0

kelime haznemiz genişler,hayal gücümüz gelisir,diksiyonumuz düzelir olaylara farkli açılardan bakmayı öğreniriz.kitap okumak çok önemlidir her açıdan kendimizi gelistirecegimiz bize bir çok şey katan bir şey varsa o da gerçekten kitap okumaktir.başka hayatlara götürür,farkli hikayeler yaşatir,bazen ağlatır,bazen güldürür,bazen ders verir.bize başka dünyanın kapılarını aralar.

0

kitap okumak kesinlikle yapılması gereken ve yapılması zevkli halde iken yaralı olan bir etkinliktir.insanlar kitap okurken o yazılara dökülmüş yer tasvirleri içinden çıkmak istemeyeceğiniz olay örgüleri ölmesinden veya başına bir olay gelmesinden çekindiğiniz kitap karakterleri eğer bu döngüleri yaşıyorsanız iyi bir kitap okuyucu olmuşsunuz demektir yaşadığımız yüzyıl veya daha öncesi olayların geçtiği klasik edebiyat eserleri okurken gerçekten o zaman dilimine yolculuk yapıp kitabın yazıldığı zamandaki baskıları,cesareti,heyecanı sadece cüzzi bir miktar ödeyerek sahip olabiliyorsunuz bence bir kitap sır yarısına kadar geldim bitireyim bari düşüncesiyle değilde o kitabı okumadığınız zamanlarda aklınızı günlük hayat içerisinde o kitaba kayması kitabınıza bir an önce ulaşabilmek ve kendinize boş zaman yaratıp kaldığınız yerden kiitabınızı okumaya devam etmek o heyecanı yaşamak amaçsız yaşayan insanlara kısa vadede yaşama sevinci ve heyecanı aşılayarak insanların yaşadıkları kötü veya iyi olayları kendince değerledirip geleceğe yönelik planlar ve girişimlerde bulunmasına öncülük etmektedir

0

kitap okumak insanı geliştirir öncelikle her konudan okuması dahada hızlanır bi defa okuduğunu anlamak için bidaha okumasına gerek kalmadan anlar zekası gelişir anlama yeteneği gelişir yani

0

kitap okumak insana bir çok etken katabilir kitap okumak insanın okuma alışkanlığını geliştirir okuma üzerindeki gelişiminizi etkiler hafızanızı güçlendirir yani ezberleriniz felan kolay oluyor lise ve üniversite çağında kitap okumak gerçekten de çok faydalı bir şey bence.başka olarakda kitap okumak insanın duygularınada güzel bir hava katar bazı romanlar felan insana gerçekten de güzel duygular katıyor.

0

kisisel gelisim bakis acisi bakimindan cok sey katar baska bir dunyada olursun kitabi yasar gozunun onunde canlanir

0

kitap okumak öncelikle diksiyonumuzu oldukça geliştirir ve konuşmamız daha akıcı bir hale gelir. kitap okudukça kelime haznemiz daha da genişler. normal hayatta konuşurken kelime bulmakta sıkıntı yaşamayız. kendimizi daha iyi ifade edebiliriz kitap okuduğunuz için. ve bildiğim kadarıyla alzaymır hastalarına kitap okumaları önerilir kitap okumak unutkanlığı azalttığı inancı vardır. kitap okuyarak beynimizi geliştiririz ve bu da derslerimizi büyük oranda etkiler. kitap okuyan bir kişi daha bilgili olur okuduğu kitaplardaki bilgiler edinir ve bu bilgileri gerektiği zamanlarda rahatlıkla kullanabilir.

0

kitap okumanın faydaları saymakla bitmez ama kısaca değinmek gerekirse beyindeki nöronlar arasında yeni bağlantılar kurar ve bu bağlantılar sayesinde işlem yapma, düşünce ve yaratıcılık fikirleriniz genişler. bunun yanında odaklanma probleminizi giderir ve sizi yalnızlıktan kurtaran bir arkadaş olur. farklı düşünce tarzlarını oluşturmayı ve anlamayı sağlar bu durum da sizi ortamlara uyum sağlayan bir birey haline getirip iyi bir iletişim kurmanıza yarar. kelime hazneniz gelişir. ama her kitabı okumamanızda fayda var. kitap seçimi bu noktada çok önemlidir. kitap satın alırken içinden bir sayfayı okumanız gerekir ve anlamıyorsanız ve ya ilginizi çekmiyor, gözünüzde anlatılanlar canlanmıyorsa o kitabı yerine koymalısınız çünkü o kitap size hitap etmiyordur.

0

kitap okumak insana bir çok şey katar. kültürlü olmamızı anlayışlı olmamızı olaylara daha geniş çerçeveden bakabilmeyi sağlar. hafızamızı güçlendirir. kitap içerisinde okuduğumuz hikayenin olay örgüsü nü gözümüz de canlandırmamızı sağlar . bize katkıda bulunur gelişmemizi daha çok şey öğrenmenizi bilgi edinmeyi akıl yürütmeyi sorgulamayı öğretir. aynı zaman da bize ders verir. kitap okumak insan üzerinde bir çok etkiye sahiptir kelime dağarcığımızı geliştirir. daha iyive etkili bir şekilde konuşmamızı sağlar diksiyon konusunda bize yardımcı olur.