0

mısır patlatmanın püf noktalarından ilki mısır taneciklerini daha yağ kızmadan koymaktır yoksa her yerinize patlayıverir tutamazsınız sonra ne çok fazla ne çok az yağ koyması gerekir az yağ koyarsanız bir kısmı patlamaz patlayanlar ise yanarlar fazla yağ koyarsanız fazla yumuşak olur ve tuzu enmez sonrasında daha patlamaya başlamadan üstünü kapatmanız gerekir ve her zaman büyük tencerede patlatmanızı öneririm bazen sığmayıp kapağı zorlayabilir patladıktan sonra kapağı yavaş yavaş açın çünkü patlamaya devam edebilir ve bekleyin biraz sonra mısırları kaba alır almaz tuzlayın sıcağıyla yoksa tuzlar işlenmez tuzsuz gibi gelir o kadar tuz koymanıza rağmen son olarak yerken yanına elbet içicek bişeyler alın boğaza kaçınca kötü oluyo yaşamayan yoktur şimdiden afiyet olsun

0

misir patlatmanin püf noktasi. iyice karistirarak. patlayana kadar karistirmaktir. derin ferah bir tencere icerisinde olmasida onemlidir.

0

patlamış mısır tarifine şaşırabilirsiniz. açıkcası bende böyle mısır patlatma tarifi yazısı yazmayı düşünmüyordum ancak etrafımdaki insanların bir çoğunun mikrodalgada hazır paketleri kullanarak mısır patlattıgını söylüyor. ancak bu yazımda mikrodalgada kesinlikle mısır patlatılmayacagınada deginecegim. öncelikle mikrodalgaya ısıya dayanaklı bir kap koymanız lazım eger kese kagıdı gibi birşey koyarsanız o kagit yanar mikrodalga berbat olur. kagitla sakin denemeyin kagıt yanınca mikrodalga kullanılamaz hale geliyor. o yüzden kesinlikle mikrodalgada denemeyin ısıya dayanıklı kap olmadıkça gelelim tencerede yapmaya öncelikle mısır yag tuz ekleyin tencereye altınız çok açmayın yoksa yanacaktır. kısık ateşte pişirmeye başlayın kapagı kapatınki etraf berbat olmasın. sonra sürekli karıştırın dibi tutmasın yanmasın bu kadar basit afiyet olsun.

0

ben yağ tuz ve mısırı karıştırıp ince dipli bir tencereye koyuyorum ocağın üzerine koyup bekliyorum.

0

mısır patlatırken en önemlisi mısır’ın cinsidir. cin mısır ya da arjantin mısır’ı tercih edilmelidir. her türlü yağla yapılabilmesine rağmen en iyisi ayçiçek yağıdır. tencere olarak da ince tabanlı tencereler tercih edilmelidir. yağı tencereye koymadan önce tencere tabanının iyice ısıtılması önemlidir.

0

çok basittir. yakmamak yeterli. sürekli sallamak gerek. tuzu da önemli tabk

0

mısır patlatırken önce yag koyulur tuz eklenir ondan sonra yagın biraz kızması beklenir ondan sonra mısırlar atılır mısırlar patladıktan sonra
yanmadan ateşten indirilir kapak
kapak ters çevrilmeden açılır ki mısırın içine suyu duşüpte mısırı yumuşatmasın
anneler çok güzel mısır patlatırlar mısır genelde dizi film oldugunda televizyon izlerken yenir mısır çok güzeldir

0

mısır patlatmak için kullanılacak tencerenin tamamen kuru olmasına, yağının, tuzunu ve mısırın iyi ayarlanmasına dikkat edilmelidir. ayrıca kapağı mutlaka kapalı olmalıdır. açıp kapatılmamalı arada kapalı halde tencere sallandırılmalıdır. böylece dipte kalan diğer mısırlarda patlamaya hazır hale gelir.

0

öncelikle kesinlikle kapağı kapalı olmalıdır.patlama işlemi gerçekleşirken 1-2 dk arası tencere ateş üzerine sürekli sallanmalidir ki mısır yanmasın.

