0

döküm bir tavada yağ koymadan etin her yanını çevirerek renginin değişmesi anlamına gelir mühürlemek işlemi ,eti daha kolay pişirmeyi sağlıyor.

0

güzel bir şekilde et pişirmek için ısıyı eşit dağıtan demir ya da ızgara izle kalın tabanlı dökümlü tava kullanılmalıdır. ölmeden önce etin iki kısmına da taze çekilmiş tane karabiber ve tuz serpiştirilir genellikle deniz tuzu kullanılır bu sayede de et suyunu salmaz lezzet içinde kalır. dökümlü tavayı 10 dakika dumanlar tütene kadar ısıtıyoruz. çok az miktarda zeytinyağı kullanılır tabana iyice yayılır. tava kızdıktan sonra da et yerleştirilir. döküm bir tavada etin bir yüzünü mühürlenmesi 3 5 dakikaya almaktadır. tabi bu süre kişinin damak zevkine göre ayarlanmaktadır. ben orta yada çok pişmiş severim. etin dinlenmesi için alüminyum folyonun parlak kısmı altta olacak şekilde mutfak tezgahına açılır. pişirdiğimiz et dilini bir parçası tereyağ ve çekilmiş karabiber ilavesi ile sarılır. 3-4 dakika dinlendikten sonra da servis yapılır. şimdiden herkese afiyet olsun.

0

et mühürlenmeden önce taze çekilmiş karabiber ve sos ile harmanlanır.döküm tavamızı buhar çıkacak seviyeye gelene kadar ocakta kızdırırız.etin cinsine göre istersek yağ kullanmayabilirz ya da hafif bir zeytinyağı gezdirebilirz tavada.tava kızdıktan sonra etimizi yerleştiririz.etin bir yüzü 3-4 dakika tavada kalınca diğer yüzünü çevirir aynı işlemi uygularız. böylece etimiz im mühürlenme işlemi gerçekleşmiş olur.

0

eti yağsız tavada ön ve arka yüzü renk değiştirene kadar pişirmek mühürleme yöntemidir yani ben böyle biliyorum yanlışsa düzeltirseniz sevinirim.