0

ille de destek almalı diye birşey diyemiyorum. çünkü benim babamda mesela sigara kullandığı zaman bir arkadaşı sürekli bundan otlanırmış. en son yine böyle arkadaşı otlandığı sırada babam bir daha içmeyeceğim diye karar verip içmemeye başlamış.

0

kendi kendine bırakmayacak bir kişi elbette yardım alabilir hatta almalıdır, eğer gerçekten sigara'yı bırakmak istiyorsa.

0

bence önce insan kendi kafasında bitirmelidir, kendi başına azaltarak veya başka yöntemlerle bırakmaya çalışmadı bırakılamassa tabikide destek alınmalıdır.

0

evet alınabilir özellikle bırakamayan insanların destek alması daha uygundur. aslında sigara insanın kendi öz iradesi ile de bırakılabilir ancka kafada bitirmek gerekir eğer kafada bitiremezsen sigarayı bırakmak güçleşir ve ileride tekrar başlamanıza neden olur. bu sebepten ötürü sigarayı önce kafa da bitirmek gerekiyor başka türlü bırakmak oldukça zor bir hale dönüşebiliyor. buna dikkat etmek gerekiyor. sigara sağlığa zararlı aslında kullanılmaması gereken bir madde ancka toplumda bşr çok kişi sigara kullanıyor. bırakmak isteyipte bırakmayanlar ise, tedavi olabilir veya doktor yardımı ile destek alabilirler bence çok doğal bir şey. insan yeteri bırakmak istesin destek alması doğaldır.

0

sigara bırakmak insanın bilinç altında betirmesi gerekir. ama maalesef insan tek başına ne kadar da çabalıyorsa sigara bırakma konusunda hiç başarılı olmayan var onun için eğer gerçekten insan sigara bırakmak istiyorsa bir yerden yardım alınması gerektiğini düşünüyorum.

0

eğer gerçekten sigarayı bırakmak isteniyorsa ve kişisel çabalar bir süre sonra hiçbir işe yaramaz hale geliyor ise kesinlikle profesyonel bir destek alınması gerektiğini düşünüyorum. bazı insanlar sigarayı bırakma işini kafalarında tamamen halledebiliyorlar ancak herkes bu kadar iradeli olamadığı için kendi kendilerine sigarayı bırakmaları çok zor oluyor.bu şekilde zorluk çeken kişilerin bir doktora görünmesinde ya da psikolojik destek almasında fayda vardır.

0

bence insanın kendinden bitiyor bırakması. insan isterse iradesine hakim olursa kimsenin desteğine gerek olmaz.

0

yani eğer bırakmak için çabalayıp bırakmıyorsa bence kesinlikle bir destek alınmalıdır. sigara çok zararlı kimse içmemeli.

0

ben sigara kullanmıyorum ama bir arkadaşım var, yıllardır sigarayı bırakmak için her yöntemi denedi ama bırakamadı. en son sigara bırakma hattından destek aldı ve şuan yaklaşık 1 senedir sigara kullanmıyor.