0

uygulamanın dayandığı zemin yani doğaya katkısı anlamında çok iyi ve yerinde bir uygulama. doğaya katkının hayatın diğer alanlarında da büyüyerek devam etmesini diliyorum.

1

sözde poşetlerin paralı olması çevreyi korumak amacıyla yapmışlardı ama maalesef poşetler paralı oldu diye yani çeviriyor koruma yolları yine etrafı dolu çöp poşetleri bence nedeni bu değil nedeni poşetlerden de alınan paraların vergilerini almak diye düşünüyorum onun için marketteki poşetleri paralı yaptı yani çevre koruma amacı olsaydı hala çevrede poşet ve çöp poşetleri gezmezmezdi.

0

çevreyi koruma açısından desteklediğim ama nedense amacının bu olduğuna pek de ikna olamadığımdan şüphelyiim.

0

kesinlikle yanlış bir karar anlaşılan birilerinin cebinde para kalmamıl :)))

0

çevreyi korumak adına güzel fakat bunun yerine vatandaştan 20 kuruşa poşet geri alınsa çevrede poşet kalmaz.

0

çevreyi koruma açısından güzel bir uygulama. avrupada yıllardır uygulanmakta.

0

poşet paralı muhabbeti çıktığında ilk söyledigim kelime bu işte birilerinin kazancı olmasa çıkmazdı dedim ve öylede oldu mantıklı bir hizmet yapmayı beceremeyen hükumet bu gibi boş işlerle uğraşmayı çok sever bizim halkımızda bu işi eğlenceye vurdu ama olan yine gariban halka olacak gidip para ile bez torba alıp elinde gezdirecek başka ne yapsın tepki göstermek gibi bir olayımız yok.

0

bence saçma heleki fiyatı yüksek
ya parayla geri alacaksınız poşetleri yada 10 krs olsun
25 krş çok fazla bence ya

1

amaç üretimi azaltmak parayla geri alınma fikri saçma öyle olursa üretim azalmaz

0

kaç aydan beridir zam üstüne zam ekleniyor. halk sesini çıkarmıyor. poşet parayla satılmaya başlayınca dank etti kafalarına pahalılık ki madem paralı verıyorsunuz ozman bızde sizden aldıgımız poşetlerin uzerındeki reklamı dışarıda milletin görüp sizi tercih etmesini saglıyorsak siz marketlerde bizlere karşlıgında 1 lira vermelisiniz :d marketlerin 25 kuruş ile para kazanmalarını sağlayan bir sistem hem market isimleri hayla poşet üzerlerin olacak hemde 25 kuruş vericem vermem ben poşetlerdwn marka kaldırılsın işte o zaman devlet kendisi için bir adım attı derim ve o zaman elimden geleni yaparım ama yine içimden 25 kuruş vermek gelmiyor artı her gün milyonlarca ekmek israf olurken toplumun duyarlılığı yıllarca aynı yetersizlikteydi. 25 kuruş için tüm toplum geyik muhabbetine başladı. acaba siyaseti eleştirirken biz toplum olarak tutarlı mıyız?

0

poşetin paralı olması konuşa beni çok komik bir durumdur yani dünyada o kadar artık poşetler var ki yani bunların önüne geçmek için poşet paralı yapan devletin ben beynine çalıştınız zannetmiyorum. yani makarnaların işte başka türlü her satılan yemeğim poşeti var yani laylonları var. yani poşetin 25 kuruş yapılması sonucunda ülkemizdeki tepkileri gördüğünüz bir tane yaşlı dayı markete eşekle girdi eşekle bütün yükü yükledi çıktı ve dayı para cezası yedi. sonra mesela benim yengem marketten a101 poşeti alıyor gidiyor bim'deki poşetten almıyor a101 poşetinde bim'deki aldı alışveriş malzemelerini koyuyor yani herkesin tepkisi var ama bazıları da hiç tepki vermeden 25 kuruş para verip poşet alıyor yani ben bu ülkeye anlam veremiyorum çok gereksiz şeylere paraya getiriyorlar yani düşün gençler 2000 tl yapıları asgari ücreti ve poşetten bile para alıyorlar yazık diyebilirim yani bu iş için.

0

olumsuz buluyorum çünkü para verip almak yerine 20 kuruşa geri alıp geri dönüşüme verdiklerin de onlar 25 kuruş kar etse inanın bana hiçbir yerde plastik poşet bulamazsın

1

aslında poşet uygulaması iyi oldu ama sanal medyada çok sorun varmış gibi olay oldu yok efendim parasını verdiğim poşetin üstünde neden marketin reklamı var ama lüks mağazalara gidip sırf üzerinde bilmem neyin markası yazıyor diye bir sürü para veriyoruz daha ötesi gidin daha bayira her taraf naylon poşet lerle dolu

1

herminioe doğa için bir değişiklik oldu diyorsun o zaman 25 kuruşa aldığımız poşetleri 20 kuruşa geri satın alsınlar doğa daha temiz olur.

1

25 kuruşu küçümsemeyin her poşetten 25 kuruş alındığında halkın yüzde 80'i gınaha gelen kişilerdir, bence poşette para kazanmaya başlanılması doğru bir davranış değildir.1 ocak'tan itibaren tepkiler çığ gibi büyüdü büyüyor da, sonu nereye varacak bilmiyorum ama tepkilerin hiç sona ereceğini düşünmüyorum.buna iktidar partisinin bir çözüm bulması gerekiyor, halk karnını zar zor doyurduğu yetmiyormuş gibi bir de böyle bir problemle karşı karşıya gelmesi ayrı bir sıkıntı.

1

poşetlerin daha az kullanımını sağlamak adına poşetleri paralı yaptılar. çok güzel bir değişiklik olduğunu söyleyebilirim ancak poşetleri tamamen kaldırıp yerine geri dönüştürülebilir ve tekrar kullanılabilir bez torbalar getirselerdi çok daha güzel olurdu diyebilirim. aslında olması gerekende bir bakıma budur. çünkü insanları maddiyatla korkutmak yerine maneviyatla geliştirme yoluna gitseydi eğer devletimiz eminim hem küçüklere örnek bir davranış yapmış olurlardı hem de ülkenin geleceğinin daha aydınlık olması için bir şeyler yapmış olurlardı. yinede bu uygulamaya destek veren insanlardan birisiyim ve bu uygulamanın ardına sigara tüketiminin azaltılması adına da yeni ve güzel uygulamalar yapılabileceğine ve sigara tüketiminin azaltılabileceğine inanıyorum. umarım kısa zamanda sigara tüketimin azaltılması adına da yeni çözüm yolları bulurlar.

1

poşet doğaya çok fazla zarar veriyor, 2019 yılı itibariyle poşet kullanımı %70 azaldığı söyleniyor, çoğu ülkede yere poşet atanlara para cezası bile veriliyor. şahsi düşüncem bunun uygulanması geç bile kaldı.

1

poşetlere ücret ödenmeye başlanmasından sonra kullanımı azalmış. doğa için iyi bir değişiklik oldu.