0

yazarın o kitapta ne anlattığına bağlı mesela yazar bir duyguyu bana göre o kitapta o kadar iyi yorumlar ki ben sorarım acaba ne yaşadı da bunu bu kadar iyi anlatabiliyor ya da polisiye kitabı yazan kişiler bu kadar bilgiyi nasıl biliyorlar öyle bir geçmişleri varmı öce polis falanmıydı sonradan mı yazar oldu gibi şeyler düşünürsem ancak o zaman yazarın hayatı benim ilgimi çeker ve araştırırım

1

bazı kitapların yazarlarınıı hayat hikayeleri beni çok ama çok meraklandırıyor. çünkü öyle konulara parmak basıp değiniyorlar, öyle can alıcı konular buluyorlar ki; yani yazarın hayatını, kişiliğini merak etmemek mümkün değil.

0

bazı yazarların hayat hikayeleri bende merak uyandırır evet ancka her yazarın hayat hikayesini araştırmam. bazı yazarları merak ederim ve onların hayatlarını okurum.

1

okuduğum kitaplar roman ne kadar ilgimi çekerse yazarın hayatını da o kadar çok merak ediyorum. bana göre enteresan hikayeler yazan kişilerin hayatlarını burada gerçekten enteresan bir şeyler olmuş gibi geliyor. bu yüzden de çoğu zaman hayatları ile alakalı da araştırma yaptığım zamanlar oluyor. bu sayede romandan da güzel ve daha doğru çıkarımlar yapmak mümkün oluyor bence.

0

evet tabii ki de okuduğum kitabın yazarının hayatı ben de merak uyandırır. çünkü insan zaten yaşadıklarından esinlenerek eserlerini oluşturur. her eserde illaki yaşanmışlık bulunur. o yüzden yazarın hayatına araştırırım ve ne duygular hissettiğini neler yaşadığını bilmek isterim. en azından bir kitabı okurken ne kadarı hayatı ile bağlantılı onu da insan az çok düşünerek çözebilir.

0

merak uyandırmıyorsa o kitabı okumanızın bir anlamı yok. çünkü kitap okurken yazarlar ile iletişim kurup onun belirli düşüncelerini yakalayabilirsiniz. bunun yanında yazarın hayal dünyasında güzel bir geziye çıkar ve yazar ile sözsüz bir iletişim kurmuş olursunuz.