1

aslında eskiden hiç parasız kalmıyordum yani iyi kötü geçiriyorduk mutlaka ay sonuna kadar paramı idareli oralarak kullanıyordum. ama birkaç senedir çocuklar büyüdü ve ev kiraya taşındığımız için şu anda parayı ne kadar idareli kullansam bile paramız ay başına yetmiyor ancak ayın 15'ine kadar yetiyor çünkü çocukların okul masrafı var kira var mutfak masrafı derken yani elimizde zaten kalmıyor hatta bunun yanında bir sürü borca giriyoruz çünkü bizim evde sadece bir kişi asgari ücretle çalışıyor ve evimizdeki 3 tane çocuk da var işte zar zor idare ediyoruz paran bittiği zaman yani bende 1-2 hafta pazara çıkmıyorum. kuru gıdalarda borçlu alıyoruz yani öyle idare ediyoruz şu anda kimse parayı borçla da vermiyor zaten borçla verse ödeyecek durumumuz yok.

1

hemen sorumaniye geliyorum başlıyorum soruları okumaya, cevap yazmaya. kuruş kuruş kazandıkça genel olarak ne kadar zor kazanıp ne kadar kolay harcadığımı düşünüyor ve sorguluyorum. acil olmayan ihtiyaçlarımı erteliyorum, sonra bazılarının ihtiyaç bile olmadığını anlıyorum. elimden geldiğince idare etmeye çalışıyorum ve olan paramı idareli kullanıyorum. parasız kalmadan öncede tedbir ve tasarruf amaçlı kumbara alışkanlığım var, gerekirse ona başvuruyorum. ama düzenli bir gelirim olduğu için maaş ya da avans gününe kadar kredi kartı desteği de alıyorum sık olmasa da. çünkü ödeyeceğimin bilincindeyim.

1

parasız kaldığım zaman ne yapayım işim gücüm olmadığı için hep evde oturuyorum. harcamalarımı olabildiğince kısıyorum. gereksiz her şeyden uzak duruyorum. valla hava güzelken dışarda para harcamamak için evde çay demleyip yanına bir kaç bir şey yapıp sevgilimle sahilde oturup piknik gibi yaptığımız çok olmuştu. hem bence cafe de oturmaktan çok daha zevkli oluyor. tasarruf yapmanın keyifli yönlerini de bulabilirsiniz bence.

0

parasız kalmamaya çalışıyorum.buna rağmen param olmadı mı arkadaşlardan borç alırım genelde.bazen de evde oturuyorum.sokağa bile çıkmam.

0

parasız kalmamak için paramı idareli harcıyorum genellikle. parasız kaldığım zamanda ailem gönderiyor sağ olsunlar. zaten onların bana para gönderme günleri belirli. ayda iki kez para atıyorlar ve ben de o atılan parayı idareli harcamaya çalışıyorum. çünkü eğer ki idareli harcamasam ülkenin durumu belli ve öğrenci olduğum için geçinemem. o yüzden idareli harcıyorum ve çoğu zaman gereksiz harcamalardan kaçınıyorum. parasız kaldığım zamanlarda da genellikle dışarıya çıkmamaya özen gösteriyorum. çünkü dışarıya çıkınca illaki para harcıyor insan en azından dışarıya çıkmayınca daha az harcıyoruz.

0

bu aralar çok sık başıma gelen birşey parasızlık. malum ekonomi durumu ortada ve daha da kötüsü bir çocuk sahibi olmaya karar verdiğimden beri herşey hızla kötüye gitti ekonomik olarak. artık çalışmıyorum küçük bebeğim var. tek maaşla geçinmek imkansız olmaya başladı. bir süre bebeğe takilanlarla idare ettik. evde yapılabilecek ek iş arıyorum şimdi de. çocuğa bakacak biri olsa bir kaç aylık iş arayacağım ama mümkün görünmüyor malesef. buradan çıkardığım her para ile oğluma bez alıyorum. allah hepimizin yardımcısı olsun.

0

parasız kaldığım zaman bekliyorum. sabır etmeye çalışıyorum. bu tür sitelerde vakit geçirmeye kendi para kazanabileceğim şekilde yöntemler bulmaya çalışıyorum.

0

parasiz kaldigimda birsey yapmiyorum brn... yapilabilecek, para kazandiracak seyleri dusunuyorum o sira. gerci pek parasiz kalmamaya calisiyorum. birikim yapmaya calistigim icin illa ki kumbsramdan 10 lira 20 lira birseyde olsa para bulunur yani... o yuzden parasiz kalmamak icin param oldugu zaman kumbarama para atarim illa ki.