0

sezeryan doğum ameliyatlı olan bir şey ama normal doğum ameliyatsız ben sezeryan doğum yaptım çok kötü bir şey allah kimseyi sezeryan olmak zorunda bırakmasın

0

sezaryan bildiğiniz ameliyat. kadınlar bir kolaylık zannediyor ama zülumdan başka bir şey değil.

0

sezeryan da aldığınız kilonun çogu kalır ama normal dogumda suyla birlikte atarsınız normal dogumda dikiş izleri kalır

0

sezaryen doğum tam bir rezillik. doğumdan çıkıyorsun ama yirmi güne yakın çocuğunla olması gerektiği gibi ilgilenemiyorsun. insanlar ilgileniyor senle ve çocuğunla. bunlar bir yana bütün ameliyat türleri için 'anestezi' adı verilen o iğrenç duyguyu/olayı yaşıyorsun. canı tatlı olanlar değil, mecbur olanlar sezaryen olmalı. zira can tatlılığıyla uzaktan yakından alakası yok.
karnın yedi tabakasını yarıp içinden bağırsakları çıkarıp masaya koyuyorlar. sonra çocuğu alıp bağırsakları yerleştirip tek tek yedi katı dikiyorlar.

0

arasında ki fark şudur eskiler acı nedir bilmezdi yeni nesilin canları tatlı ;)

0

bir sağlıkçı olarak bu soruyu yanıtlamadan geçemezdim. ilk olarak sezeryan ve normal doğum arasındaki en büyük ve en gözle görülebilen fark normal doğumun insan vücudununda doğal bir şekilde gerçekleşmesi sezeryan doğumunsa kendiliğinden olamamasıdır. normal doğumda anne doğumdan kısa bir süre sonra hayatına hemen dönebilir ama sezeryan doğumda iyleşme ve hayatına geri dönme olayı biraz geç olur. sezeryan doğumda bebeğini besleede sorun yaşyabilir anne ama normal doğumda böyle değildir kolaylıkla bebeğini emzirebilir normal doğumda anne ve bebek arasındaki bağ ve iletişim hemen sağlanır sezeryan doğumdaysa böyle olamaz hemen malesef çünkü anne kendi derdine düşer biraz. ve gerçekten normal doğumdan sonra kadınların vücudundaki tüm herşeyin yenilendiği söyleniyor. her doğumdan sonra vücut kendini yeniliyor. bu çok eşsiz bişey.zaten adı üstünde fizylojik bir olay. evet belki zor gözükebilir ama sonrasında gerçekten çok kolay. ve galiba normal doğum daha ucuz ama sezeryan doğum özellikle özel hastanelerin para tuzağı. özel hastaneler çoğunlukla bu sebeple sezeryan yaptırmak ister önerir. ama son zamanlarda normal doğum teşfik çalışmaları arttı ve bu beni çok mutlu ediyor en sağlıklısı ve en güvenlisi en güzeli normal doğum tabiki olmayıncada olmuyor sezeryan zorunlu kalındığı sürece yapılması gereken bir ameliyat herhangi bir anormallikte bu sebeple ilk tercih her zaman normal doğum olmalıdır.

0

sezeryen doğum belirlenen bir tarihte yapılırken normal doğumda bebeğin ne zaman geleceği tam olarak belli olmaz. sezerye doğum da anneye narkoz verilirken normal doğumda verilmez. sezeryen doğumda bebek ameliyatla alınır ve iki üç gün hastanede kalınır. normal doğumda bebek doğal yol gelir ve kısa bir süre sonra anne hastaneden çıkabilir. bir de normal doğum sezeryene göre daha az masraflıdır.

0

sezeryan doğum kirli kanları dışarı atmaz içerde tutar normal.doğum ise dışarı atar normal istediğin kadar doğura bilirsin ama sezeryan 3 u geçmiyor 3den sonrası tehlikeli riskli tavsiye edilmez normal ise bi sınır yok normali terci h ederdim ben acısı çok ama sağlık acısından o daha iyi

1

sezeryan doğum da rahim ameliyatı yoluyla açılarak bebek alınır normal doğumda ise bebek normal yollardan ameliyata gerek kalmadan dünyaya gelir.

0

sezeryan doğum daha az ağrılı ve sancılıdır. ama iyileşme süreci daha zordur. normal doğumda ise doğum ise daha ağrılı ve sancılı ancak iyileşme süreci daha basittir.

0

sezeryan doğumda bebek annenin karnı açılarak ameliyat yoluyla alınma işlemidir.
normal doğum bebeğin normal süreçte ilerleyerek rahimden çıkmasıyla dünyaya gelmesidir.