0

parasini odedigimiz bir posette reklam olmasi ne kadar dogru amlamis degilim

0

sadece ilk günlerde bir an boşluğuma gelip iki defa marketlerde poşet almışlığım oldu. onun dışında çantamda poşet bulunur hep benim.

0

genellikle almamayı tercih ediyorum, ama ihtiyaç halinde mecbur alıyorum.

0

mecbur alıyoruz file torbası yada bez torbaları götürüyorum en fazla 1 poşet alıyorum ce hepsini bir poşete sıkıştırarak öyle marketten cikiyordum.

1

bencede parali olmasi daha once yapilsaydi suan heryer cop laylon poset olmazdi poset parasizken ben 2 tane lazimsa 4 tane aliyordum simdi ise almiyorum

0

poşet paralı olduğundan beri ilk defa çıktığımda unutmuştum ama şimdi ise bez poşetimi alıyorum yanıma. poşete verdiğim para çok değil ama zaten amaç duyarlılık kazandırmak. bence poşetlerin paralı olması gerçekten çok mantıklı bu durumda birçok insan bilinçli hale geldi. naylon poşetin doğaya ne kadar zarar verdiğini çoğumuz görebiliyoruz ama ciddiye almıyorduk. bu çalışma bence başarılı bir çalışma oldu. her gün biraz daha azalıyor. bence bu ülke olarak çok başarılı bir proje oldu. ben artık çantamda bez poşet taşıyorum çok mantıklı hem de bir zararı yok ve uzun süreli kullanılabiliyor.

1

çevre konusunda kendimce duyarlı bir insanım ve dikkat ettiğim hususlar var. zaten öncesinde de çantamda alışveriş çantamı taşıyan bir insandım. çıkardığımda insanlar uzaylı görmüş gibi bakıyorlardı ve çantam var dememe rağmen bazen kasiyerler poşete doldurmaya başlıyorlardı. şimdi o kasiyerlere doldur poşete demek istiyorum :) ama demiyorum. henüz poşete hiç para vermedim ve bu adaptasyonumu bir başarı olarak görüyorum yine kendimce.

arkadaşım yurt dışından geldiğinde alışveriş çantasıyla gidiyordu markete, tam poşete alıştı derken bizim ülkemizde de paralı oldu ama yine de çabucak adapte oldu. çünkü poşet kullanımına teşvik gibi bir durum vardı öncesinde. bu yüzden bu uygulama çok güzel ama poşet yerine daha çevreci bir alternatif gelirse daha amacına hizmet eder.

daha az atık daha temiz bir dünya...

0

genelde alıyorum.ama eskisi kadar çok değil.poşet tüketimi bence azaldı.marketlerde denk geliyorum .insanlar kendi poşetlerini getiriyorlar. benim düşüncem tamamen azaltacaklarsa geri dönüşümlü poşet satmaları. bu normal poşetlere para verileceğine doğaya katkısı olsun bari.hem çevreye oldukça faydalı bir durum bu. bez çantalara geri dönüş de başladı.böyle böyle azalır inşllah.aynı şeyi pet şişeler için de bekliyorum.depozitolu olsunlar.insanlar fırlatıp atıyorlar etrafa.poşetten daha beterler açıkcası.

0

kesinlikle almaya devam etmedim. sebze reyonlarındakiler dışında o da maksat ev çöpünde değerlendirmek için. evdeki plastikleri de toparlayıp şömine de yaktım bir bir. o da zararlı tabii ki ama en azında doğa atılsa daha uzun süreler yok olmayacak. böyle havaya salınım bu konuda da çok rahatsızım ama başka bir çözüm bulamadım. sizlerin bulduğu bir çözüm var mı?

0

artık bez poşet aldım kendime bir kaç tane bez poşetin var markete giderken onları yanıma almayı unuttum da ya da bir yerden gelirken markete uğramak zorunda kaldığımda mecburen çok fazla şey alacaksan poşet satın almak zorunda kalıyorum ancak normal şartlarda artık kendi poşetimde gidiyorum markete 25 kuruş hiç az bir para değil.

0

daha sadece bugün poset aldım normalde almıyorum ama bugün marketten çok şey aldığım için mecbur poşet almak zorunda kaldım.

0

poşet paralı olduktan sonra almamaya özen gösterdim. sırt çantamı hep yanımda taşıdım. marketlere pazar arabası ile gittim. fakat bugün özel şeyler de alınca poşet almak zorunda kaldım. çünkü elimde sallaya sallaya gezemezsin. ilk defa bugün 25 kuruşa poşet aldım ama en büyük boyuna aldım. her yerde kullanabilmek için. poşetlerin paralı olması bir yandan mantıklı olsa da, bir yandan da halka alıştıkları sistemden bir anda vazgeçmeleri çok yanlış bir durum oldu. sonuç olarak poşet aldım bugün, çok içime koydu bu durum. burada önemli olan çevre kirliliği söz konusu ise poşetleri paralı satmak yerine poşetleri bakkala vererek insanlara para verilmesi sağlanmalı. yani bir nevi geri dönüşüm yapılmalı.

0

poşetlerin paralı olduğundan beri poşet almadım sebebi "çevreyi koruma" adı altında toplanan bu olayın aslında çevre korumacılığı ile bir alakası yoktur bunun yerine market manav ve çeşitli yerlerde devletin kese kağıdı cinsi kağıtlar çevreyi poşetten daha az kirleten ve doğada kaybının daha kolay olacağı şeyler kullanılmalıdır poşetin gerekli olduğu kurum ve işletmelerde poşet sayısı sınırlandırılmalı veya doğada eriyen cinste kullanılan poşetleri devlet sınırlamasıyla devletin dağıtması ,satması daha mantikli ve daha olağan olabilir.

0

poset parali oldugundan beri sadece bir kere para verip aldim digerlerinde hic gerek duymadim onemli bir adim atildi cevreyi koruma adina plastikler dogada cok uzun yillar kalip dogaya zarar vermektedir posetleri gereksiz yere alip yere ayma bilincsiz kullanma sekli azalmistir