0

bence sanmıyorum mutludur maaşı az bulanlarda var sevmediği işi yapanda var

0

hayır, iş saatlerinin fazlalığı ve iş yükünden dolayı insanı daha çok robot gibi gören bir sistem. özellikle iş yüküyle başa çıkamayanlar devlete yöneliyor.

0

sorsan herkes mutsuz ama birçok insan işsiz bence kıymetini bilmeliler.

1

mutlu değil çünkü sosyal haklar kötü herkes kpss peşinde

0

hayır değil çünkü genellikle emeklerinin karşılığını alamiyorlar.yani daha çok iş daha az para mantığı var özelde

0

kişiden kişiye değişir bu işler çalıştığı özel sektörün durumuna iletişimine bağlıdır özel söktör denilince az çalışmak çok para kazanmak olduğunu düşünenler var ama bu işin doğrultusu bu şekilde işlemiyor hiç bir sektörde böyle işlemez özel sektörde işin yoğunluğu ve emek daha yüksek dir

0

kapitalist düzende insanoğlu nasıl mutlu olabilir hiçbir fikrim yok.

1

özel sektörde çalışan işçiler fazla mutlu değiller.çünkü bazı işçilerimizin kazançları çok az bu yüzden yaptıkları işten keyif almıyorlar.maaşları az çalışma yükleri fazla bundan dolayı genellikle mutsuz olurlar.bazı zor işçilerimizin maaşlarına güzel bir zamın yapılması lazımdır.

1

ülkemizde özel sektör çalışanları mutlu değil. para canlısı patronlar çalışanları köle olarak görüyorlar. tatillerde çalıştırıp parasını ödemiyorlar.

2

özel sektör de çalışıp mutlu olmak çok zor gerçekten köle gibi kullanıyorlar insanları sadece

1

arkadaşlar özel sektör türkiye de kendi yerin değil ise piyon olursunuz maaşınız asgari maaşla aynı olur belki daha az

1

kimse halinden memnu ön değil herkeste bir memnuniyetsizlik var.

2

özel sektör lafını duymak bile insanı sıkıyor.çünkü özel sektör şans oyunu gibi bir şeydir.yatırırsın parayı kısa zamanlı bir heyecana girersin ve yansıtarak yoluna devam edersin ya da yerin dibine girersin. ama bazı insanlar için özel sektör mecburiyettir.işini sevmesede mecbur olduğu için yapıyor ve bu hiçkimsenin umrunda değil.insanlığın öldüğü bu dünyada artık baba bile oğulunu tanımazken birileri neden benim helalinden kazanan müslüman insanlarıma yardımcı olsun ki diye düşünüyorum.keşke elimizde olsa da bütün sektörleri devlete çevirsek diyeceğim de bu da çok zor bir durum ve bunun için baya mesafe katetmek ve zaman gereklidir .

1

özel sektörde çalışmak az maaşa çok yük almak gibidir. matrix sisteme benzer ve bence mutlu değiller.

1

turizm sektöründe çalışanların mutlu olduğunu düşünüyorum. adamlar hem eğleniyorlar, hem de har vurup harman savuran turistlerden deliler gibi para kazanıyorlar. ama onun dışında, ticaret yapanların pek mutlu olduklarını zannetmiyorum.

1

ne mutlusu kardeşim mobbing üstüne mobbing nasıl mutlu olsunlar.

0

turizimdekilerin bir kısmı evet ama öbür taraftan fabrikadakilerin prk mutlu olduğu söylenrmez askeri ücret ağır iş

1

ülkemizde emeklerini bedenleri ile kullananların aldıkları ücret kesinlikle az.. asgari ücret olarak verilen para bu ülkedeki ekonomik krizi de düşünürsek geçinmek adına çok çok yetersizdir. ben özel sistemin kapitalist görüş çerçevesinde emekçinin hakkını asla vermeyeceğini düşünüyorum. acı olan bu devlet eliyle de destekleniyor. özel sektörün ancak liyakat esaslı fikir emekçilerinin belki bir kısmı hak ettikleri ücreti alıyordur diyorum. misal olarak oğlumu verebilirim. endüstriyel cihaz üreten bir şirkette operasyon müdürü olarak görev yapıyor ve çok iyi kazancı olduğunu biliyorum ülkemiz şartlarında ama gördüğüm evladım bile çok çalışıyor, yoruluyor..

0

açıkçası pekte mutlu olduklarını sanmıyorum çok yorulup az kazanıyorlar

0

bir işçinin kazandığı mebla ne kadar yüksek olursa harcamaları da yükselir çünkü hayat şartları bir tık üste itiyor,bu düzene yem olmamak için.hayattan beklentiler giderek çoğalıyor, bunun gerçekleşmesi için de daha çok para gerektiğini bildiğimiz için mesailerini titizlikle hazırlıyor çalışıyor.yorucu hayatta,kimse bulunduğu konumdan hoşnut değildir,kendimizi kandırmanın mânâsı yok.daha da iyi yerlerde olmayı herkes hayal eder ve de ister, bu evine ekmek götüren her birey rüya geçerli eşittir.çalışımını değerlendirerek,az kazandığını iddaa eder her zaman,bu gayet normal bir davranış.musluğun ağzını sonuna kadar açsalar da, işlerini yaptığımız her bir sektörde damla damla musluktan ağzımıza su akar anca.hayat acımasız, gerçekleri de öyle.kiraydı, yiyecek içecek,üst baş,çoluk çocuk derken parayı yetiştiremediğini görünce, insan hepten çöküyor ve bunun adı hayatla mücadele.