0

kitap okumanın bize bir çok katkısı vardır. bilgi edinmemize öğrenmemize fayda sağlar. aynı zamanda kitap okumak gözümüzde canlandırmış olduğumuz hikayeyi daha iyi anlamamızı sağlar. hayal gücümüz üzerinde etki yaratır böylece hafızamı kuvvetlendirmiş olur. bunun yanında kitap okumak bize kültürlü olmayı bilgi edinmeyi anlayışlı olmayı olaylara daha geniş açıdan bakmabilmemizi sağlar. kelime dağarcığımızı geliştirerek yeni sözcükler öğrenmemize yardımcı olur. ayrıca konuşma şeklimiz ve biçiminiz üzerinde etki sağlar. diksiyonumuzu düzeltmeye yardımcı olur.

0

çok kitap okuyan insanların bilgi daracığı geniş olur. her konuda fikir sahibi olurlar, çünkü zamanla kitap okudukça kazandığı bilgiler artacaktır. bilgi yarışmalarına katıldıklarında başarılı olurlar. hızlı ve güzel kitap okurlar. okuduklarını diğer insanlara oranla daha iyi anlarlar. hayal güçleri gelişmiştir. daha doğru kararlar verirler. cahil insanlara benzemezler. kendini geliştirmiş olurlar.

0

kitap okumak en başta insanın farklı konularda bilgi edinmesini,olaylara farklı açılardan bakma yeteneğini kazandırır.ayrıca kelime dağarcığımızı,konuşma yeteneğimizi ve hitap gücümüzü arttırır.kitap okuyarak kendi dilini daha çok öğrenmeyi ve bununla beraber yabancı bir diş öğrenmeyi de kolaylaştırır.tüm bunların yanında beynimizi,ruhumuzu,bedenimizi dinlendirdiğimiz bir meditasyon seansı olarak bile değerlendirebiliriz.

0

kitap okumak bizi geliştirir daha bilgili bir insan oluruz ve bazen bir kitap bize arkadaş olur dost olur insanların vermediği bilgiyi kitaplar bize veriyor

0

her şeyi dogru anlayabilmeyi saglar.soru çözerken soruya daha iyi anlamamızı saglar.