0

sır tutmak herkesin yapabilecegi bir şey degil. kolay değildir ama bazı sırlar vardır insana çok ağır gelir tek başına taşıyamaz. o yüzden fazla da birşeyler öğrenmeye gerek yok bence sır verene de tutana da zordur

0

sırın derecesine bağlı . mesela elemanın biri size gelip birini öldürdüğünü söyledi bu bir sır mıdır? ya da bunu saklar mısınız? netice de size sırrı tutacağınız için söylüyor . sorun sırrı tutmada değil sırrın ne olduğunda. yoksa kolpadan bir şey söyleyip bu aramızda kalsın demesi bir anlam ifade etmez. hem sır dediğinizin de bir değeri olmalı . dedikoduyu sırdan saymayın başkası hakkında atıp tuttuğunuz şeyler olabilir. bu yüzden sır vermek ve tutmak zordur herkes o ağırlığı kaldıramaz.

1

evet sır tutmak zor olabilir ama adı sırdır eğer bir insan sırrını sana verdiği zaman o sırrın açığa çıkmaması gerekir bazen o konu hakkında konuşmalar olduğunda bile aklın başında olup o sırrı ortada konuşmama gerektiğini düşünmeli insan mesela ben her biri bana bir sır verse asla o kişi istemedikçe ve o kişiden sır çıkmadıkça o sır benimle kadar mezara bile götürebilirim çünkü benim ağzım çok sıkılır kim ne yaparsa yapsın ben o sıra asla açıklamam.

0

sır tutmak kişinin iradesin en iyi şekilde test edebileceği bir yöntemdir. insanlar bazen kimseye anlatamayacakları bazı olaylarını, anılarını, yaşanmışlıkların birilerine anlatıp rahatlamak isterler aslında iki kişinin bildiği sır sır değildir derler ama kişi kendi olayını kendi içinde bile tutamazken karşıdaki kişiden nasıl saklaması, sır tutması için söyleyebilir ki bana sır söylemekte sır saklamakta çok saçma geliyor

0

sır tutmak kimi zaman gerçekten çok zor oluyor çünkü bazen senden o sırrı soruyorlar ya da o sırrı söylemek zorunda kaldığın durumlar olabiliyor onun için kimsenin sırrını tutmayın derim yani kimseden sır almayın bırakın kendisi ne yapıyorsa yapsın çünkü bazen gerçekten de sırrını söylemek zorunda kaldığınızda sizi yanlış anlıyor ve arkadaşlarınız bitebiliyor o yüzden kimsenin sırrını almayın ki sorumluluğunuz da olmasın.

0

sır tutmak bazen zor bazen ise çok kolaydır. eğer sırrını veren insan bizden bunu saklamamızı istiyorsa tabiki ona saygı duyup bu sırrı korumamız gerekir. ama şöyle de olabilir, mesela o kişi kötü bişey yapacaksa ve sonuçları çok ağır olacaksa bu sırrı onun iyliği için saklamamamız gereken durumlarda meydana gelebilir. böyle bir durumda susupta konuşmazsak buna müdahale etmezsek, olacaklardan bizde sorumlu oluruz. hem bu vicdani bir sorumluluk yüklemiş olur bize. ve belkide ömür boyu kendimizi affetmeyiz. bu yüzden birisi bize bir sır verdiğinde önce bunun bir sonucu olur mu? olacaksa bile kötü durumlar mı yaratır, bunlara bakıp ona göre sırrı koruyup korumayacağımıza karar vermemiz gerekir. ama karşımızdaki insan iyi niyetiyle sırrını vermişse ve bunda bir kötülük yoksa o zamanda gidip anlatmak doğru olmaz. bize yakışmaz çünkü o bize güvenipte anlatmıştır. gidip hemen birine yetiştireceğimizi bile anlatmazdı zaten. bizde onşarın güvenini sarsmamak için bunu korumaya çalışmalıyız.

0

sır tutmak çokta zor değil aslında. çenenizi kapatmak ve kimseye güvenmemek durumunda kaldığımız zamanlar oluyor. bu sebepten sır tutuyoruz .