0

zamanında bende sivilcelerimden çok şikayetçiydim. doğal olarak limon, elma sitkesi denedim hiçbiri fayda vermedi. sivilceler çıktığında genel olarak sıkan ve yara yapan biriyim. en son karar verdim doktora gittim. yüzümde fazla sivilce olmamasına rağmen ben onları iz yara yapmıştım ve 4-5 senedir bu şikayetle yaşıyordum. doktora gittim sadece yüzümü inceledi ve ona göre ilaç yazdı. iki tane jel krem verdi bunlar cilt soyucu ve leke gideren ilaçlardı düzenli kullandım ve bir sene sonra cildimin düzeldiğini gördüm. bazen doğal diye herşeyi yüzümüze sürmeye çalışıyoruz ama onlarda zararlı etkilere sahip ve belli oranda karıştırılmaları gerek. böylece sivilce sorunumdan kurtulmuş oldum. insanın kendine güveni geliyor ve güzel olduğunu hissediyor sivilcesiz ve iz leke yüzümüzde olmadığında makyaj yapmaya bile gerek kalmıyor.

0

ben ilk önce sabah akşam pamuk yardımı ile elma sirkesi sürüyorum yüzümde 5 dakika kaldıktan sonra yıkıyorum. bunu dğzenli olarak yaptığında faydasını görüyorsun ama gözenekleri açmak içinde yardımcı etkenler gerekli sivilce tıkalı gözeneklerin iltahaplanmasıyla oluşuyor bunun içinde sıcak suyu bir leğene boşaltıp içine de bir tatlı kaşığı nane atıyorum daha sonda kafama havlu kapatıp 10-15 dakika bekliyorum hem gözeneklerim açılıyor hem de nane sayesinde yüzüm ve burnum ferahlıyor en son olarakta yüzüme hiç sabun uygulamadan direk ılık su ile yıkıyorum.

0

ben sivilceler için incir sütü öneri bu doğal bir öneridir

0

ben sadece yüzümü bebek şampuanı olan dalinle ya da johnsons baby ile yıkıyorum. fondoten sürüyordum onu bıraktım yerıne bb krem kullanıyorum o da zaten krem gibi bişey çok kapatmıyor sadece renk eşitliyor. yanş sivilcesi olanlar mümkünse cilt makyajından uzak durun ve bebek şampuanıyla günde iki kez yıkayın bide benim en büyük hatam sivilcelerimle oynamaktı siz mümkünse dokunmayın. limon falan sürüp kurutabilirsiniz ama valla hepsi züğür tesellisi onu sür bunu sür şu markanın maskesini al falan yemeyin bunları. ben de bebek şampuanı dedim ama onun bi sebebi var hem diğer her markadan daha ucuz miktar olarak hesaplarsanız hem de o şampuanlar bebekler için üretildiğinden içinde renklendirici paraben falan çok fazla kimyasal yok. yanlış bilmiyosam bebekler için üretilen kozmetik ürünleri belli bir sağlık standartından geçmek zorundaymış. o yüzden en sağlıklısı ve en güzel makyaj çıkaranı o. hatta göz doktorları da göz enfeksiyonunda falan hastalara gözünü dalinle yıka diyor. yani siz yüzünüzü temiz tutun cildinizin hava almasını sağlayın, dokunmayın ve su tüketin ki vücut toksinleri sivilceyle değil idrarla atsın. bide sağa sola inanıp her şeyi yüzünüze sürmeyin valla işe yaramıyo. bir sivilceyi kurutayım diyene kadar ikincisi çıkıyo napcaz tek tek uğraşcaz mı bunlarla. belli ki sorun dışardan kurutmakla çözülmüyo mecbur içerdeki sorunu çözcez.

0

ilk olarak yağlı yiyecekler tüketme 1-2 ay.sonra ise sivilcelerin bulunduğu bölgeye buz koy.sonra ise buz gibi soğuk suyla yüzünü yıka.bu dediklerim sivilcelere şok etkisi yaratacak.ve onlar kendiliğinden gidicektir.

0

sivilce tüm insanlar için en büyük problemler arasında yer alır. sivilce için yapılabilecek bir çok yöntem vaedır. benimde yüzümde sivilce çıktığında yaptığım en etkili yöntemlerden biri diç macunu yöntemidir. yüzümü yıkadıktan sonra silmeden ıslak iken diş macunu sürüyorum diş macununu aynı krem sürer gibi ince bir tabaka halinde sürüyorum. bu yöntem bu zamana kadar yaptığım en etkili yöntemler arasında yer almaktadır. bu nedenle her sivilce çıktığında bu yöntemi uygularım. özellikle cildi yağlı olan kişiler için harika bir yöntemdir. sivilcenin üzerine direk diş macunu da sürebilirsiniz. benim yaptığım yöntemlerden biride çay ağacı yağı ile yüzümü temizlemek. çay ağacı yağı sivilce tedavilerinde mutlaka kullanılması gereken yöntemlerden biridir. gece yatmadan önce yüzünüze pamuğa döktüğünüz çay ağacı yağını uygulamalısınız. kokusu biraz kötü olabilir. fakat sabah uyandığınızda koku kalmaz. bu yöntem uzun yıllardır yapılan yöntemler arasında yer almaktadır. özellikle asyalı kadınların uygulamış olduğu yöntemler arasında yer alır. sivilce için yapılması gereken bir diğer yöntem ise lavanta suyudur. kaynattığınız lavantanın suyunu tonik gibi cilde uygulamalısınız. bu yöntem hem sivilcelerin tedavisinde hem de sivilce izlerinin tedavisinde kullanılan etkili yöntemler arasında yer almaktadır. kimyasal tonik kullanmak yerine bu yöntem hem doğal hem de etkilidir.

