0

haşlanmış büyük patatesin ortadan ikiye yarılıp içine süt mısırı zeytin hardal ketçap avuç birçok şey koyması bu yani patatesin ortadan ikiye ayırıyorsun içine de her şey atıyorsun kaşar kaşar en iyisi tuz koy duysun daha demin dediğim gibi zeytin sosis salam sucuk bunun gibi şeyleri koyabilir koyun ama yemeni tavsiye eder miyim bilmiyorum çünkü çok fazla içine şey var be miden ve allak bullak oluyor.

0

patatesler haşlanır kabukları güzelce soyulur. patates tereyağı katılarak püre haline getirilir. bir tepsiye yayılır üzerine koylacak malzemeler sucuk salam mantar turşu doğranır, bu malzemeler patatesin üzerine yaerleştirilir. önceden ısıtılmış fırında biraz ısıtılır. fırından çıkarmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar serpilir. tekarar fırına verilir. kaşarlar eridiğinde çıkarılır. üzerine terciğe göre ketçap mayonez sıkılır. afiyetle yenir.

0

kumpir genelde dışarıda satılır ama evde yapımıda vardır. güzelce büyük dolgun sarı 5 adet ya da kaç kişi iseniz o kadar patates alınız. patatesleri güzelce yıkayıp fırına atın. iyice pişene kadar çıkarmayın. daha sonra ise tereyağ ve mısır, turşu, sosis malzemelerini alır. ya da canınız ne istiyorsa. birde olmazsa olmaz kaşarı. patates piştikten sonra ikiye yarıp içine kaşar ve tereyağını ilave edin. tuzu unutmayın. daha sonrası için yaptığınız malzemeleri ilave edin. sade yiyenlerde vardır. canınız nasıl tercih ediyorsa.