0

bebekler icin oyuncak secimi 0-3 yaş arası ufak oyuncaklar alınmamalı cünkü oyuncagı yutabilir ve bogazında kalabilir büyük oyuncaklar ve kanserojen olmayan oyuncaklar alınmalı agzına sokdukları icin oyuncakları

0

bebekler için oyuncak seçimi genelde tabi ki ayına göre değişebilir
mesela ışıklı sesli oyuncakları sevebilirler peluş oyuncaklarda olabilir çıngıraklar sesli görüntülü oyuncaklarda olabilir.

0

bebeklere normalde oyuncak verilmez. benim oğlum 15 aylık ben hala oyuncakla oynamasına izin vermiyoru çünkü yaşına uygun oyuncak yok genellikle oyuncaklar 3 yaş üstü, 1 yaş ve 2 yaş zaten az var. yaşına göre oyuncak seçimi yapmaları lazım ailelerin o konuda dikkat etmesi lazım. ben gerçi bebeğim için dikkat ediyorum her zaman da dikkat edeceğim. oyuncaklar zararlı özellikle bebekleri peluş oyuncak verilmez. 3 yaş üstü olduğu için ve tüyler falan ağzında kalabilir ondan dolayı tavsiye etmiyorum ve devamlı bebeklerini oyuncaklarını verdiğinde onu yıkayıp verse en azından daha titiz olmuş olur. en azından mikrop kapmamis olur sonuçta oyuncaklar yerde durduğu için mikrop çok çabuk kapabilir. ben oğluma oyuncaklarını ne zaman versem yıkadım da veriyorum. zaten benim oğlumun oyuncakları az olduğu için o da sadece 1 yaş 2 yaş oyuncaklar kullanıyorum. zaten kendisi 15 aylık 3 yaşına geldim. zaten istediği oyuncak da oynayabilir o konuda dikkat etmemiz lazım diye düşünüyorum.

0

bebeklerde oyuncak seçimi ay ve yaşa göre değişmektedir. mesela aylık bebeklerde genellikle bir şeyleri tanımak için her şeyi ağızlarına götürme huyu vardır. bu yüzden bebekler belli bir zamana kadar tüylü olan oyuncaklardan uzak tutulmalıdır. diş çıkarma zamanında dişleri çok kaşınan bebeklere daha çok diş kaşıyıcısı alınmalıdır. süslü ve renkli olanları çocuklarda oldukça önemlidir. bir de alınan oyuncaklarda neler olup olmadığına, kanserojen madde var mı yok mu? bu tarz şeylere çok dikkat edilmelidir. yaş ilerledikçe oyuncak tarzları değişir.

0

bebekler için oyuncak seçiminde en büyük önem kanserojen olmaması ağıza alındığında yutulmaması ve renk vermemesidir.