1

doğru miktarda yağ, ısı, tuz ve mısır olacak öncelikle, sonrası kolay bir süre ısı aldıktan sonra kıvıracaksın biraz. sallaya sallaya yapacaksın o kadar. en son tanesi patlayıncaya kadar pes etmeyeceksin. başka nasıl anlatılır bilmiyorum. sanırım püf noktası kendinde.

0

çok.sevdigim cerez diyebilirim ilk önce yağı kızdırıp sarı ve tuzu ekliyoruz ben bunları koyduğunda bir karıştırıyorum birdaha karıştırıyorum güzelde oluyor

0

zeytinyağı ve tuz ayarını yaptıktan sonra yüksek ateşte yapılır.

0

herşeyden önce tuz ayarı kesinlik le iyi olmalı yoksa bı zevki kalmiyo

0

önce ikisi arasindaki ortak yönü soleyim ikiside gozle gorulmeyen soyut kavramlardır akıl allah'n her insana verdigi cok anlamlı bir nomettir zekada allah'n verdigi o muhtesem nimeti biraz caba sarfaderek biraz calısarak elde edilen bir kavramdır.

0

mısır patlatmanın bence püf noktası tuzunun tencereye alınan yağda eritilmesi ve yağın iyice ısıtılması. iyice ısınan yağ üzerine mısırları dökülmeli ve tencere sık sık sallanmalı. böylece patlamayan mısır tanesi kalmıycaktır.

1

mısır yapmanın püf noktalarını bildiğim kadarıyla size anlatayim. hem ben mısır patlatmayı çevreme göre de iyi yaparım çünkü herkes benim patlattığım mısırı severek yer.
gelelim tarifimize ilk önce tencereyi ocağa koyuyoruz ve içine küçük yağ şişelerinin kapaklarının yarısı kadar yağ koyuyoruz. sonra ocağımizi yakıp yağımızın biraz ısınmasını bekliyoruz fazla da beklemeden den hemen içine mısırı koyuyoruz yanlız fazla da mısır koymuyoruz. sonra mısırla beraber ısınmasını bekliyoruz ve her 10 saniye de bir tenceremizi tutacaklar la tutarak salliyoruz.
tutanakla tutmamizin sebebi malum sıcak olmasın dan dolayı, daha sonra sallamamizin sebebi ise mısırların tencereye yapışıp kalmaması için dir. çünkü salmazsak altı yapışır ve hiç de iyi bir mısır patlaması olmaz. daha sonra sesler gelmeye başlayacaktır. pat pat diye tabi tenceremizin de ağzı kapalı olacak bu esna da yoksa her yer mısır olur. çünkü patlayan mısır etrafa saçılır.
neyse sonra pat pat diye gelen ses yavaş yavaş azalmaya başladığın da hatta daha da sesin kesilmeye başladığı durum da ocağın altını kapatıp mısırımızı bir kapa koyup yemeğe başlaya biliriz. afiyet olsun der. iyi günler dilerim.

1

az yağda patlatmak ve bitmeye yakın tencereyi iyice sallamak patlamayan tanelerinde patlamasını sağlayacaktır..

0

ilk başta derin bir tencereye yağımızı ve mısırımızı koyuyoruz, kısık ateşli bir ocağın üstüne koyuyoruz, mısırlar hafif şişmeye ve rengi değişmeye başlayacak bu noktaya kadar kapağı açık tutun. tuz ekleyip kapağı kapatalım, ısıyı bir miktar artıralım aşırı harlı olmayacak şekilde, mısır larımız güzelce patlayacaktır. tabii patlamış mısırı hepimiz çok severiz, evde film keyfi yaparken kase kase yapıp yemek isteriz. kimileri de baharatlı mısır patlatıyor ben henüz bahar atlasını yememişim herhalde güzel oluyordur.

0

patlamış mısır hayatımda çok kere yaptım ama tuzu bol ve yağı koyacaksın dikkat et yakma ve kontrol et güzelmi diye ben yaptım ama hep yaktım yada tuzu fazla idi dikkatli olsende hade afiyet olsun size kolay gelsin

0

mısır patlatmak için ilk önce tava veya tencereye biraz yağ döküyoruz sonra mısırlarımızı döküyoruz biraz piştikten sonra patlamaya başlıyorlar afiyet olsun