0

en önemlisi taze cekilmiş olması kaliteli olması cezvenin önemide büyük bakır cezvede helede kozde yapılırsa en güzeli önce kahve seker ve su ayarlanır iyice karıstırılır kısık ateste yapılması onemlidir daha sonra köpükler fincanlara esit sekilde ayarlandıktan sonra biraz daha pişirilir biraz yukardan fincanlara aktarılır yanında birde kahveli cikolata olursa güel olur

0

eğer türk kahvesini cezbeden yapıyorsanız cezveye su kahve ve şekeri koyduktan sonra ara sıra karıştırınca böylece daha köpüklü bir kahve içmiş olacaksınız . mutlaka karıştırın. kahvesini az suyunu çok koymayın ve bunu dengelemeye çalışın daha güzel bir kahve meydana gelecektir . eğer kahve makinasında yapacaksanız ki kahvenin tadı daha güzel oluyor makina ile , makina da yaptığınız kahveyi de çok bekletmeden fokurdadığı zaman hemen kahve fincanına yerleştiriniz . böylece köpüğü kaçmamış olur .

0

türk kahvesi yapmanın püf noktalarını en başından anlatayım. öncelikle bakır cezve, kaç kişilik yapılacaksa o kadar kahve fincanı soğuk su ve kişi başı 7şer gram yani birer tepeleme çay kaşığı kahve koyuyoruz. bir kere iyice karıştırıyoruz ve çok önemli bir detay olarak kısık ateşe koyuyoruz. çünkü harli ateşte pişen kahve acı olur. köpük oluşmaya başladığı zaman hafif hafif köpük alınır fincanlara paylaştırılır. taşım yaklaştığında birinci taşımda tekrar köpük alınıp şeker eklenir ikinci taşımda kahveler dökülür. yanında lokum ya da çikolata ile ikram edilmesi tavsiye edilir. yanında su da ikram edilmesi gereklidir. başka bir detay daha var ki suyu kahveden önce içmek karnım aç deme şeklidir. misafire aç mısın diye sorulması görgüsüzlük ve genellikle nezaketten tokum diyecekleri için açlık tokluk muhabbeti böyle aydınlatılmıştır.

0

turk kahvesi yapmanin puf noktasinin kesinlikle soguk su ve bakir cezve oldugunu dusunuyorum...birde atese kondugu zaman 1 defadan fazla karistirilmamali... mesela ben bie atese koymadsn once karistiriyorum birde atese koyduktan sonra. yavas yavas kopuk olusmaya basliyor ys. o zamanm

0

aslında ben kahve içmeyi pek sevmem. ama kahvenin bağımlısı olan insanlar var. öyleki o gün kahve içmeseler kendilerine gelemiyorlar. kahve yaparken kullanılan malzemeler çok önemlidir. taze çekilmiş bir kahve, kullanılan su, cezve ve fincanlar. sunum da çok önemli tabi ki. bir de kahvenin yanına ufak tatlı türü şeyler. kahvede önce kişi sayısına göre cezveyi seçeriz. sonra buna göre suyumuzu cezveye koyup üstüne kahvemizi ekleyelim. burası çok önemli çünkü suyu ılık ya da sıcak hazırlayanlar var. halbuki soğuk su ile yapılırsa kahve daha kıvamında olur. kahveyi suya eklediğimizde de kaşıkla karıştırmayalım sakın. kısık ateşi açalım yavaş yavaş kaynamaya başlasın. biraz ısındıktan sonra kahveyi bir çay kaşığı ile yavaşça karıştıralım. tekrar kaynamaya bırakalım. kaynamaya yakın köpük oluşmaya başlayınca bu köpüğü sıcak sudan geçirdiğimiz fincanlara dağıtalım. tekrar kaynayan kahveyi bu defa ram olarak fincanlara dağıtalım. tatlıları da kenara koyup servise hazırlayalım. afiyet olsun.