0

ayrı eve çıkmak için genelde 18 yaş ve üstü olmak gerekir, en azından bir işte çalışabilen, yada öğrencilik amacıyla mecburiyetten yurt imkanlarının olmayışı yada yurtta rahat edememe gibi problemlerden dolayı ayrı bir eve çıkmak zorunda kalınabilir.

0

ayrı eve çıkmak için eğer çocuk yaşta değilseniz ve sorumluluk sahibi biriyseniz ayrı eve çıkmanıza bir sakınca görmüyorum ynai şu yaş diye ayıramam çünkü, günümüzde gençler de ayrı evdeyaşıyorlar yani mesela üniversiteye giden bir öğrencinin belki bir süreliğine ama kendine ait bir evi ve yaşantısı olabiliyor bu şekilde de sorumluluk bilinci oluşturmayı öğreniyor. aslında bireyler yalnız ve rahat bırakıldı biraz bu sorumluluk bilinci aşılanır ve insanlar belki de bağımlı olmaktan kurtulur daha bağlayıcı olur. biz hep birşeyleri bağımlı olarak yaşamaya alıştık ve alıştırıldık bundan dolayı belki biraz kendi başımıza kalıp düşünme fırsatı ve sorumluluk kazanma fırsatına sahip olurduk diye düşünüyorum. bence eve çıkmanın herhangi bir yaşı yoktur eğer sizi bağlayıcı bir şey yoksa ve geliriz yaşam koşulunu buna el veriyorsa ayrı evde yaşamanız da bir sakınca görmüyorum ben insan kendi hayatını devam ettirmeyi idam ettirmeyi öğrenir böylece. kendi başına kaşır kafasını dinler belki bu ona daha iyi gelir. genellikle insanlar kendi ayakları üzerinde durdukları durmaya başladıkları zaman bunu tercih ederler.

0

bence bunun bir yaşı olmamalı insanlar hazır hissettiği yaşta kendi ayaklarının üstünde durmaya karar verebilir .ama eğer illaki bir yaş tahmini vermem gerekirse bu yaş muhtemelen 21-25 olacaktır.eğer aileden kopuksa daha da düşük olabilir ama ailenin üstünden geçinen biriyse rahatını hiç bozmak istemeyecektir kişi ondan mecbur kalana kadar ailesiylw yaşaması en doğru tercih olur.ama genel bir cevap verecek olursak insanın kendini hazır hissettiği yaştır.