0

cocuklarımızı daha iyi yetiştirmek icin hic bir zaman şiddet uygulamamalıyız ve hic bir zaman bagırmamalıyız biz şiddet uyguluyoruz ve okuldada o cocuk başkasına şiddet uyguluyor.cocukların yanında küfür edilmemeli daha dogrusu evde küfür edilmemeli diyebilirim.

0

çocuklarınızı daha iyi eğitmek için, kesinlikle ufak yaşlardan itibaren çocuğunuza iyi ahlakı, sevgi ve saygıyı aşılayın. çocuklarınıza büyüklerine karşı saygılı olması gerektiğini öğretmeniz gerekiyor, onu ahlaklı bir birey olarak yetiştirmeniz gerekiyor. aynı zamanda toplum kurallarını da bilmesi gerekiyor. bunları ona aktarırken de onun anlayacağı şekilde, anlayacağı dilden konuşmanız gerekmektedir. daha sonra okul dönemi başladığın da derslerinde de ona yardımcı olarak ona destek olmalıyız.

1

çocuklarımızı daha iyi eğitim verebilmek için kesinlikle daha çok küçük yaşlarda iken onlara belirli bir aile terbiyesi vermeyi amaç edinmeli ve bu konuda gerçekten çok dirayetli bir şekilde davranarak çocuklarımıza karşı taviz vermeden hareket etmeliyiz. çocuklarımızın kişilikleri genellikle 7-8 yaşına kadar tam anlamıyla oturmaya meyillidir. o yüzden kişiliğinin temellerini bu yaşta düzgün bir şekilde atmak için çabalamalısınız. bu yaşa kadar ne kaparlarsa sizden o kardır onlar için. o yüzden çocuklarımız daha çok küçük yaşlarda iken, vicdanlı bir şekilde yetiştirmeye çalışmalıyız. insanları sevmeyi onlara saygı duymayı insanları değişik özellikleri ile yargılama mayıs paylaşmayı seven bir çocuk olmayı başarmalarını sağlamalıyız.
ayrıca çocuklarımıza karşı sevgimize her zaman yoğun bir şekilde göstermeliyiz terbiye etmeye çalışırken kendimizden asla uzaklaştırmamalı ve soğutmamalıyız. özellikle babalar çocuklarına karşı sevgilerini göstermekten aciz davranışlar sergileyebiliyorllar. özellikle kız çocukları için küçük yaşlarda baba sevgisini görmek çok önemli bir konudur. çünkü baba sevgisinden mahrum olan kız çocukları ileriki yaşlarda büyüdükleri zaman içlerinde eksik kalan bu duyguyu başka erkekler de arama ihtiyacı hissedecekler ve genellikle de kendilerinden yaşça büyük insanlara yönelerek aşkla şevkati birbirine karıştırır hale gelecekler. kendilerini babaları gibi koruyup kollayan , kısıtlayan, küçük bir kız çocuğu olmuş gibi gören erkekler bu şekilde ki baba sevgisi görmeyen kız çocuklarını çok rahatlıkla kandırıp kullanabilirler.
bunun dışında çocuklarınızla da küçük yaştan ders çalışma ve kitap okuma alışkanlığı edindirmelisiniz. bunu yaparken de kesinlikle öncelikle siz kitap okumalı ve çocuğunuza örnek bir profil çizmelisiniz. çocuk yetiştirmekte en önemli konu ailenin öncelikle kendini değiştirmesidir. çünkü çocuklar her zaman kendi ebeveynlerini ilk olarak rol model alırlar ve siz , ne yapıyorsanız onlar da bir süre sonra onu yapmaya başlar yani resmen sizin bir yansımamız haline gelirler. çocuklarınızı kesinlikle acımasız ,paylaşmayı bilmeyen, insanları yadırgayan ,insanlara tepeden bakan ,bir kusuru olan ,bir rahatsızlığı olan ya da fakir olan kişilerle dalga geçmeyecek yapıda insanca yetiştirmeye çalışmalısınız. öncelikle kız ya da erkek hiç fark etmez. ben kız çocuk yetiştiriyorum ya da ben erkek çocuk yetiştiriyorum diye bir yanılgı içerisine girmeden ben herkes için hayırlı olabilecek beni gururlandırabilecek, yüzümü öne eğdirmeyecek bir insan yetiştiriyorum diye konuya bakmak bu şekilde çocuklarımız yetiştirmek gerekiyor.yoksa erkektir yapar ,kızdır yapmaz gibi yaklaşımlar kesinlikle bizi yanılgıya sürükleyecektir ve insan yetiştirmek yerine,cinsiyetçi kendini diğer insanlardan farklı gören varlıklar yetiştirmiş olacağız. bunlar da bir süre sonra sizin yüzünüzü yere eğecek hareketler illaki yaparlar. her şeyi geçin bir çocuk illaki okumak çok iyi yerlere gelmek zorunda değildir. her çocuk bir değildir ama her çocuk özeldir.

