0

merhaba çok güzel bir soru soruyorsunuz benim ellerim her gün duş almaktan neden diye soracak olursanız yazın insan ister istemez her gün terler bu terleme sonucunda pis kokar ve çevreye pis kokular yayar bir toplumda istemeyen biri olur millet onu gördüğünde tiksinir ve iğrenir benim en sevmediğim şey tarık akan birisinin yanına gelip oturması alırım arkadaş git banyonu yap sonra tertemiz gel derim ayıptır hem dinimizce yasaktır kışın neyse de yazın bence günlük yapılmalı günlük yapmayan insan en azından iki günde bir yapsın banyo yapmak insanı rahatlatır hatta buna banyo yapmak bile denilmez sadece duş alsanız günlük yeter

0

her gün hatta günde 2 defa hem sıcağa katlanmak hemde arınmak amacıyla tavsiye ederim. tabi bu açık alanda bulunmanız halinde geçerli olan bir tavsiyedir, klimalı bir ortamda olmak hijyen standartlarını mevsimsel olarak pek etkilemez zannımca.

0

havanin sicak olmasi terleme sonucu hergun mutlaka dus alinmasi lazim yoksa toplum icinde ter kokusu pekte cazib gelmiyebilir..

3

ben çok terlediğim için hergün düş alıyorum yazın. hattta günde iki defa bile alıyorum. hemde soğuk su ile. kişiden kişiye göre değişir. fakat her gün duş alınmalı bence yazın.

0

ideal duş alma süresi bir veya iki gündür tabii ki bu mevsimsel geniş olarak değişebilir

0

bulunduğun coğrafyaya göre değişebilir. mesela iç anadolu'daki bir kişi 2-3 günde bir duş alması gerekirken, akdeniz'de yaşayan bir kişi bir günde 2-3 defa duş alması gerekir.

2

yazın her gün denize gittiğim için zaten günlük duş alıyorum. evim denize sıfır kilometre çünkü. zaten havalar çok sıcak oluyor burada. duş almadığın gün yapış yapış oluyorsun resmen o derece. hiç çekilmiyor. her gün olmasa da 2 günde bir duş alınmasını tavsiye ederim.

1

yazın burası çok sıcak olduğu için hemen hemen her gün duş alıyorum elimde gelse günde iki defa bile yaparım çünkü insan çok terliyor ve kendini çok rahatsız hissediyor üzerinde ki elbiseler yapışıyor insana

1

yaz aylarında duş alma sıklığı mevcut yaşamış olduğunuz yerin sıcaklık ve nem miktarı ile doğru orantılıdır. özellikle yaz aylarında yüksek sıcaklık sonucunda vücudumuzdaki terleme oranı ciddi oranda arttığı için ve vücut sıcaklığımızı arttığı için gün içerisinde ılık bir duş almak bizim sağlığımız açısından ve terleme sonucunda oluşan kötü kokuların giderilmesi için etkilidir. fakat özellikle yaz aylarında dışarıda sıcak altında çalışıyor iseniz ve gün boyunca çoğunlukla dışarıda bulunuyorsanız sabahleyin çıkmadan önce duş alıp yatmadan önce de bir kez daha duş almanız yani günde 2 kez duş almanız sizi ciddi anlamda rahatlatıp gün içerisinde oluşan yorgunluk ve bunu almak hissinden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.fakat erzurum-kars gibi yaz aylarında serin geçmiş olduğu yerlerde gün içerisinde 1 kez duş almak yeterli gelecektir.buradaki temel kriter sizin kendinizi nasıl rahat hissedeceğiniz ve çevreyi de nasıl rahatsız etmeden bu duruma çözüm bulmaya dönük düşüncelerinizdir.

1

yaz ayları bilindiği gibi sıcaklık oranının en yüksek olduğu aylardır.durum böyle olunca duş almanın önemi bir hayli fazladır.sıcak aylar insan vücudunu terlettiği için insanlar da duş alma gereksinimi duymaktadırlar.bu durum yaz aylarında daha fazla olacağı için günlük olarak duş almanın faydalı olabileceğini düşünüyorum.bunun yanında yaz aylarında denize girme durumu söz konusu olursa günde birden fazla duş alma ihtiyacı da hissedilebilir.sonuc olarak yaz aylarında günde en az bir defa duş alınması gerektiğini düşünüyorum.

1

yazın elbette her gün duş alınmalı rahat uyumak için bu gerekli bir şey eğer çalışıyorsanız günde 2 kez duş almanın sizin faydanız olacaktır çünkü dışarı çıkıp eve tekrar girdiğinizde ter içinde kalıyorsunuz bu yüzden günde birden fazla duş almak gerekiyor ama sürekli evde olan biri iseniz gece yatmadan duş almanız yeterli olacaktır.

1

aslında bulunduğunuz yerin nem oranı yüksekse günde bir kere bile yetmiyor bu yüzden bir gün de en az iki üç kere duşa girmek zorunda kalıyorsunuz. ben çok şükür fazla nemli bir şehirde yaşamıyorum fakat tatile gittiğimiz de özellikle de akdeniz bölgesinde nem oranı oldukça yüksek olduğundan günde en az üç defa duş almak zorunda kalıyoruz. kendi yaşadığımız şehir nem bakımından fakir sayıldığından dolayı yazın günde bir kere yetiyor diyebilirim. hatta bazen iş yoğunluğundan dolayı iki günde bir bile olabiliyor. nemin az olmasının faydaları diyebiliriz aslında biz buna.

1

yazın her gün duş alınmalı bence.sıcal oluyor ve vücut terliyor. en geç de iki günde bir alınması gerekir.