1

kitap okumanın insanlara faydaları ve katkıları
okuyarak olayları ve gelişmeleri iç yüzünü öğrenen bir kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır. bu işte aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları inceleme yeteneği kazandırır. ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiğin zengin kelime dağarcığına sahip oldukları için, hikmetli ve etkileyici konuşarak hitap ettikleri kişilerde etki de uyandırırlar. bu etki ise insanlarla ilişkileri güçlendirilmekte, kişiye daha sosyal bir karakter kazandırmaktadır. dahası geniş kelime dağarcığı, insanı daha fazla kavramla düşünebilmesini 'de sağlar. yani düşünce kapasitesini ve kültür düzeyini artırır. boş zamanlarının çoğu zaman hiçbir yararlı bilgi aktarmayan televizyon karşısında geçirmek yerine kitap okumanın daha çok bilgisine katkı sağlayabilir.

0

kitap okumanın faydaları saymakla bitmez. kitap okumak öncelikşe güzel konuşmaya fayda sağlar, kelime dağarcağını geliştirir, yeni bilgiler kazandırır, hayal gücünü geliştirir.

0

insanlar ile konuşmanı değiştirir.diksiyonunu değiştirir.kültürünü geliştirmiş olursun ve daha canlı aktif olursun toplum içinde .özgüvenini ve kendini tanımana yardımcı olur.

0

kitap okumak insanlara konuşma özelliği,dünyadan kaçmak,bilmediği bilgiler elde etme,genel kültür arttırma anlamında fayda sağlar.

0

kitap okumak, insanların yalnızlıklarını unutturmak, onlara dost olmak ve onları dünyanın derdinden kurtarıp ferahlığa kavuşturmak adına çok önemlidir. kitap okumak, insanların ruhunu ferahlatır ve insanları yaşamın stresinden ve dertlerinden uzaklaştırır. kitap okumak, insanın hafızasını tazelediği gibi aynı zamanda da okuma ve konuşma yeteneklerini de geliştirir.

0

gerçekten kitap okumak insanlara çok iyi geliyor.bugün sınav da bir kez daha anladım çünkü kitap daha çok okusaydım soruları ard arda okumazdım bir kez okuyunca anlıyabilirdim gerçekten o yüzden kitap okumak her yaştakiler için önemlidir. insanlar daha kolay anlıyabilirler anlamaları değişebilir herşey de daha anlayışlı olabilirz o yüzden kitap okumak önemli.

0

kitap okuma alışkanlığı kişinin bilgi dağırcığını geliştirir. insanlarla olan iletişimini arttırı. özgüvenini yerine getiririr. diğer insanlara olan bakış açsını empati yapma gibi birçok katkısı vardır.

0

konuşma yeteneği geliştirir ve özgüven kültür açısından da gelişmiş olursunuz