0

evde ıslak kek için çok güzel bir tarifim var hemen malzemeleri yazmaya baslayalim

malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi sivi yag
1su bardagi sut
2 su bardagi un
2 yemek kasigi kakoa
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu

sosu için
3 yemek kaşigi kakao
2.5 su bardagi sut
yarim su bardagi toz seker

hemen yapimini anlatiyorum hanimlar beyler ;);)

yapilisi
yumurtalari derin bir kaba alip cirpmaya basliyoruz yumurtalar beyaz kopuk kopuk olduktan sonra toz sekeri ekleyip tekrar cirpiyoruz sekerler eridikten sonra uzerine sivi yagi ekleyip bir kez daha cirpiyoruz sutumuzu de ekledikten sonra yeniden cirpiyoruz sut ve yagi ayri cirpin hanimlae beyler uzerine unumuzu eliyoruz karisimimiz hafif akiskan bir hamur halini alana kadar un eklemesi yapıyoruz hamurumuz kivamina geldigi zaman kakao ve vanilya ve kabartma tozlarini ekliyoruz tekrar karistirdiktan sonra yagladigimiz kati yag ile yaglarsak daga guzel olur fırın kabinin icerisine aliyorum firinimizi onceden isitmis olmaliyiz 170 derecede 25 30 dakika pisiriyoruz.

bir yandan da sosumuzu hazirliyoruz
sut kakao ve toz sekeri bir sos kabinda karistirip kivam alana dek kaynatiyoruz.

kekimiz pistikten sorna bir miktar sogumaya birakiyoruz. kekimiz soguduktan sonra catal yardimiyla uzerine delikler acip sosumuzu uzerine homojen bir bicimde dagitiyoruz sonea 3 4 saat buzdolabında dinlendirip servise hazir hale getirmis oluyoruz serbis edeceginizde uzerine hindistan cevizi erpip servis edebilirsiniz

afiyet olsun ;):);)

0

hanım dersin sen ne güzel pasta börek kek falan fıstık yapıyorsun fırından pastaneden alacağıma senin elinden kralını yerim... :) diyorsun tabi o da sana ya öyle mi yapayım bir şey ister misin diyor. sen de yok canım yorulma zahmet etme diyorsun sonra fazla da uzatmadan konuya giriyorsun diyorsun ki bir ıslak kek olsa da yesek fena olmazdı haa! işte bilmem ne kadar sonra hazır olup geliyor mis gibi.

0

bunun için youtube da bir çok tarif var. onlara göz atabilirsiniz. pastanedeki kekler gibi oluyor.