1

kitap okumak kelime haznenizi genişletir ve diksiyonunuzu düzeltir.

0

kitap okumanın faydaları çoktur. ilk olarak kelime hazniniz gelişir. okuma oranın yanında anlama beceriniz tavan yapar. akıcı konuşma sergilersiniz.

0

kitap okumak çok yararlı birseydir gerek diksiyon gerek konuşma akıcılığı gerek kelime hazinesi yani kitap okursak herhangi bi ortamda konusurken daha ciddi oluruz bizi daha ciddiye alirlar kekelemeden duzgun akici bir sekilde konusuruz ve bu cok onemlidir.ikinci bir kısım ise kitap okursak hayata bakış açımız değişebilir olayları daha net anlarız daha güzel bi hayat yaşarız.ücuncu kısım ise kitap okuduğumuzda huzur buluruz kendimizle başbaşa kalırız yanında bi çay bi kahve alarak guzel keyifli ve insanlardan uzak bi huzurlanırız

0

kitap okumanın bir çok faydası vardır kitap okumak insana iyi gelir. gerke ruhsal açıdan gerek hayal gücü bakımından. kitap okuduğunuz zaman o hikayenin içinde gibi hissedersiniz kendinizi ve hayal etmeye başlarsınız böylece hayal gücünüz gelişir ve hafınız da kuvvetlenir. bunun yanında kitap okumak insanın bilinçlenmesini ve öğrenimini kolaylaştırır. insan bu sayede yani kitpa okuyarak kendini geliştirir ve daha bilinçli bir birey olur. ayrıca kitpa okumak, dilimizi geliştirir iletişim kurarken dilimize yeni sözcükler katmaya yardımcı olur. ve diksiyonu düzeltir daha iyi konuşmaya daha iyi dinlemeye ve algılamaya sahip olursunuz. kitpa okumak insanı eğitir geliştirir ve bilinçlendirir

0

kitap okumak özellikle ösym sınavlarında ve özellikle paragraf sorularında insanın işine çok yarar en azından anlamamıza yardımcı olur ve zihinsel açıdan çok faydalıdır. kitap okumanın başka bir faydası ise bence zihni açar mı kendimizi geliştirmemiz sağlar değişik kitaplar okumalıyız kişisel gelişim tarih bilim ve bir sürü kitap okumalıyız kendimizi geliştirmek için özellikle kitap çok faydalı bir şeydir.ama çoğu insanlar kitap okumaz ve özellikle de türkiye'de hiçbir şekilde aşırı kitap okunmuyor nedense ama gidip bir japonya'da ki bir insan her gün her boş anlarında bir kitap okuyor ama bizim türkler maalesef ki kitap okumayı gereksiz bir şey görüyor. türkler en azından magazin gibi şeyleri kötü şeyleri kafa yormak tansa kitap okursa var daha kendilerine bir fayda olur ve daha faydasını görürler kendini en azından geliştirilen ve böyle şeyler yapmaz var kadına şiddet hayvana şiddet yani birçok şey ve kavgalar olmaz. yani genellikle kitap okumanın faydaları bunlardır bana göre ve daha birçok faydası vardır ama en çok faydaları olan genellikle bunlardır kitap okumalıyız okutturmalıyız insanlar tavsiye etmeliyiz.

0

kitap okumak insanın kelime haznesinin gelişmesine yarar.ayrıca kitap okumak insanın dünyaya bakış açısını değiştirir.farkı şeyler öğrenmek bizlere daha çok şey katar.lafım kitap okuyanlara değil ama malesef ki türk insanı kitap okumak yerine duyduğunu söylemesi ne acı bir şeydir.

1

bilgi dağarcığını geliştirir
okumamızı hızlandırır
soruları daha iyi anlayıp çözmemize yardımcı olur.