0

stres çok önemli bir faktör ayrıca sınav haftanıza denk geldiyseniz zaten yandınız illaki çıkar . ayrıca devamlı yağlı yiyecekler tüketiyorsanız cips çukulata kızartmalar yağlı börekler vs.. bu gibi yiyeceklerde cildiniz açısından zararlıdır . ayrıca cildinizi temiz tutmanız gerekir hava alması için sık sık yıkamalı veya pamuk yardımıyla silmelisiniz. benim önerim a vitamini olan yiyecekler cilt için faydalıdır ve ciltteki yağ oranını dengede tutar. ayrıca sivilceleri fazla olan kişiler için doktor tavsiyesi ile roaccutane ilacını öneririm fakat tabi yan etkileri olan güçlü bir ilaçtır bu sebepten herkes kullanmamalıdır . ayrıca elma sirkesini cildinize özellikle apse şeklinde çıkan sivilcelere sürdüğünüz zaman cildi yakar ve sivilcenin bir kaç gün içinde geçmesini sağlar ayrıca diş macunun da sivilcelerin üzerine sürmenizin faydalı olduğu söylenir.

0

sivilcelerin başlıca çıkma sebepleri yağlı yiyecekler tüketmek,stresli olmak,mutsuz olmak,bir konuya kafayı çok yormak,düşünmek,sivilceleri ellemek.sivilcelerin çıkmaması için ve gitmesi için ise.sivilcelerin bulunduğu bölgeye buz koyun buz onları indirecektir.sonra ise hergün soğuk suyla 4-5 defa yıkayın,sivilcelerinizi ellemeyin.2 ay bunu uygulayın.

0

sivilceler birçok sebeple ortaya çıkmaktadır. bunlar hastalıklardan, stresten, adet zamanlarında, ergenlikte çıkabilir. vücudun yağ dengesi değişir bu yüzden sivilcelere sebep olabilir. sivilcelerden korunmak için en temel şey yenilene içilene dikkat edilmesidir. ayrıca sivilce çıktıktan sonra kesinlikle sıkılmaması gerekir. çünkü bu şekilde dağılır ve çoğalır. sivilcelerin geçmesini beklemek en doğru olanıdır. ayrıca havlu, sabun gibi şeylerin kişisel olması gerekir. böylece bakterilerin oluşmasını ve vücuda etki etmesi engellenebilir. hijyenik olmak enfeksiyondan korunmayı da beraberinde getirir.