2

özel sektör, tam anlamıyla emeğin hakkını vermez.. sonuçta kapitalist bir düzen var.. ama özel sektörde önemli olan liyakattır.. kişinin eğitimi ve yetenekleri doğrultusunda hakkını gayet iyi veren elemanı kaybetmek istemeyen özel teşebbüslerde var bu ülkede.. oğlumdan biliyorum.. mühendis ve % 95 ihracaat ağırlıklı bir fabrikanın operasyon müdürü.. ve hakkını alıyor.. adamlar veriyorlar.. eğitim ve diploma her yerde esastır.. okuyan ama okuyan derken de oğlumun tabiriyle diyeyim.. her üniversite değil.. dünyada kabul görmüş türk üniversitelerinde okuyanlar bir de kendi gelişimlerini yabancı dil ve mesleki programlarla geliştirmişlerse haklarını alıyorlar.. devlet sektörü garantidir.. mantığı yanlış.. devlet sektöründe de çalışmazsan işten atılabilirsin.. bu bizlerin hep kolaya kaçma bakış açımız.

0

tabiki de devlet sizce devletten sağlam başka bişey varmı

0

devlet çalışma saati açısından çok daha avantajlı konumdadır. iş saati ve çalışma ücretine vurulursa devlette çalışınca daha az saatte daha az yorucu bir iş sahibi olunabiliyor. bu nedenle özel sektörde daha çok para kazanmak mümkün olsa da hayatın yarısı işle gidiyor.

0

sizlere katılıyorum. fakat maddiyatı düşünen birisi devleti tercih etmiyor. o konuda özel çok daha avantajlı

0

devlet bana göre. çünkü devlet'e bağlı çalıştığın zaman bir garantin oluyor. e özel sektör acımasız bir sektör hiç bir sebep göstermeksizin iş'ten çıkarılabiliyorsun. bununla ilgili aklıma gelen bir söz var eskiden sürekli duyduğum devlet'e bir kapağı atsam gerisi kolay gibi.

0

gerçekten bu dediğin işten işe çok değişiyor ama atıyorum bir üniversite mezununa asgari ücret teklif ediliyor bazen onun için çoğunluk kısmını devletten yana kullanıyor