0

merhabalaaar size mutis bir tarif veriyirum simdiiii

malzemeler
oncelikle hamburger ekmegimiz

koftesi icin
400 gram dana kiyma
tuz
karabiber
3 4 dal maydanoz
2 yemek kasigi bayat ekmek ya da galeta unu
1 yumurta

sosumuz için
6 adet taze köy domatesi
1 yemek kaşigi ev salcasi
2 yemek kasigi ketcap
5 dis sarimsak
tuz
karabiber
sivi yag

hemen yapilisina geciyorum sizi cok bekletmeden ;):);)

yapilisi

köftesi icin gerekli maydonozlarimizi ince ince dogruyoruz sonra dana kiymanin icerisine yumurtamizi kirip galeta unumuzu ekliyoruz tuz kimyon karabiberi de ekledikten sonra koftemizi yoguruyoruz yogurdugumuz kofte harcını bir miktar dinlenmek icin buzdolabina kaldiriyoruz

sosu icin gerekli malzemeleri aliyoruz domateslerin kabuklarini soyuyoruz ve ortadan ikiye ayirarak rondaya atiyoruz sarimsaklarimizin kabuklarini soyuyoruz onu da rondoya atiyoruz sivi yagi koymadan sos malzemelerini ronda da pure haline geitrene kadar cektiriyoruz

cektirdigimiz sosumuzu tavada kizdirdigimiz sivi yagin icerisine alip kaynatiyoruz.

sosumuz kaynarken kofte harcimizdan yeteri büyüklükte parcalar kopartarak sekil verip az yagli bir tavada kizartiyoruz.

kaynayan sosumuzun icerisine hamburger ekmeklerimizi batirip cikartiyoruz bir tavaya yagli kagit sererek hambueger ekmeklerimizi koyuyoruz onlarin uzerine de koftelerimizi koyup ikinci ekmekle uzerini kapatiyoruz tum hamburgerleri hazirladiktan sonra kisik ateste 2 3 dakika tavanin agzi kapali olacak bir sekilde hamburgerlerimizi pisiriyoruz.

pisen hamburgerlerimiz servise hazirdir yanina patates kizartmasiyla servis edebilirsiniz afiyet olsun :):):)

0

bildiğimiz hamburgerden farkı ekmeklerinin domatesli sosa batırılmasıdır. etinin üzerinede bu sosdan gezdirilir ve yenir.

0

500 gram dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta yada bir dilim kuru ekmek
1 çay kaşığı tuz
karabiber,kimyon
hamburger ekmeği
sosu için,
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı domates salçası
yarım çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1 adet kesme şeker
-domates sosu pişirilir;domatesler ortadan ikiye kesilir ve rendelenir,sarımsaklar iyice ezilir yada rendelenir,sıvı yağ bir tavaya dökülerek kızdırılır,tavaya önce sarımsaklar atılır ve çevrilir,daha sonra rendelenen domatesler üzerine eklenir.üzerine salça ve ketçap ilave edilir ve iyice karıştırılır,tuz şeker ve baharatlarda eklenerek sos hazırlanmış olur.sosun koyu kıvamda olmaması lazım.bunun için ağzı kapalı bir şekilde pişirmek gerekir.
köftenin soğanları rendelenir ve sırayla bütün malzemeler koyularak yoğurulur,köfte macun kıvamına gelmeyecek,dokulu olması önemli.
köfte harcı dört eşit parçaya bölünerek hamburger köftesi haline getirilir,yanmaz bir tavada da yağsız olarak yada ızgara da suyunu kaybetmeden yüksek ateşte pişirilir,hamburger ekmekleri domates sosuna batırılır,çıkarılır ve köftelere de aynı işlem uygulanır,daha sonra domates sosu tavasına yerleştirilen hamburgerler tavanın ağzı kapalı şekilde bir kaç dakika pişirilir. afiyet olsun :)