0

öyle her önüne gelenin önüne geçilip de baktırmak doğru değil hatta riskli fakat işinin ehli adı duyulmuş sülalesi bu işi yapan kişilere gitmek doktora gitmekten daha mantıklı kimse kusura bakmasın. her halükarda iyi bir çıkıkci önce röntgen çekildi mi kırık var miymiş diye sorar öyle tutup bakar zaten. doktor rontgenle çoğu zaman kılcal çatlakları dahi birşey yok deyip eve yolluyor bana olmuştu malesef. ayağında birşey yok dediler dört milim çatlak olmuş üstüne basa basa bir cm. neyse dağıtmadan çıkık işine geri dönelim bir iki kere bunu yaşayan insan kendi çıkık olduğunu bilir ve acısını tanır. bundan sonra doktora gidersek incimış deyip krem verir yollar ya da bariz görülürse kayma var deyip alciya alır. bu ikinci durum kişinin felaketi olur. çıkık o şekilde alciya alınır öyle kalırsa eklem yerleri su toplar ödem yapar bir daha kemik yerine çok zor oturur. otursa da ilk yapıldığı düzeni tutmaz. o yüzden güvenilir bir çıkıkciya gitmekte yarar var. ben sağ diz kapağım çok sık çıktığı için gitmiştim. bacağıma bakarken bende menisküs olduğunu diz kapağının arkasını zorladığını bu yüzden sık çıktığını tedavi olmamı söyledi. dizimi taktı ve dediği gibi doktora gittiğimde gerçekten bana menisküs teşhisi koyuldu. bu adamlar gerçekten anlıyorlar. dizimi defalarca taktı. yürüyemez halde girip rahat yürüyerek çıkıyordum kaç defa başıma gelmiştir.

0

çıkıkçılara gitmek, tabiki doğrudur. önceden hastane mi vardı ki. bu çıkıkçılar da, artistlik olsun diye yapmıyor bu işi. öyle olsa polis falan el atar olaya. duydunuz mu çıkıkçının hapse alındığını. yani hepsi işinde tecrübeli ve yetenekli kişilerdir. bence çok mantıklı çıkıkçı olayı. beni 7 yaşındayken götürmüştü annemle babaannem. kolum kırılmıştı ve kadın çat çut yaptı düzeltti. helal olsun. çok da yaşlı bir kadındı. ilaç, serum falan bağımlıçık hapan şeyler. çok büyük bir dert olmadıkça doktora asla gitmem.

0

boş işler bunlar gidin doktora tedavi olun arkadaşım hasta mısınız

0

valla bilenini bulup güvendikten sonra bir sorun çıkmıyor. küçükken öyle bir ayak bileğim çıktı. doktora gittik. ama maalesef bilemediler. incinmiş deyip gönderdiler. bir tanıdık vardı öyle. ona gidince çıkık olduğunu öğrendik. bir şeyler yaptı düzeldi ayağım. eskiden çıkardı hep. ona giderdik biz de. şimdilerde şükür sorun olmuyor.

2

bu doğru değildir. çok kötü sonuçlar doğurabilir. teşekkürler