerekiyor. eger dolabinizda giymediginiz kiyafetlerle doluysa ilk once onlari kullanip eskimelerini, yipranmalarini bekleyin. luks yerlerde yemek yemekten vazgecip para biriktirme cabasina girmek gerekiyor. yani tasarruf boyutunu ne kadar fazlalastirirsak o kadar iyi. yalniz tasarruflu olmayla cimriligi karistiran o kadar cok kisi var ki. aralarinda cok ince bir cizgi var. gerekli oldugu zaman para hsrcayacaksan, gereksiz seylere para hsrcamazsan tasarruflu olursun.. ama cimrilikte ferekli olana da para harcamazsin. yani o ince cizgiyi oyle bir oturtmak gerekiyor ki yaptigimiz birikimden de sıkılmamış oluruz. ve daha fazla gelir elde edebilmek icin ek gelir imkanlari yaratmak gerekiyor. mesela ben buradan kazandığım para disinda internet ortaminda kitap satisi yaparak da gelir saglamaya calisiyorum. belki gecen gun ilk siftahimi yaptim ama uzun surede durdu tabi kitaplar instagram ortaminsa ve letgoda. yani rahat birikim yapabilmrk icin ekstra gelir kaynagi da saglamalisin. cunku normal hayatta kazandigin para belki kiraya, borca, giderlere anca yetiyordur, birikim yapma sansiniz en alt duzeyde olabilir. o yuzden dedim birikim yapma imkanlarinizi cesitlendirmeniz lazim. belki sizin eliniz bir hobi isine yatkindir, belki taki tasarliyorsundur. onlarin satisini gerceklestirebilirsin. gibi seylerle ek lazanc saglamanin yollarini bulursan yaptigin birikimden sıkılmazsin. birde alacsgin evi topraktan (temelden) ya da insaat halindeyken aldigin zaman daha uyguna alma imkanin var. hani normalde semtindeki bitmis bir daire diyelim ki 280 bin tl ise insaat halindeyken belki 220 bine 230 bine alacaksin. topraktan alsan belki 190 bine alacaksin. yani boyle alacagin dairenin de fiyatini fazla yuksekten almamis olursun.

0

ev almak için birikim yapmak şart yada temelden ev inşaatına girmek gerek daha uygun olur biraz zaman istiyor ama sonunda senin evin oluyor

0

ev sahibi olabilmek için birikim yapmak oldukça zordur. çünkü günümüz de ev fiyatları çok yüksek ve her an çoğalmaktadır. eğer iyi bşrmaaşa sahipseniz en sağlıklı ve mecburi yöntem kredi çekip ev almak ve kiraz yerine kredi ödemektir. faizlerde oldukça yüksek bu yüzden işiniz zor. kenera para ayırarak biraz sabrederek sadece bir miktar birikim yapabilir ve üzerine koyarsınız ancak bu şekilde olur.