0

hayır almıyorum. bunun yerine marketlerde satılan bez torbalardan alıp onlara koyuyorum aldığım şeyleri. daha küçük ürünler içinse bazen çakallık yapıp manav reyonundan alıyorum.

0

evet alıyorum çok küçük bi alışveriş yapmadıkça. para verdiğimiz o kadar boş beleş şey var ki bunların arasından sadece poşeti düşünmek poşete haksızlık olur :)

1

evet alıyorum. mecburen alıyorum. ama üretim maliyetinin çok üstünde satılıyor.

0

cebime sığacak şeyler alırsam eğer, yirmi beş kuruş veripte poşet almıyorum. eğer elimdekiler cebime sığmayacak kadar çok ise, o daha zaman poşet alıyorum.

0

hayır. artık bez çanta kullanıyorum. çevrenin korunması için bunun gerekli olduğunu düşünüyorum.

0

her zaman yanımda poşet taşıyamıyorum bu yüzden genellikle poşet alıyoorum bazen çok zengin hissettiğim oluyor 3 poşet birden alıyorum çünkü neden almayayım..

1

henüz almadım, uzun süre de almayı düşünmüyorum. elimde olan, poşet niteliğinde olmayan alışveriş çantaları ihtiyacı karşılıyor.

0

hayır almıyorum bence çok gereksiz çevre kirliliğini engellemek için yapılmış bir proje'de olsada hem para verip neden marketlerin reklamlarını yapıyım çok kötü bir proje ne yazıkki.

0

ihtiyacım olmadığı sürece para verip poşet almıyorum, marketten veya bir mağazadan ayrılırken elimdeki ürün miktarı fazla ise poşet talep ediyorum. onun dışında poşet kullanımını en aza indirmeye çalışıyorum, çevre kirliliği yaratmamak adına.

0

almıyorum parası için değil çevre koruma amaçlı

0

çevre kirliliğini önlemek amacıyla yapılan bu düzenlemenin bence çevre için yararlı olduğunu düşünüyorum.

0

pek biriey değişmedi benim hayatımda alıyorum maalesef her ürünün üç kuruş eksiğini almaya çalışıyoruz ama poşet mecbur alıyorum sözde poşet tasarrufu için yapılan uygulama benim cebime zarar olarak yansıdı . nasıl poşet alma birde birmalqr işin uyanıklığına kaçmış pez çantalarını paralı satıyorlar gerçi mecburlar mış ama ben niye üzerinde senin markanı taşıyayım ki üstüne üstün para vererek hemde. önceden yine vardı bez çantalar ama firmalar hediye olarak verirdi poşet paralı olunca oda paralı olmuş . zira birçok marka karton çanta kullanırken onlar niye poşete döndü acaba he ise 25 kuruş değil tabi onlar bir liradan başlıyor sebep ben ucuz poşet istiyorum belki neden yok

0

marketten poşet alıyorum ama aldığım ürünlere göre en fazla 1 adet falan alıyorum. genelde çantama dolduruyorum. çantam zaten gayet büyük. bazen de yanımda bez poşet taşımak zorunda kalıyorum.

0

açıkçası yarı yarıya diyebilirim. mesela ekmek aldığım zaman poşetimi alırım taşıma esnasında sorun olmasın diye. fakat elimde 2 3 kahve ya da ne bileyim peynir çay vs varsa almamayı tercih ettiğimi söyleyebilirim.

0

insanlar poşetler paralı olduktan sonra 25 kuruşların cebinde kalsın diye almıyorlar. aslında bunun 25 kuruş olmasının nedeni çevrenin kirlenmemesi. bim'de a101'de ve diğer büyük avm lerde poşetler 25 kuruş bim'de ve a101'de ekmeklerin olduğu bölümde bulunan naylon poşetler ise ücretsizdir oradan alıp cebinize koyarsanız hiçbir şey diyemezler, ekmek alsanız da bir şey diyemezler, almasanız da bir şey diyemezler. böylelikle poşet bedavaya gelmiş olur bu da işin bir taktiği.

1

bazen evet bazen hayır genellikle hayır ekmek poşetlerin den birini alıp götürüyorum ama aldığım şeyler az olduğu için genellikle elimle götürdüğüm zamanlarda oluyor yani şu an poşetle en fazla un taşımış mıdır bim'i de çok seviyorum genellikle de abur cubur aldım zamanlar poşet almıyorum çıktım gibi yediğim için poşete gerek yok sen ne zaman alıyorsun poşeti ne zamanlarda ne aldığın zamanlarda

0

gerektiği zaman alıyorum çok fazla alışveriş yaptığım zaman

2

daha hiç almadım. zaten bu uygulamadan öncede katlanabilir alışveriş çantamı yanımda taşırdım. şimdi biraz daha büyüğünü taşıyorum. hiç almadım ama mecbur kalınırsa alınır tabi. ama şimdilik amacına hizmet ediyor bana göre. keşke poşet yerine alternatif doğa dostu bir seçenek olsa da onu satın alsak ama o da zamanla olur inşallah.

0

hayır. kullanmıyorum çevreye dost bez torbalar kullanıyorum ama arada sırada 25 kuruşa da poşet aldığım oluyor ama mantıklı bir uygulama olmuş çevre kirliliği azalır en azından.

0

hayır almıyorum cantamda poşetim var zaten fazla alışveriş yapmıyorum o yüzden o bana yetiyor.hem amaç poşet kullanmamak bende kullanmiyorum işte yanımda mutlaka poşetim oluyor o yüzden para vermiyorum poşete boş yere.