0

ben verilen cezaların yeterli olmadığını düşünüyorum kadına şiddet konusunda

1

yani bu konu benim kanayan yaram rosmann kardeşim. bu cevabı yazarken bile şuan çok hüzünlendim çünkü ben de zamanında eşimden şiddet gördüm.

0

gittikce araplastigimizi dusunuyorum. hala islamla araplasmayi bir turlu ayiramayanlar mevcut. kur'anda siddet var diye pata kute dal. kadina kölenmis muamelesi yaoıldı yillarca. erkek cocuklara goster pipiyi amcaya derken kızlara etek boyunu uzat, bacagini topla dediler. erkegin pipisini yucelttiniz ama kadinlari alcalttiniz. kadina olan siddetin bu sebeplersen dolayo arttigini dudunuyorum.

0

aslına bakarsan önceden daha fazlaydı ve bu o kadar önemsiz bir şey olduğu için (insanlara göre) dile bile getirilmiyordu 21. yüzyıl cinsiyet ayrımı olmuyan bir yuzyıl olduğu için kadına şiddet olduğu zaman sessiz şekilde kalınmıyor bu yüzden artmış gibi bir algı oluyor

0

maddiyatla ilgili ve kültürün kadına saygı duymama probleminden doğduğunu ve yapabileceği başka bir eylem olmadığı için şiddete yönlendiğini düşünüyorum.

0

eskiden de kadına şiddet vardı.tamam şimdi artmış olabilir ama medya sosyal alem daha etkili oluyor artık.şimdi daha çok artması kanunlar ve uygulayıcılar gerekli cezayı vermiyor.kadına ikinci sınıf gözüyle gören bir anlayış var bunların içinde ve ülke yöneticilerinde.devlet böyle düşünenlerle kadınlara şiddeti önleyemez.eğitim kalitesinin düşüklüğü işsizlik,hukuksuzluk son yıllarda en çok artan olumsuzluklar. halbuki bu şiddete başvuranlar toplanıp eğitilebilir.burada her şey devleti idare edenlere bağlı.

0

yaptırımlar yeterli olmadığı için her geçen gün kadına şiddet olayları artıyor maalesef. haberleri izlemeye korkar olduk. kocası, sevgilisi, ailesi, arkadaşı tarafından hunharca katledilen bir sürü kadın oldu. devlet yeteri kadar önlem almadığı için uyardıkları halde, polis koruması halde ciddiye alınmayan birçok durum oldu ve sonuç kadın şiddeti. sokak ortasında dövülen, öldürülen, işkence edilen birçok kadın oldu. bunlar bizim gördüklerimiz bir de evlerinde gizlice bu duruma maruz kalan birçok kadın var. kadınları korumak ve şiddeti engellemek için korumalar arttırılmalı, insanlar bilinçlendirilmeli, yaptırımlar arttırılmalıdır. yeteri kadar önem verilmediği için şiddet olayları bu kadar artıyor. üç beş aya , yıla çıkarım diye düşünüp acımasızca kadına el uzatılıyor. devlet biraz daha özen göstermeli ve cezalar arttırılmalıdır.

0

kadına şiddet her an artıyor. gün geçmiyor ki kadına şiddet olmayan haberlerle uyanalım. her gün yeni bir şey izliyoruz. bunda bir çok şeyin etkisi olabilir. karşı cinsin göstermiş olduğu güç gösterisi kadının üzerinde hakimiyet kurma çabası psikolojik sorunları ya da çocukluk evresin şiddet gösteren kişinin de şiddet görmüş olması aynısını ailesine yaşatması gibi veya yetiştirilme tarzı. bunlar oldukça önemli etkenler. altında bir sürü psikolojik sorun yatıyor olabilir. kişinin bastırılmış duyguları cinsel duyguların ortaya çıkması ve kendini bu şekilde göstermesi gibi pek çok kavrama kadar uzanabilir bu durum. karşı cins göstermiş olduğu şiddete karşı kadının üzerinde hakimiyet kurmaya çalışarak ona kendi söylediklerini yaptırmaya çalışarak ve kadını hor görerek bu davranışları sergiler. kendinde buna hak görür bunun bir sebebe dayalı olduğunu öne sürer oysaki şiddeti kimse hakedemez ve buna bir sebep gösterilemez . bu tür insanlar tehlikeli insanlardı ve tedavi olmaları şarttır.

1

en önemli nedenlerinden biri verilen cezalar yetersiz. ayrıca insanlarımızın ekonomi başta olmak üzere bir çok sorunları bulunuyor. bu sorunlar üst üst bindiği zaman en kolay yol olarak evde eşine, kızına, annesine ya da başka bir bireye şiddet uyguluyor. bunun altında yatan başka bir sürü neden de bulunmakta.

1

aslında günümüzde değil kadına şiddet her zaman bu kadar fazlaydı ama bu kadar çok medya önünde gözler önüne serilmiyordu. kadınlarımız dayak yedikten sonra televizyona çıkmaya veya bunu başkalarına anlatmaya utanıp çekiniyorlardı.ama şu anda daha çok cesaretlendiler ve kendilerini topluma daha fazla göstermeye ve bu şekilde diğer kadınların da dayak yediklerinde cesaret bularak haklarını yedirmemelerine olanak sağladılar. ve televizyona çıkarak medyada kendilerini gösterdikleri için bize şiddet olayları arttı gibi gözüküyor ama aksine şiddet olayları her zaman bu kadar vardı. sadece bu şekilde gözler önüne serilmiyordu. umarım medya ve yayın aracılığıyla gerekli kurum ve kuruluşlar kadına şiddete eğilimi azaltmak için daha çok çalışır ve bir şeyler yaparlar. çünkü kadınlarımız gerçekten erkekler yüzünden çok mağdur oluyorlar.