0

emek vermeden kazanılan para genelde çabuk harcanır. bunun sebebi aslında gayet açık, insan bir konuda yorulmuyorsa, kazandığını daha az düşünerek harcar. aslında bu yanlış bir şeydir, çünkü insana miras da kalsa onu düşünerek harcamalıdır.

0

emek vermediysen paranın bi değeri olmaz değersiz bişeyede önem vermezsin emeksiz kazandığın için yerine takrar emeksiz ve kolay bi şekilde para geleceğini bildiğin için ona göre harcıyorsun ve hemen bitiyor hemen bitmese iyi aslında ama bitiyor işte

0

emek vermeden gelen para,uğrunda bir uğraş olmadığı için kolayca harcanabilir,aynı para yine gelecek sanılır.eğer gelen para insanın kendi emeğiyle kazanılırsa miktar çok daha az olsa bile iş harcamaya gelince iki kez düşünülür.

0

çünkü dini inancımıza aykırı kazanımlar rıskı veren rabbimizin kurallarına aykırı nasıl kazanıldıgı nı bilmeden gelen para şuursuzca harcandıgınıda bilmeden tüketilir

0

emek vermeden kazanılan paranın çabuk harcanmasının en büyük sebebi havadan gelmiş gibi herhangi bir uğraş vermeden veya düşük bir uğraş sonucunda kazanıldığı için kolay para denilen kavrama denk geliyor. bu kolay para kavramı da zaten parayı değersizleştiriyor ve bu sebepten ötürü parayı harcarken insanın eli geriye gitmiyor. çünkü insan bir daha kazanırım nasıl olsa gibi bir düşünceye kapılıyor. bundan ötürü insan kazanılan parayı har vurup harman savuruyor. eğer insan parayı kazanırken gerçekten emek harcamış ise parayı harcarken daha çekimser oluyor ve harcamak yerine tasarruf yapmak gibi yada pazarlık yapmak gibi eylemlere başvuruyor ve paranın kıymetini bildiğinden ötürü para çabucak bitmiyor ve daha bereketli olup daha fazla ürün ve daha yararlı ürünler alınabilecek duruma geliyor.

0

emek vermeden yada emek vererek bence birşey fark etmiyor. para genel onlara çok çabuk biten bir araç. eğer belli bir gelir düzeyine sahipseniz imkanlarımız doğrultusunda yapmış olduğunuz harcalamalarınız durumda para elinizden su gibi akıyor. çok çabuk tükenebiliyor. siz ister emek harcayın ister harcamayın para bir şekilde biter.