0

şimdi türk kahvesini yapmak gerçekten beceri isteyen bir iştir. çok kolay gibi görünse de tam tadında bir türk kahvesi yapmak öyle kolay değildir. ilk önce kahvenizin şekeri nasıl olacaksa onu ayarlamanız gerekiyor. şekerli kahve için üç küp şeker, orta kahve için iki küp şeker, sade kahve için de şeker atmıyoruz. sıra türk kahvesinin ayarında burası da püf noktalardan bir tanesi diyebiliriz. türk kahvesini az koyarsanız su gibi duru olur çok koyarsanız acı ve ağır olur. en ideal kıvam için bir tatlı kaşığı dolusu türk kahvesi yeterli olacaktır. bir fincandan biraz eksik su koyun ve bir adette küp buz koyun. buzu koymamızın sebebi kahvenin daha ağır pişmediniz sağlamak. bu arada en önemli püf noktasına geldi sıra. ocağın altını yakmadan kahvenizi karıştırın iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını en kısık seviyede açın ve asla karıştırmayın. kaynamaya yakın köpüğünü bir kaşık yardımıyla alın. kahveyi bir taşım kaynaştıktan sonra yanmasın diye hemen ocak’tan alın. kahveniz böylece hem bol köpüklü hem de tadı yerinde olacaktır.

0

turk kahvesini yavas ve kisik ateste pisirilecektir kopugunu alip kaynadiktan sonra hizmet edilecektir kahvenin yanindada ikram eilecek lokumlar vardir kahvenin 40 yil hatri oldugu soylenir ve bazi hastaliklarada iyi geldigi soylenir

0

türk kahvesi kanuni sultan süleyman zamanında hürrem sultan tarafından bulunmuştur. ilk başlarda pek sevilmemiş fakat zamanla vazgeçilmez bir içecek haline gelmiş. günde bir tane içilen türk kahvesi faydalı diye biliyorum. güzel köpüklü bir türk kahvesi yapmanın sırrı çok kısık ateşte ağır ağır pişirmek kahveyi ve köpürdükçe köpüğünü almak.

0

türk kahvesi pişirmenin herhangi bir püf noktası yoktur aslında. makinayla pişirilen kahveler daha güzel oluyor daha köpüklü hoş bir tadı oluyor bana göre. çok fazla fokurdatmadan alırsanız daha güzel oluyor kahvenin vermiş olduğu tat.