0

nane limon içen kişiler genelde ya grip olmus yada soğuk alginligi almış kişilerdir.bu besin değeri olan icecek hastalikdan korur insanı.

1

nane, rahatlatıcı özelliği bilinen, herkesinde evde yetiştirebileceği bir bitkidir. limon ise kış aylarının vazgeçilmez mucizevi doğal ilacıdır. boğazın hafiften gıcıklanmaya burnun da hafif akmaya başladı mı çay bardağına sıkıyorsun limonu üzerine biraz ılık su.. ohh mis.. "az evvel eşim bana yapmış bşr bardak içtim" ikisini de bir araya getirmek en güzellerindendir.. severler birbirlerini de.. hazırlanışı en kolay içeceklerden de biridir. bir demlik suya göz kararı nane atarsınız, bir yarım limonu da içine koyarsınız, ocakta kısık ateşte kaynatırsınız..aman dikkat hemen taşıp, sonra size iş çıkarmasın.. kaynayınca da süzgeçten süzmek gerekecek.. afiyetle de içersiniz.. biraz şeker de ilave edebilirsiniz, tadı mayhoş geldiyse.. üşütmeye, mide bulantısına bire birdir.. eşim çocukların ya da benim midemiz sinyal verdiğinde hemen bize bunu kaynatır ve içirir. ateş düşürücü etkisi var mıdır bilmiyorum ama bazı insanlar bunu da gerçekleştirdiğinden bahsediyorlar. doğa büyük küçük her derdin şifasını bize göstermiş, faydalanmak lazım diye düşünüyorum.

0

nane limon genelde kuru nane ile yapılır. fakat taze nane ile yapılması daha faydalıdır. bir fincanın içine 2-3 kasık nane koyulur ardından bir limon sıkılıp bardağa koyulur. üştüne sıcak su eklenir ve hazırdır. en bilindik faydası hastalık,nezle,saguk algınlıklarına iyi gelir. hasta olan kişiler nane limonun verdigi vitamenin sayesinde kısa sürede kendine gelir. ateş düşürmek içinde oldukca saglıklı bir çaydır. sadece hastalıklara iyi gelmez bir çok seye iyi gelir. mesela sindirim sistemini destekler. sindirim sistemi için oldukca faydalı bir icecektir. aynı zamanda stres ve sinirli olsn kişileride rahatlatır ve sakinletir. adet ağrısı gören bayanlarda bu çay sayesinde agrılarından kurtula bilir. aynı zamanda karaciğer ve safra kesesinide destekleyen bir içecektir. kilo vermek içinde oldukca etkileyici bir içecektir.

0

nane limon özellikle soğuk algınlığı zamanında en doğal antiiyotik olarak kabul edilir.

0

nane limon çayı mide bulantısına iyi gelir.