1

turşu mu bu kuralım?
kayısı reçeli kayısıların yıkanıp, ayıklanıp istenilen ölçülerde doğranmasıyla başlar. daha sonra üzerine şeker dökülüp tencerede sulanana kadar bekletilir ve su ilave edilip, limon tuzu ya da limon suyu eklenir koyu bir kıvam elde etmek için, kısık ateşte kaynamaya bırakılan reçel ara ara karıştırılır. üzerinde köpürme olursa kaşıkla alınır. kaynayan reçel kıvam alınca soğumaya bırakılır. kıvamı akışkan olursa bir gün güneşte bekletilebilir ve kavanozlara koyarken karanfil ya da tatlı kayısı çekirdeği eklenebilir tercihe göre ve ağızları kapatılır daha sonra tüketmek için.

0

kayısıları iyice yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartıyoruz. çekirdeklerini çıkardığımız kayısıları dörde bölüp tencereye koyuyoruz. üzerine şeker ilave edip 3-4 saat bekletiyoruz. suyunu hafif hafif bırakan kayısıların üzerine içme suyu ilave edip kısık ateşte kaynatıyoruz. ara sıra karıştırırız kıvamını ve suyunu kontrol etmek için. üzerinde köpük oluşursa onları kaşık yardımıyla alıyoruz. kıvam aldığında içerisine yarım limon sıkıyoruz ve bu şekilde de 5-10 dakika daha kaynatıyoruz, daha sonra altını kapatıyoruz. iyice soğuduğunda cam kavanozlara koyuyoruz. mümkünse serin ve güneş görmeyen yere koyun kavanozları.

0

reçellerin tamamı aynı şekilde kurulur kardeşim tek tek bunları burada sormana gerek yok değişen tek şey meyve. inanın elimde olsa teker teker sizi bu siteden uzaklaştırırım. sinirlerim yatışsın diye bir şeyler yazmaya sakinleşmeye çalışıyorum ama sizin gibiler yüzünden bunu başaramıyorum. insanlıktan uzaklaşmam mı gerekiyor anlayamıyorum artık.