1

çocuklarımızı daha iyi eğitebilmemiz için ilk önce unutmamamiz gereken ağaç yasken eğilir. küçük yaşta cocuga eğitim vermeye başlamalıyızki ileride zorluk yyasamayalim. çünkü kendini iyice bilince eğitim vermek birseyler öğretmek daha zor olabilir. unutmamamiz gereken çocuklar anne babayı örnek alır onun yanında davranışlarımiza dikkat etmeliyiz çünkü çocuk gider tek bir yanlış hareketini yada lafını öğrenebilir . daha sonra unutturmak kolay olmaz . çocuğumuza kendini bilmeye başladıktan sonra eğitim öğretim hayatınada hazirlayabiliriz misal sayıları harfleri oyun haline getirerek öğrenebiliriz böylece daha çok ilgisini çeker ve verimli vakit geçirmişte oluruz . bazı ebeveynlerin hatası çocuğu tek başına bırakmak çocuk ilgi bekler alaka bekler yoksa televizyon telefon bağımlısı olup çıkar onunla vakit geçirmeli zamanını verimli değerlendirmeliyiz . temizlik yaparken bile onu eğlenceli hale getirip yanına alabilirsin mesela benim düşüncem bu yönde. umarim kızımı hayalimdeki büyütüp yetiştirebilirim.

0

çocuklarımıza iyi bir şekilde yetiştirmemiz için ilk önce küçük bir yaşta eğitimek lazım. yani terbiyeli bir şekilde hani bence anne, babanın görevi de bu özellikle annenin diyeyim. hani çocuğuna terbiye verecek, saygı ,sevgi ,hoşgörü ne demek onu bu yaşta öğretmesi lazım ve zararlı olan şeylerden uzak durması, kötü alışkanlıkların ne kadar zarar verdiğini öğretmesi lazım. bence tüm anneler çocukları küçükken en azından camide kur'an kursuna gönderebilir. en azından o çocuğun büyüdüğünde bile aklında bir şeylerin kalmış olmasına neden olur ve kötü alışkanlıklar yapmaz. ben şahsen öyle yapacağım. oğlum için kur'an kursuna göndereceğim. en azından öğrensin bence en önemlisi olan da dinimizi öğrenmektir. özellikle böyle küfür eden çocukların yanına göndermemek lazım diye düşünüyorum. bu benim oturduğum mahallede gerçekten de çok küfür eden çocuklar var. ben hiçbir şekilde çocuğumu dışarıya çıkartmam ve oğlum büyüdüğünde arkadaş çevresine her zaman tanımak isterim. bence ailelerin bunu yapması lazım çünkü hangi ortamlarda takılıyor. bence bu çok önemli en azında anne baba çocuğuna arkadaş gibi olursa çocuk en azından anneyle babayla dertleşmiş olur diye düşünüyorum. inşallah oğlumu istediğim gibi yetiştirebilirim allah'ın izniyle inşallah da başarırım diyorum. sonuçta anne olmak bence en güzelini evladına yapmaktır ve her zaman doğru yolu göstermektir diye düşünüyorum.