0

bir emek verip yaptigin cogu sey helaldir yeterki bir emek ver.

0

emek vererek kazandığın her para ya da kazanç helaldir. çünkü emeğinin karşılığını alıyorsun. haram olacak bir durum yok burada. yoksa internetten ikinci el ürün satan o kadar çok ki... birçok kişiye ulaşma imkanı var o kişinin. ha dersen ki buradan binbir emekle kazandığın parayı iddaa, sayısal loto gibi şeylere yatırıp kazanırsan o helal değil haramdır. çünkü haksız kazanç var, emek verilmeden birşeyi tahmin ederek kazandığın parada hayır olmaz. sonuçta internette de bir çaba harcayarak, emek verilerek birşeyler kazanmaya çalışıyorsun. ikinci el ürün de satıyorsun internette… bunlar hep emek vererek yapılan şeyler. yani bu ha internet olmuş, ha pazarda olmuş ha dükkânda. hiç fark etmez. yeter ki emek vererek kazanalım.

0

özgün olduğumuz sürece değildir diye düşünüyorum. çünkü emek harcıyoruz vakit harcıyoruz. internet harcıyoruz. bizim siteleri kullanırken her tıktan para kazanıyorlar. bu kullanım ücretlerinin bir kısmını bizimle paylaşıyor olmaları çok hoş bir hareket. yoksa sosyal medya sitelerinde boşa vakit geçirip eğlendiğimizi düşünürken aslında çok şey kaybediyoruz. fakat özgün olunmaz telif hakkı gerektiren paylaşımlar yapılırsa haram olur diye düşünüyorum. tahmin edersiniz ki bize ait cümleleri bir başkasının kullanması çok rahatsız edici gelir. burada başıma gelmişti bir kişi buradaki sorularımı çalıp paylaşıyordu. çok rahatsız olmuş bir kaç defa dile getirmiştim. utanmadan gelip altına bile yorum attı. tabi onun kendi kendine soru üretemeyecek kadar zeka yoksunu olması da kendi suçu değil. üstüne gitmedim artık. empati yoluyla kopya içerik üretmenin rahatsız edici bir durum olduğunu biliyorum.

0

parayı nereden kazandığımıza bağlı şimdi internetten bir sürü yerden para kazanıyor bence bu siteden kazanılan para haram olduğunu zannetmiyorum çünkü yazıyoruz burada uğraşıyoruz bizim kazandığımız parayı adamlarda kazanıyor hatta bunu reklamları falan tıklıyoruz adamları da para gidiyor onlar bu yüzden bizim ödememizi yapıyorlar. benim kuzenim var mesela link tl den para kazanıyor linke tıklatarak şimdi mesela kuzen diyor ki işte bu linkin için de şu var bu var ama o linkin içinde aslında dediğin şey yok bence bu harama giriyor kuzenime söylüyorum yapmaması gerektiğini gel diyorum bu siteden yazarak para kazan bu sitede helal parayı falan filan işte kuzenimin hala dinlemiyor. benim kuzenim var mesela link tl den para kazanıyor linke tıklatarak şimdi mesela kuzen diyor ki işte bu linkin içinde şu var bu var ama o linkin içinde aslında dediğin şey yok bence buhar ama giriyor kuzenime söylüyorum yapmaması gerektiğini gel diyorum bu siteden yazarak para kazan bu sitede helal parayı falan filan işte kuzenimin hala dinlemiyor. bir tane arkadaşım var benim numara paneli diye bir sayfa var oradan size numara veriyorlar bu numarayı araştırmanız gerekiyor artık nasıl arttırsın size kalmış benim arkadaşım şöyle bir taktik yapıyordu kız hesabı açılışta gel ara beni konuşalım falan diye ondan sonra kız hesabı açıyordu kız hesabına erkekler mesaj atıyordu dayılar her türlü adamlar ondan sonra oradan para kazanıyordu işte diyor da ara konuşalım falan , sizi arıyorlar ya 1 dakikada 56 kuruş kazanıyordur rus arayan adam eğer kız muhabbeti sararsa mesela onu da konuşsa 5 lira 60 kuruş falan yapıyor ama tabi bize 5 lira 60 kuruş görüyor ama onlara dakika boş üç buçuk tl para kesiyordu ben burada bir haram para olduğunu düşünüyorum ben arkadaşıma kasmaması gerekeni söylüyorum ama beni dinlemiyor.

0

birinin telif haklı videosunu alıp para kazanmazsan diğer türlü çoğunda emek harcıyorsun alın teri niye haram olsun