0

eşdeğer olduğunu düşünmüyorum. normal baskı kitapları hissetmek en güzeli.

0

hayır birbiriyle eş değer olduğunu düşünmüyorum. telefon da okumuş olduğunuz kitap daha küçük yazılarla olur ve elinizde olmadığı için hem okumakta zorlanırsınız hemde gözleriniz ve elleriniz daha çabuk yorulur. telefonda okudu unuz kitabın kokusunu almazsınız onu hissedemezsiniz ve altını çizemezsiniz. ancak elinizde olan ir kitabı bire bir inceleyebilir kokusunu alabilir istediğiniz yerleri çizebilir ve o kitapla aranızda bir bağ kurarsınız. bence sırf bu yüzden bile internetten kitap okumak oldukça zordur.

0

bence değil.kitap'ı eline alıp okumakla telefondan okumak arasında çok fark var.

0

tabiki eş değer diğil kitabı elinize alınca ayrı bir güzel olur o sayfaları çermek insana ayrı bir huzur veriyor

0

galiba esdeger olamaz cunku telefonun gözun erken yorulmasina yol acabilir ve gelen bildirimler surekli dikkat daginikligina sebep olabilir yani kitaptan okumak daha mantikli

0

eşdeğer değil tabiki elde kitabın sayfalarını çevirmek dokunmak daha sıcak

0

telefonda kitap okumadım kitap okumayı severim kokusunu ve sayfalarını çevirmeyide

0

tabiki bir değil o sayfaları çevirmek kitap kokusu almak bambaşka bir şey telefonda da kitap okuyorum ama aynı tadı vermesede okumak beni mutlu ettiği için devam ediyorum ama mümkün olduğu kadar kitap alıp okumak favorilerim arasında şimdiden aklımda 4 5 kitap var almak istediğim

0

bence eşdeğer değil.kitap okuduğun zaman sayfaları değiştirdiğinde bile aldığın haz bambaşka olur.kitap ile okuyu arasında bir bağ olduğuna inanırım.bu bağı telefonda kurmak imkansız gibi birşey.

0

asla değil bence telefonda kitap okumayı çok saçma buluyorum

1

hayır değildir. normal kitap okumak her zaman daha iyidir. en azından fazlaca gözlerimiz yorulmaz ve ağrımaz.

1

telefondan kitap okumak normal okumak gibi değildir. ama hiç okumam haktan iyidir gözleri yorsa da ben de bazen afama takılan islami soruları telefondan ilmihali açıp okuyorum. iş yerinde boş zamanımda kuranı kerim okuyabiliyorum yani bir yandan telefonda kitap okumak için iyi bir nimettir.

0

kanımca aynı hissiyatı vermemektedir. elinin yorulması, sayfa değiştirirken çıkan ses ve ayağına koyduğunda ayağını hafiften ısıtması gibi hissiyatı veremez.

0

dijital çağın olmazsa olmazlarından biri. normal kitap okumanın yerini elbette tutmuyor ama 21. yüzyıl insanının yoğunluğundan dolayı yanında sürekli kitap taşıyamadığını (!) ama en az bir tane teknolojik cihaz taşıdığını (telefon, tablet bilgisayar vs.) düşünürsek. ayrıca ağaç kesilmelerini azaltacağını düşünürsek bence eşdeğerdir. hem bilgi her yerde bilgidir. benim en çok favorim ise sesli kitaplar, bence en faydalısı.

0

hayır hiç denk olur mu sayfaların kokusu gelecek burnuma kitap okumak budur .

0

okudugunuzu anliyorsaniz bence es degerdir.artik bir cok sey interaktif ortamda sunulmaya basladi.

0

telefonda kitap okumak normal okumakta aynı değildir. çünkü bir yerden sonra telefonda kitap okumak insanın gözlerini yorar ve okumayı bırakır. bu yüzden de genel olarak normal bir şekilde kitabı önümüze alarak okumamızı tercih ederim.