4

soru ve cevaplardaki tüm karakterlerler küçük harfle yazılmaya başlansın mı?

bu konuda bazı yazardan şikayetler almaya başladık.

sorumani sitede bulunan tüm geçmiş soru ve cevapları küçük harfe çevirip, gelecekte de bunu yapsın mı?

böylelikle tüm yazarların cümleleri daha okunaklı hale gelecek ve gereksiz büyük harf kullanımının önüne gecikecektir.

39 cevap
0

tüm ve cevaplardaki tüm karakterler küçük harflerle yazılmaya bence de başlansın. çünkü yazarlar bununla uğraşmak için zaman harcıyor. hepsi küçük olursa daha iyi olur, en azindan uğraşılmaz.

0

sorumani ekibi. aslında çok güzel, bütün karakterler küçük harfle ama bu sefer kısaltma olan isimler biliyorsunuz büyük harfle yazarız. imla kuralıdır bu. en azından o kısaltmaları büyük harfle yazılması serbest bıraklısa diyorum. hani mesela "ssk" , "sgk" ya da bir "tema" ya da bir "toçev" ya da bir "lösev" bunlar büyük harfle yazılsın. biz bunları yine küçük harfle yazalım ama sistem bunları büyük harfe çevirse daha iyi olmaz mı. :)

0

ne gerek var ki ha büyük ha küçük bence farketmez ama türkçemizi guzel kullanmak icin neden olmasin herkes biraz daha dikkatli olur hem hemde yazma sekli gelismis olur.

0

bence yapilsada olur yapılmasa da olur ama turkce dil bilgisi kurallarına gore söylersem bence boyle kalsın

0

bence türkçe kullanım diline ve uygunluguna göre kullanılmalı.

0

değişimlere alışmak zaman alıcak, böyle bişey olmasa daha iyi olur gibi.

0

bence olmasın her kelime küçük yazılmaz , burda özel isimler kullanıyoruz , şahsen ben rahatsız oluyorum küçültünce , yani önemli isimleri yazıyoruz buraya zaten , küçük olması bence iyi olmuyor

0

aynı sorunu yaşıyorum büyük harfle yazdığım özel isimlerin hepsi küçük harf oluyor bence de böyle bir özellik gelmedi

0

sitenin daha iyi olması için yapıldığını düşünüyorum . aramızda iyi yazıp da noktalama işaretlerine uymayan ,arkadaşlar olabiliyor. bir yönden kötü olmuş , bir yönden iyi bir uygulama .
herkesin , düşüncelerini ifade edebilmesi için güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum .bu bir fırsat bence . tabiki insanlar bilmeye bilir . bu şekilde dışlamak gerekmiyor . öğrensin , bilmeyen gelmesin tarzında cümleler üzüyor beni . zamanla herkes birşey öğrenir . onların da sayfaya iyi şeyler kattığını düşünüyorum ben . biz hepimiz böyle farklılığımızla ,kendi özgün cümlelerimizle güzeliz .güzel bir uygulama olmuş herkese eşit olanak tanımak gibi bişey olmuş .

1

ben uygulamayı iki üç gündür kullanıyorum ancak bu tüm harflerin küçük olması durumunu sevemedim. ben cümleye büyük harfle başlıyorum sistem küçültüyor. ayrıca özel isimlerde mesela ben asla atatürk, allah, türkiye gibi kelimelerin ilk harflerinin küçük yazılmasından hoşlanmıyorum. özel isimlerde ilk harfin küçük harfe dönüşmesi beni gerçekten çok rahatsız ediyor. şuan bu yazımda da geçiyor ve küçülecekler ve ben yine sinirleneyeceğim. çoktan bu uygulamaya geçmişsiniz ama en azından özel isimler için küçültme olmasın yani bu şekilde bir programlama yaparsanız gerçekten çok iyi olacaktır. bu konuya hassasiyet göstermenizi rica ediyorum.

0

ben siteye geldiğimde zaten bu uygulamaya geçilmişti, amacını bilmiyordum öğrendim, teşekkürler.

0

sanırım bu geldi ve bence mantıklı olmus hoşuma gitti büyük harf olduğu zaman daha rahatsız edici oluyor böyle daha okunaklı oluyor

0

olmasın çünkü türkçe dilimize uygun olmaz böyle olması güzel bence.

0

bence türkçe dilimize uygun olarak kulanılsın

0

yazılmasın... herkes türkçe'mizi kurallarına göre kullanmayı öğrensin ve yazım kurallarına uysun. her kelimenin küçük yazılması türkçe'yi katletmek gibi olur.

1

keşke türkçe'mizi her birimiz doğru kullanabilsek.. noktalardan sonra büyük harfle başlanır, pek çok imla kuralımız var.. uyulmuyor.. zaten burada şimdi misal yazıyorum cevabımı gönderdiğim an sisteminizden hepsi ufak harfe dönüştürülüyor..

0

büyük harf kulllanımınım ne gibi bir zararı var bilemedim

1

imla kurallarına uyularak yazılmalıdır. ama bazı zamanlar telefonun azizliğine uğruyoruz. bu duruma ne diyeceğiz. ayrıca eğer bu tüm yazılar küçük harfle yazılırsa eminim birçok kullanıcı bunu suistimal edecektir. hiçbir zaman noktalama işaretleri kullanılmayacak. tüm yazılar karman çorman olacaktır. anlak kargaşası yaşanacaktır. fakat şöyle bir şey yapabiliriz. tamam tüm yazıları küçük yazalım ama mutlaka mutlaka noktalama işaretleri kullanılmalıdır. bu asla gözardı edilmemesi gerekir. yoksa işin içinden çıkamayız. yazılar okunmaz hale gelir. sorumani editörlerinden ricamız daha çok kopyala yapıştır olanlar varsa hemen banlanmalıdır. bu hususa daha çok dikkat edildiğine de inanıyorum.

0

bu site için uygun neyse öyle olmalıdır.

0

bence türk dil kurumu' nun koyduğu kurallar çerçevesinde soru ve cevap yazmaya devam edelim. güzel türkçe'mizi neden kullanmaya eriniyorsunuz ki? hemde el alışkanlığı olur ve türkçeyi doğru kullanmaya alışırız.