0

okumak,insanın düşüncesini,fikrini,zihnini geliştirir.sosyal açıdan daha rahat olmasını ve toplum içinde özgüveninin daha da yükseltir.

0

okumanın insanlara olan faydası say say bitmez. insana huzur verir, dinç tutar, kelime dağarcığını genişletir, ders başarısı artar, iş başarısı artar, uyku problemi olanlar kitap okuyarak hemen uyuyabilirler. yani say say bitmez. belki de bilmediğimiz daha ne faydaları var. özellikle roman tarzı kitapları okumalıyız. çünkü onlar daha bilgilendirici ve aksiyon dolu yani eğlenceli oluyor. tabi farketmez her kitap faydalı. yeter ki insanlar kitap okumak istesin yani o gaye insanın içinde olsun. sadece kitap okuyarak başarı elde edilmez. test çözülmeli. daha fazla çalışılmalı. hemen olmuyor diye pes edilmemeli. pes etmek çok yanlış bir davranıştır. insan istedikten sonra herşeyi yapabilir. insan güdüsü diye bir şey vardır. o yeter. tabi sadece çalışmakda olmaz yaptıklarımızın tekrar etmemiz lazım. başarı=çalışma. kitap okumak gerçekten çok faydalı bir iş.

0

okumak insanlar için önemli bir şey kitap okuyunca testi daha iyi anlayabiliriz ve sınavlarda yüksek not alabiliriz ve konuşma yeteneğimiz gelişir ve önceki tetikleyerek konuştuğumuzu yerine normal düzenli türkçe konuşmuş oluruz benden bu kadar ben bu kadar biliyorum