1

bence arkadaş çevresi güldürebilin eğlendirebilen zor zamanında yanında olan iyi günlerini beraber geçirebileceğin birbirinin başarısını kıskanmayan bir çevre olmalı rahatlıkla ailenle beraber yemek yediğin bir sofraya çağırabileceğin yada yanında rahat olabileceğin birileri olmalı paylaşan ve birbirimizi kardeş gibi görüp sevmemiz gerekiyor

0

arkadaş çevresi secmeniz sizin resmen hayatinizi belirler. mesela siz bir kotu huylu kisiyi arkadas olarak sectiniz diyelim. siz onla uzun bir sure veya kisa bir sure boyunca arkadas kaldiginizda, onun huylarinin aynisi size gececektir. cunku o kisi sizle beraber takilinca kendi yaptiklarini sizinde yapmaniz icin sizede asiliyor ve bu sekilde aynisini sizede ogretiyor. yani bu mantigi kullanarak iyi bir insanla arkadas olursaniz eger, o kisinin yaptiklari tavirlarin aynisini yapsaniz iyi olur sizin icin de millet.

0

neye göre değil aslında kafan uyuyorsa arkadaş işi tamamdır eğer fikriniz yoksa arkadaş olmayın

0

arkadaş çevresi seçmek kolay aslında kişiden kişiye değişir her sen beyaz gömlek takım elinde sigara diğer elinde çakmak ya da diğer elinde tesbih varsa arkadaşlarım bu olur serserisin demek olur bu ama çeki düzen li sigara içmeyen adam akıllı seni arkadan vurmayacak seni hiç bırakmayacak namazlarını kılan ya da kıl masada dinine uygun bir yaşam süren arkadaş olmalı bence benim çoğu arkadaşım öyle birkaç tanesi en başta söylediğim gibi ama o kadar da değil yani gömlek giyip tesbih sallayan arkadaşım yok herhalde hatırlamıyorum belki orada okulda vardır şu an liseye gittiğim için hatırlamıyorum en iyi arkadaşım bir sigara içmez kimseye sataşmaz kimseden para istemez namazını kılar yarım yamalak olsa da alsa arkadan vurmaz hep yanında olur.

0

bir kere kesinlikle arkadaş ortamınız da mutlaka zeki ve kültür seviyesi yüksek insanlar daha çok olmalı. burada bir yazarın sözlerinden bahsedeceğim biraz; yazarımız diyor ki 'siz ne kadar zeki olursanız olun bulunduğunuz ortam vasat ve vasatın altındaysa onların zeka ortalamasıyla görülürsünüz' işte benim de anlatmak istediğim bu. kendinizi geliştirebileceğiniz sürekli onlardan bir şeyler öğrenebileceğiniz, size bir şeyler katan arkadaşlarınız olsun her zaman yanınızda. zamanla siz de onlara benzemeye başlayacaksınız çünkü. eğer zeka seviyeleri sizden düşükse ve eğer kültürel yapı olarak sizden aşağı konumdalarsa sizi aşağı çekeceklerdir. bir diğer değinmek istiyorum, zevklerinize hobilerinize eşlik edecek arkadaşlar seçin kendinize; örneğin sinemaya tiyatroya gitmekten hoşlanıyorsanız yanınızda ki arkadaşlarınız da bunlardan hoşlanmalı ki birlikte geçirdiğiniz zaman güzel geçsin. siz tiyatrodan diğer arkadaşlarınız gezmekten hoşlanıyorsa birinizin istediği daima olmaz.

0

arkadaş çevresi belki de sizin kafa yapınıza yakın olarak seçilmeli. yani kafa yapınız çok önemli bu durumda karşınızdaki insanla ne kadar uyumlusunuz ve ne kadar anlaşabiliyorsunuz arkadaşınızın kişiliği karakteri oldukça önemli. yani ben olsam böyle düşünürdüm önce karşıdaki insanı tanır ve analiz ederim nasıl bir kişiliği var olaylara karşı bakış açısı nedir bana yakın birimi düşüncelerimiz birbirine yakın mı vs. bu gibi şeyler benimi için önemlidir. aslında arkadaşa çevresi çok öenmli insanı ipe bile götürür öyle arkadaşlar varki bu yüzden arkadaş seçiminde dikkat etmeli ve tanıyarak seçim yapmalısınız yani o kişi sizinle uyuşmuyorsa eğer sırf arkadaş olmak için arkadaşlık kurulamaz bence bu bakımdan oldukça önemli

0

arkadaş bu zamanda bulmak hiçte kolay değil. arkadaşlarınızı belirlerken okul çevresinden olmasına dikkat edin. her hangi bir bağımlılığı olan insanlarla arkadaşlık yapmayın. atalarımız ne demiş söyle arkadaşını söyleyim sana kim olduğunu.