0

sivilcelerin çıkma sebebi farklıdır. öncelikle sivilceleri hijyenik olarak temizlemek gerekir. çünkü sivilceler sadece sinir ve stresten çıkmıyor. ergenlikten, mikroplardan, adet döneminde de çıkabiliyor. öncelikle kişisel bakıma dikkat etmeliyiz. havlular, sabunlar, kullanılan şeyler ayrı ve kişiye özel olmalıdır. doğal çözümlere gelince diğer bölgelere yaymamak şartı ile pamukla limon sürülebilir, gül yağı daha sonra soğan suyu ve maden suyu da etki etmektedir. kurumaya başlayınca yoğurt maskesi yapılabilir. ayrıca sivilceler sürekli sıkılmamalı ve oynanmalıdır. defne özlü sabun ve kükürtlü sabun da sivilceleri yok etmeye birebirdir.

0

yani ben genellikle sivilceler için tabii ben de çıkmıyor ama mesala çıkanlar her zaman tavsiye etmişimdir.. bu dediğim şey mesela her şey iyi geliyor. cildi bile canlandırıyor, sivilceleri kurutuyor, akneleri alıyor. şimdi domates rendeli yorsun onun suyunu sıkıp için pirinç unu atacaksın.. ne katı ve sıvı olacak yani normal olacak yüzümde duracak bir şekilde ondan sonra yüzünü sürüyorsun 20 dakika falan bekletiyorsun yüzünü yıkacaksın.. yüzün yanabilir korkma yani bu normal bir şeydir onu her gün yaparsan hem bebeksi bir yüzün olur ,hem de sivilcelerinden aknelerinden kurtulmuş olursun. mesela patatesi rendele hep onun suyunu yüzüne de sürebilirsin. o da çok iyi geliyor tabi sivilceler için limon da çok iyi geliyor. yani ben bunların hepsini mesela dedim gerçekten de güzel.

0

sivilceler her kızın artık dert ettiği bir sorundur. bazen ne yaparsak yapalım hiçbir şekilde geçiremiyoruz. sivilceleri sıkmak özellikle sivilcelerin yayılmasını sağlar. o yüzden ilk önce sivilcelerimiz sıkmamalıyız. evde sivilce maskesi doğal olarak yapabilirsiniz. bunlardan en önemli etken etkili olan hatta limonlu sivilce maskesi dir. bu maskeyi ben de çok üzülüyorum gerçekten çok faydasını gördüm yüzünde. yüzdeki sivilceleri gideriyor ve insanın yüzüne parlaklık getiriyor. limon maskesi için 3 yemek kaşığı limon suyu ve 2 yemek kaşığı bal gerekiyor. 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyunu ve 2 yemek kaşığı bal bir kaba koyularak güzelce karıştırılır. daha sonra bu hazırladığımız karışımı sivilcelerimiz olduğu bölgeye veya cildimizin yani yüzümüzün hepsini uygulayabiliriz. bu karışımı 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile güzelce yıkamamız gerekir. bu karışım 1 hafta süreyle her gün uygulanır veya haftada üç 4 defa uygulanabilir. maske sivilceleri kurutur ve sivilcelerin azalması neden olur. başka bir maske ise eğer ki cildiniz yağlı ve sivilceli ise bu yöntem gerçekten çok faydalı. 6 adet çileği bir yemek kaşığı yoğurt ile karıştırarak bir kaseye koyup çileği iyice etmemiz gerekiyor tabii ki de daha sonra içine yoğurt koyularak iyice karıştırılır. daha sonra yüzümüze sürerek bu maskeyi 20 dakika bekletilir. 20 dakika bekledikten sonra iyice ılıksuda yıkamamız gerekir. maskeyle cildiniz yağlı ise ve sivilcelerden kurtulmak istiyorsak bu masa gerçekten çok iyi. genellikle sivilceli ciltler daha çok sivilcelenme yaptığı için bu maske onlar için gerçekten çok iyi bunları kullanabilirsiniz.

0

bol bol çekirdek çitle, iyi sivilce yapar :)

0

çay ağacı yağı berbat kokan bir şey ama cok iyi geliyor gerçekten

0

pek sivilcem olmadığı için bişey kullanmadım

0

limon sivilceleri kurutuyor. az da olsa iyi geliyor.

0

argon yagı sivilcelere bire bir iyi gelmektedir tavsiye ederim