0

bence normal doğum çünkü bebekler doğum sırasında sezeryanla alınırsa bebek annesinden alması gereken probiyotiklerden yoksun kalır

0

herkes normal doğum sağlıklıdır diyor doktorlar bile ama benim korkularım olduğu için ben sezeryan tercih ederdim çünkü ben ablam doğum yaparken normal doğum yaptı ve çocuk 4 kilo 750 gram doğdu o yüzden çok zor oldu ve yanındaki normal doğum yapanlara da gördüğüm için tabii devlet hastanesi'nde bu oluyor oradaki hemşireler çok afedersiniz kadınlara köpek muamelesi yapıyor bize ne katmasaydın karnına gibi şeyler söylüyorlar ben normal doğumdan çok korktuğum için ablamın aşırı derecede dikişleri oldu ve ben o yüzden çok korktum normalde ondan annem de aynı şekilde kardeşimi normal doğumla yapmış da çok zorlanmış galiba o yüzden bize hep tavsiyesi sezeryan olun ve ben ablamı gördüğüm için normal doğum asla istemiyorum korkuyorum sezeryan düşünüyorum ama sağlıklı olan normal doğum diye söylüyor doktorlar hatta sezeryan yasaklandığını bile söylüyorlar sanırım ben çocuğum olana kadar yani doğum yapana kadar sezeryanda kalkacak gibi me geliyor.

0

dogal olani normal dogumdur fakat bazi sebeplerden oturu sezaryan tercih edilebilniyor

0

tabikide normal dogum amma bazı sebeblerden dolayı sezeryan yapılmak zorundadır anne karnındaki bebek kalp ritmi azaldığını anladıkları an anneyi sezeryanı alıyor lar ameliyat haneye ve bebeyi anne karnından alıyorlar

0

anne ve bebek için bir sorun teşkil etmiyor ise kesinlikle normal doğum diyorum. sezeryan bana biraz ameliyat oldum çıktım gibi geliyor. birşey hissedemeden insanlar sizin vücudunuzda çalışıyor garip bir his olsa gerek. hele ki genel anesteziyle oluyorsa dahada kötü. bebeğinizin ilk ağlamasını ilk anlarını göremiyoesunuz bile kendinizde değilsiniz. ayılana kadar herkes sizden önce görmüş oluyor. ben normal doğum yapıp doğduğu an göğsüme tenime bırakmalarını isterdim. anne ve bebek arasındaki bağ içinde bunun iyi olduğunu düşünüyorum. allah isteyen herkesi evlat sahibi yapsın diyelim ama normal ama sezeryan :)

0

doğal hayatı tercih edenler normal doğum diyebilir ama ne doğal ki artık doğum doğal olsun

0

eğer herhangi bir risk yoksa doğum uzmanları normal doğumu öneriyorlar
normal dogum yada sezeryan doğum kişinin isteğine bağlıdır ben sezeryan olmak istersem ozele giderim mesela .van soracak olursanız gider sezeryan olurum çünkü doğum sırasında ya yırtılma oluyor yada bebek kolay çıksın diye epizyotomi uyguluyorlar ve ben çok acı çektiklerini düşünüyorum. ozellikle de o suyun geldikten sonraki kısmı anne beklediği için kendini çok tedirgin ve mutsuz hissediyor dogum yapmaya korkuyor ve beklemek insanı yorugor onlarda yoruluyorlar.mesela biz stajda eğitim veriyoruz egzersiz yaptırıyoruz yada ılık dış aldiriyoruz masaj yaptırıyoruz ama çok yoruluuyorlar özellikler doğuma yaklaşınca kasilmalari artıyor ya o zaman dayanılmaz bir acı çekiyorlar. ama güzel geçiyor bizime beraber onlar la birlikte masaj yapıyoruz egzersiz yapıyoruz doğum sancılarını nasıl basetmeleri gerektiğini gösteriyoruz solunum egzersizleri yaptırıyoruz venasıl ikinmalari gerektiğini gösteriyoruz.

0

sezeryan doğuma normal doğum doktor karar veriyor. yani kadına bağlı olan bir şey ama en güzeli normal doğum yani temiz bir doğum sezeryan yani yarış sakatlık demek gibi bir şey yani sonuçta karnini deliyorlar ,kesiyorlar. en güzeli normal doğum keşke herkes normal doğum yapsa ama işte olmuyor.

0

doktorlar en sağlıklı doğumun normal doğum olduğunu söyliyorlar bana görede öyle geliyor çünkü sezaryende karını açıyorlar sonra dikiyorlar falan çok kötü mecbur kalınmadıkça bence sezaryen doğum yapılmamalıdır.

0

o anki durumuna bağlı birçok sebebi var sezaryen doğumun bebek ve anne için hangisi yararlı olursa o yapılmalı.

0

normal doğum çok daha sağlıklı ve faydalıdır.

0

normal doğum daha sağlıklıdır . anne daha çabuk toparlar ve sütü daha çabuk gelir bebeğini hemen emzirebilir. fakat bazı sağlık sebeplerinden dolayı doktor kararıyla sezeryan yapılır . gerekmediği sürece normal doğum seçilmelidir.

0

sağlıklı olan normal doğum elbette çok daha zor ama daha sağlıklı olduğu söyleniyor

0

en sağlıklısı normal doğumdur. ancak anne ve ya çocuğun riski varsa sezeryan tercih edilir.