0

arkadaş seçiminde en önemli kriter, onunla vakit geçirirken herhangi bir şekilde gerilim yaşamamanız ve kendinizi iyi hissetmenizdir. çünkü bizim beş duyu organımız her ne kadar etrafımızı duyarlı bir şekilde algılamamızı sağlama konusunda yardımcı olsa da, karakter ve kişilik konusunda en iyi hissiyatı kalbimiz verir. o yüzden bu konuda kalbimizin güvenliği ve aklımızın süzgecinden geçirdiğimiz ve tüm bu süreçlerden sonra hala iyi bir arkadaş diye bildiğiniz kişilerle arkadaşlık yapın.malum günümüz ortamı çıkarcı ve pragmatist yaklaşıma sahip. etrafımızdaki arkadaş ve dostluklarda bu bağlamda şekilleniyor artık.size yaklaşan ve olması gerektiğinden daha samimi ve daha içten davranan insanlara karşı dikkatli olmanızı öneririm.çünkü bu kişilerin arkadaşlıkları saf çıkarcı bir yaklaşımla arkadaşlık kurmak tır ve hedeflediği çıkarı elde ettikten sonra sizinle var olan iletişimini biranda kesip sizi yok sayacaktır. bu durumda siz bir şey kaybetmezsiniz aslında ama insan kendisinde oluşan kullanılmışlık hissiyatı ,bu histen rahatsız olur.ondan sonra karşısına çıkan insanları gerçekten ince eleyip sık dokuduktan sonra hayatına alır.arkadaşlık seçiminde beraberken kendinizi hiçbir şekilde zorlanmadan uyum içerisinde boş vakit geçirebiliyorsanız bu insanları etrafınızda tutmaya devam edin.çünkü günümüzün stresli ve gergin hayat koşullarında bu şekilde enerjik ve kendinizi iyi hissettiren arkadaşlarınızın olması size iyi gelecektir. aynı zamanda sadece bir görüşe sahip insanlarla devamlı surette vakit geçirmeyip,farklı görüşe sahip insanlarla da vakit geçirerek tam anlamıyla fikir sahibi olabiliriz. yani değişik görüşten, meslekten arkadaşlarımızın olması bizi daha çeşitli bilgilere maruz bırakacağı için, bu yönde arkadaşlık kurmaya ekstra çaba sarf etmemiz gerekir. son olarak bahsetmek istediğim durum ise aşırı fedakar olmayın.çünkü siz fedakarlıkta bir şeyleri feda ederken karşınızdaki insan kar yani kazanç elde edecektir.

0

frekans tutması diye birşey var. hani kafa dengi derler. ortak düşüncelerde olmadığım biriyle pek sık arkadaşlık kuramam. sonra fikir ve tercihlerime saygı duyuyor olmalı arkadaş dediğim. iyi bir dinleyici olabilmeli, ve allah affetsin ben zeka seviyesi düşük insanlara pek katlanamıyorum. saçma sapan boş muhabbetlerle boş ukalalık yapan insanlarla bir arada olamıyorum. son olarak da olmadığım yerde beni savunabilen kişidir esas dost. öyle bir kaç tane arkadaşım var çok şükür. dostluğumuz uzun yıllardır devam eden üç tane arkadaşım var ve onların sayesinde başka arkadaş edinmeye dahi hiç ihtiyaç duymadım. iyi ki varlar sağ olsunlar. iyi günümde kötü günümde hep birlikte olduk. birbirimizin acılarını paylastik, dertlerimize birlikte ağladık. onları çok seviyorum.

0

arkadaş seçimi nasıl olmalı, bu soruya buraya binlerce şey yazabilirim, fakat dediklerimin hiçbiri kimsenin aklına gelmeyecek şeyler de olabilir. çünkü o kadar çok güvendiğiniz bir insana, dostum, arkadaşım diye yanınıza alıyorsunuz ve illaki bir yerden sırtınıza bıçak saplıyor, illaki istemediğiniz sevmediğiniz huyları ortaya çıkıyor. tabii ki de hepimiz insanız, insan şeytandır, insanlar gerçekten birer şeytandır. bu tamamen doğrudur. bu sebeple arkadaş dost edilmekten çok, köpek arkadaş edinmeyi seviyorum ben. şu an bir tane bile arkadaşım olmasa da, sokakta yüzlerce arkadaşım var. köpek arkadaşlarım. zaten kendi dostum da, en sevdiğim, her şeyim, bir köpek ve bu şekilde hep artık kimseye güvenilmez bir toplum olduk. öğretmen olsun, avukat olsun, doktor olsun, tüm insanlar da istenmeyen kesinlikle bir huy vardır. ve o ortaya çıktığı zaman araya mesafeler girmeye başlar. bu nedenle arkadaş edinirken kendiniz olun, doğruluktan yana olun, kendinizden ödün vermeyin, karşınızdaki kişinin sizi ne amaçla arkadaşı edildiğine dikkat edin. bunun yanında insanlara güvenmeyin. insanlara iyilik bile yapmayın. bir sokaktaki bir köpeğin karnını doyurun, bir köpeğin başını okşayın daha iyi.

0

özenli ve çıkar odaklı olmayan bir şekilde gerçekleşmelidir.

0

yani bence direk arkadaş olma ben öyle yaptım bir anda samimileştik ama çocuk biraz el şakalarını abartıyordu. yani direk seçme bir bak güveni nasıl bunun yanında sende dürüst ol.