1

son zamanlarda görgüsüzlüğün fazlaca artmasının sebebi bana göre kesinlikle sosyal medyadır. sosyal medya da yapılan paylaşımların artması ve sürekli olarak insanların hayatlarını, ne yiyip ne içtiklerini, neler aldıklarını ve nereye gittiklerini paylaşmasından dolayı insanlar arasında resmen bir rekabet ortamı yaratılmış durumdadır. insanlar sosyal medyaya da dolaştığı zaman sürekli olarak birilerinin neler yediğini, nerelere gittiğini görmeye maruz kalıyor. sonrasında da ise kişiliği tam anlamıyla oturmamış ve sürekli olarak kendisini birilerine ispatlama çabası içine giren insanlar ise o yapıyorsa ben de yaparım hatta daha iyisini yaparım, daha pahalısını alırım, daha güzelini yerim düşüncesine girerek hareket etmeye başlıyorlar. bu sosyal medyada ki yarış hali ister istemez bir süre sonra gerçek hayatlarına da yansımaya başlıyor. herkes birbirini kıskanır duruma gelmiş. sürekli birbirlerine haset ediyorlar. onda var bende de olsun düşüncesi almış başını yürümüş. sırf bu yüzden bazı eğitimsiz insanlar bir sürü borç yükünün altına bile giriyor. sebep ne peki....? aman insanlar beni hor görmesin, aman yadırgamasın düşüncesi. gerçekten özellikle son zamanlar da insanlar çok acımasız oldular. insanları resmen mal varlıkları ve sahip oldukları ile yargılar hale geldiler.insanlar da ayrıca marka takıntısı da artmış durumda. kişilikleri ve bedenleri ile değil ellerinde ki marka eşyalar ile hayatta kabul görmeye çalışıyorlar.gerçekten çok tuhaf geliyor bana. hiç bir zaman bu düşünce içerisinde olmadım. mesela liseden bir arkadaşım zengin bir adam ile evlendi ve durumu o kadar iyi değilken şuan da var olduğu durumu kadın resmen kaldıramıyor. tek başarısı zengin koca bulmak olmuş. yaptığı tek şeyde süslenip püslenip kahveli fotoğraflar atmak. bir de altına yazıyor zirvedeyim sesiniz gelmiyor. :d herkesin kendini kıskandığını zannediyor ben ise onun bu durumunu sadece üzülüyorum. böyle insanları gerçekten hiç kimse kıskanmıyor. sadece gülüp geçiyorlar ve gerçekten böyle sonradan görme ve görgüsüz insanlar komik ve rezil bir duruma düşüyor bence. allah bizleri sonradan görme insanlardan korusun gerçekten bu tipler babadan zengin olanlardan çok daha tehlikeli oluyorlar. asla bulundukları konumu taşıyamıyorlar ve de sonunda devasa boyutlarda görgüsüzlükler çıkıyor ortaya.

0

çağımızın en büyük sorunlarından birisi görgüsüzlüktür. görgüsüzlük elindeki şeyleri daha çok kıymetli olanları daha doğrusu olduğundan daha çok kıymetliymiş gibi göstermeye dayanan bir duygudur.bu duygu kişilerin aslında içinde eksik olan özgüven duygusunun başka bir şekilde karşıya yansıtmasıdır.
çağımızda insanlar paraya değerli şeylere çok önem vermeye başlamıştır ve bunun sonucunda da gerçekten çok kötü bir hal olan maddeye dayalı bir yaşam haline gelmişlerdir.bunun tmeel sorunu aslına bakarsak aile yaşantısından gelmektedir.her şeyin paraya dayalı olduğunu düşünen aileler maalesef çocuklara iyi eğitim veremedikelri için çocuklar kötü hale gelmiştir ve her şeyi paraya endekslemişlerdir

0

çünkü herkesin gözünü para bürümüş sonradan görmeler çoğaldığı için görgüsüzlük çok oldu.