0

diğer adıyla kelebek hastalığıdır. bağışıklık sisteminin bozulmasıyla meydana gelen rahatsızlıklar silsilesi olarak bilinir.iki çeşit lupus hastalığı vardır : dle ve sle
dle:daha çok güneş ışığına maruz kalan cildi etkiler iç organlarda etkisi fazla görülmez.
sle:önemli iç organları ve cildi etkiler dle den daha ciddidir

0

diğer adı kelebek hastalığıdır.bağışıklık sisteminin bozulması ile meydana gelen rahatsızlıklara deniliyor. lupus hastalığının iki çeşidi vardır. bunlar; dle ve sle'dir.

1

lupus hastalığı, deri, cilt, eklem, böbrek ve kalp zarında meydana gelen iltihaplarla kendini gösteren bu hastalık, vücudun hemen hemen tüm organlarını etkileyen bir hastalıktır. çeşitli nedenlerden dolayı bağışıklığın zayıflaması ile ortaya çıkan bu hastalı derhal ve acilen tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. ilk zamanlarda bir cilt hastalığı olarak karşılanan ve hafife alınan bu hastalık maalesef ölüme de götürebilmektedir. çünkü teknolojinin ilerlemesi ile teknik cihaz ve aletlerinde geliştiğini düşünerek ve bu cihazların yardımıyla bu hastalığın insanların iç organlarında ne denli zarar verdiği doktorlar tarafından görülmüştür. bu hastalığın belirtileri olarak şunları ifade edebiliriz. lupus hastalığı gizli gizli ilerleyen bir hastalıktır. ayrıca bu hastalık ilerledikçe tüm hücrelere zarar vererek ilerlemektedir. öte yandan şu belirtileri de en açık olan belirtileridir. bunlar ise, halsizlik, yorgunluk, baş dönmesi, kusma, mide ağrısı gibi belirtileri sayabiliriz. ayrıca çocuklarda derilerde döküntü meydana getirir.