0

hayat, insanoğlu dünyaya geldiği andan itibaren sorunlarla dolmaya başlamış bir düzen timsalidir. insanın olduğu her yerde sorun vardır. kimisi bu sorunlarla başa çıkamazken kimisi ise sorunlar ile başa çıkmanın yolunu bulabilmiştir. bu başa çıkma yolları kişiden kişiye değişmekle olup farklı sonuçlar da çıkarabikmektedir. en önemlisi sorunlarla başa çıkmakta cesarettir. yani korkmayacaksın sorunlardan, sıkıntılar seni sindirmeye ek, susup çaresizce bekleyip kalmayacaksın. üstüne gidiceksin ama körü körüne değil sakince ve akıllıca yavaş yavaş sorunu anlamaya çalışacaksın. sorunu anladıktan sonra çözüm yollarının planı çizilmesi neler yapılabilir neler yapılmaz. sonra bunlar yapılırsa sonunda neler olur ne sonuçları oluşur olumlu mu olur olumsuz mu olur daha mı iyi olur daha mı kötü olur, hepsi düşünüldükten sonra harekete geçilir. bir diğer yöntem sıkıntıları içine atmamak. insan içine attıkça büyür büyür ve en başta sağlık yönünden kişiye zarar verir. umursamaz olmak değil çok fazla kafayı takmak da değil ikisinin ortasında bir yerde durup bakmak lazım sorunlara. çünkü en başta üstüne gitmemek gerekir sorunun. biraz zaman geçmesi ve soğuması gerekiyor.

0

her sorunun bir sebebi yada nedeni vardır aile ile ise sorun alttan alabilirsin sorunlarını örneğin baban sana kiziyorsa tamam baba diyebilirsin. pek bir şey olmaz yani tamam diyince sevgilin ise sorunun hep kızın sözünü dinlemelisin tabi kılıbık derler ama yapıcak bir şey yok sonuçta seviyorsun yani katlanmalısın her ufak problemde sıkıntıda ayrılmak olmaz insanın canını acıtıyor her ayrılık.

0

karşılaştığım soruna göre değişir. maddi olarak sorun olursa, yakınlarımdan borç istemeyi denerim veya çalıştığım yerden avans isterim. ailevi sorunlar ise, konuşup çözmeye çalışırım. sevgili sorunları ise, ya barışmayı denerim yada ayrılırım. her şeyin bir çözümü ve çıkış yolu vardır. allah'tan ümit kesilmez.