0

teknoloji, günümüzde hayatımızın merkezi konumunda neredeyse. sürekli telefondan iletişim halinde olduğumuz için artık eskisi gibi bir araya gelmiyoruz. sohbet ve muhabbet etmiyoruz. gerçek arkadaşlıklar yerine sanal arkadaşlıklar daha fazla mutlu ediyor. teknoloji radyasyon yayıyor ayrıca. birçok zararlı şeylerin doğaya salınımına sebep oluyor. insanlarda çeşitli hastalıklara sebep oluyor. insanlarla iletişimi engelliyor. gazete, dergi, kitap gibi şeyleri almıyoruz eskisi gibi çünkü her şey bir tuşla elimizin altında oluyor. teknolojinin ne kadar faydası varsa bir o kadar da zararı vardır. yerinde ve kararında teknolojiden yararlanırsak daha mutlu insanlar oluruz.

1

tekoloji iyi yönde kullanılırsa zararı yok. ancak kötü kullanımlar; virüs getiriyor, hackerlar hesap boşaltıyor, plastik kartlar çok harcatıyor.

0

normalde herhangi bişeye bağımlılık duymayı sevmem bu ihtiyaç hissi bile bana psikolojik bir ağırlık verir ama telefona bağımlı olduğumu düşünüyorum. telefonsuz bir hafta geçirir misiniz deseler geçiririm derim ama evde olduğumda telefon da elimin altındaysa saatlerce günlerce internetten video izleyerek birileriyle konuşarak müzik dinleyerek vakit geçirip zamanın nasıl geçtiğini anlayamayabiliyorum ve bazen bu başımı ağrıtıyor halsizlik yapıyor en büyük zararı bu sanırım

0

teknoloji günümüzde insanları birçok alanda rahatlatmakta ve insana fayda sağlamaktadır. günümüzdeki teknolojik aletler insanın işini çok fazla kolaylaştırmakta ve maliyeti düşürmektedir. ama bunun dışında bir çok da zarar sağlamaktadır. birçok teknolojik ürünün yararı olduğu kadar zararı da vardır. mesela telefon istediğimiz bir kişiyle kısa şekilde iletişim kurmamızı sağlar ve işimizi çok sayıda kolaylaştırır. ama bütün bu faydasının yanında bir de radyasyon gibi zararı vardır. radyasyon yayarak kişiye oldukça zarar vermektedir. ve telefonla konuştuğumuz için sevdiğimiz kişileri daha az gidip görüyoruz. mesela televizyon haberler sayesinde dünyadaki olaylardan kısa sürede haberdar olmamızı sağlıyor ve geniş çaplı bir etkiye sahip oluyor. ama sizin de bildiğiniz gibi televizyona aptal kutusu denmektedir. çünkü televizyon gerçekten insanı bir süre sonra yaratıcı düşünmesini engellemekte ve insanı daha kalıp düşüncelere yöneltmektedir. hatta günümüzdeki çocuklar sürekli çizgi film izledikleri için daha az sosyalleşmektedirler. bizim okuldaki bir öğrenci doğduğundan beri sürekli telefondan ve televizyondan çizgi film izlediği için çocuk kesinlikle sosyal bir çocuk değildi ve çok az konuşuyordu .hatta bu yüzden zihinsel engelli raporu dahi alacaktı ama öğretmen televizyonu ve telefonu yasakladı ve bir yıl sonra çocuk bayağı bir gelişti daha çok konuşmaya ve sosyalleşmeye başladı .şu an normal çocuklardan ayırt edilemez bir hale geldi. yani televizyonun zararları gerçekten ciddi oranda büyük ve ne kadar zarar verdi bu şekilde gözler önüne serilmektedir. mesela araba gerçekten ulaşımı çok büyük şekilde etkilemekte ve hayatımıza büyük kolaylıklar sağlamaktadır. ama eğer arabayı düzgün ve dikkatli kullanmaz isek araba bizim önümüze neden olabilir .sadece bizim değil karşımızdaki kişileri de ölüme sürükleyebilir. daha bunun gibi birçok örnek olup teknolojik ürünler hayatımıza kolaylık sağladığı kadar eğer kullanım alanında dikkat etmez ve kullanımını sınırlandırmazsak bize çok fazla büyük bir şekilde zarar verebilmektedir.

1

teknolojinin bana verdiği en büyük zarar vaktimi çalıyor, günü verimli geciremiyorum.

0

genelde hayatımızı kolaylaştırıp birçok işimize yarasa bile kimi zaman hayatımızı boşa harcamamıza sebebiyet veriyor.

1

sürekli başında olduğumuz için bir kere zaman kaybı oluyor. sürekli ekrana baktığımız için gözlerimiz yoruluyor. ve insanda bağımlılık yapıyor.

0

teknoloji insanları salaklaştırdığını düşünüyorum ve inanılmaz tembelleştirdiğiniz yaydığı zararlı ışınlarla verdiği zararlardan bahsetmiyorum bile özellikle çocuklar üstünde ki etkilerine gerçekten çok üzülüyorum