0

ben sezaryen olduğum için iyi biliyorum.en başında ve en önemlisi yaraya dikkat etmek yavaş hareket etmek önemli dikiş yönünden karnına hiçbir ağırlık gelmemeli,yaranın enfeksiyon kapmaması gerekiyor yara eğer enfeksiyon kaparsa hasta tam bir kabusu yaşıyor çok zor oluyor iyileşmek.sulu yiyecekler yemek gerekiyor ,katı yiyecekler yenmememli bir süre.yatıp kalkarken yanınızda birisinin olması gerekli sizi tutmalı ve doktorun verdiği ilaçları düzenli ve özenli şekilde kullanmak gerekiyor.

1

sezeryanlı olan kişi ameliyatlı olacağı için ameliyat geçirmiş birine nasıl özen gösteriliyor ise sezeryanlı kişiye de öyle bakılmalı. hijyenik bir ortamda bulunmalı, yarasının iltihap kapmaması için pansumanı yapılması gerekir. ayrıca uzunca bir süre ağır kaldırmasına izin verilmemesi gerekir.

0

ortam steril olmalıdır hastanın yarası mikrop kapmaması bakımından. ayrıca kişi ağır hareketler yapmamalıdır

1

sezeryan sonrası hasta bakımı için, ilk önce hijyen koşulları sağlanmalıdır. daha sonra hasta olan kişi mutlaka bir iki gün boyunca istirahat ettirilmelidir. asla kendisi yorulmamalıdır. sadece bebeği ile ilgilenmelidir. ev işleriyle bir başkası ilgilenmelidir. sezeryan sonrası doktorunun verdiği ya da tavsiye ettiği ürünleri tüketmelidir. sezeryan olan kişi en az 5 gün boyunca duş almamalıdır. aksi takdirde sezeryan bölgesinde iltihaplanmalar olabilir. ama duş alması gerekiyorsa sezeryan bölgesi çok iyi kurulanmalıdır. son olarak doktorunun verdiği kremleri zamanında ve yeterince kullanmalıdır.