0

mısır patlatmanın tamamen püf noktası şudur mısır patlatmak için mısıların ilk önce yaş olması gereklidir ve sonra ise tamamen yapmanız gereken şudur mısırları bı araya koyun ve , oldukça bekletin tencereye alın ateşe koyun ve tencereye yağda koyun yağı koyduktan sonra mısırları atın içine mısırlar zaten patlamaya başlıyacaktır çok fazla yağ koymayın arkadaşlar yağdan ötürü yiyemeyebilirsiniz . mısırlar artık patlamaya başlarken tencereyı kapatın açık bir şekılde bırakmayın çünkü havaya dağılabılıyorlar dıkkatlı olalım ben arkadaşlarımla daha çok genelde kaldıgımda bu formülü yapıyordum diyebilirim aslında her zaman bizim evde mısır mevcuttur . ve çok sık tüketiriz pazarlardan her zaman alırız ve yeriz ben mısırı gerçekten çok seviyorum ve yiyiyorum ama bazı ınsanlar mısır patlatma konusunda usta olmuşlar özellikle pazar yerlerınde görürüz diyebilirim pazarlarda sık rastlarım ve kapakları açıktır mısırlar bir sağa bir sola fırlıyorlar arkdaşalar her zaman kapagını kapatıcaksınız ve yağını koyucaksınız aksi taktirde mısır patlamaz ve tadı tuzu olmaz.

0

mısır patlatmak püf noktaları vardır aslında. mısırların sadece yaş olması gerekir. mısırlar tencereyi katıldığında hemen yağ koyulmalıdır. mısır patlatmak için ilk önce mısırları tencerenin içine katar birazcık döndüre döndüre döndüre daha sonra içine yağı katı tuzu ne katıp kapatmamız gerekir. mısırları tencerenin içine katar birazcık döndürür döndür döndürür daha sonra içine yağı katı tuzu ne katıp kapatmamız gerekir. sonra patlar.

1

mısır patlatmanın püf noktası olarak mısırın iyi ya da kaliteli olmasıdır. gerisi bildiğiniz yöntemdir. ilk önce derin bir tavayı alıyoruz ve dibine iki yemek kaşığı kadar yağ atıyoruz. daha sonra yaklaşık olarak 2 dakika ısıttıktan sonra mısırı içine atıyoruz. mısırın miktarı kişiye göre değişir. 4 kişilik için bir çay bardağı mısır yeterlidir. sonra bu kadar mısırı ısıtılan tavaya atıyoruz ve tavanın kapağını kapatıyoruz. ara sıra tavayı sallayalım ki dipteki mısırlarında patlamasına olanak sağlayalım. tüm mısırların patlamasına kani geldiysek ocağın altını kapatıp afiyetle yiyelim.

0

öncelikle kesinlikle seçilen mısırın cinsi çok önemli. bu konuda en iyi seçiminiz arjantin mısır ve cin mısır olmalıdır. tag da çok önemli mısırı paylaştığımız yağ zeytin yağı ya da ayçiçek yağı olmalıdır . aksi takdirde çok ağır , yoğun bir tat ya da istenilen kıvamda olmamış oluyor. tereyağı ile de kararma olur mısırlarda. illa ki tereyağıyla yapmak isterseniz de arıtılmış saf tereyağı kullanmanızda fayda görüyorum. istediğiniz tencerede patlayabilirsiniz ama çelik bencede olacaksa altı ince olanı tercih edin mutlaka. ama eger altı kalın olani terxih edilecekse once yuksek isidan baslatip sonra orta ateş ya da kısık ateşte patlatmalısınız . mısır patlatmayı hepiniz çok iyi biliyorsunuz muhtemelen ama bu incelikleri denemeniz faydalı olacaktır. sevgilerimle afiyet olsun ..

0

isınmış siviyagin içine mısırları atarız tencerenin acısını kapatırız ben ocağın en küçük gözünde ve kısık ateş de daha iyi patladığında inanıyorum ama mısırın kalitesine de bağlı biraz iyi patlamasi

0

tencereye yağı koyduktan sonra tuz ve mısırları da ekleyip sürekli karıştırmak ve eşit miktarda kavrulmasını sağlamak aksi halde mısır yanabilir patlamaya başladığında kapağını kapatıp arada bir tencereyi sallarsanız iyi sonuç verecektir.

0

mısır patlatmanın değişiklik püf noktaları vardır. mısır patlatmak için birçok şey denilebilir bunlardan bir tanesi içine baharatlı katılabilirim açıkçası değişik baharatlar çok güzel oluyor içinde sade mısır patlatmak bazı insanlar için tat vermeyebilir ama bence özellikle de baharatlı olanı çok güzel oluyor. ben öyle yapıyorum bazen sade patlatmak bazen de baharatlı mısırı çok tercih ediyorum. ilk önce bir tencerenin içine mısırlar koyulur istediğin kadar daha sonra yavaş yavaş karıştırılarak ve kısık ateşte olması daha iyi olur çünkü hemen yanması ve yavaş yavaş patlar daha sonra ilk patlayan mısır'dan sonra zeytinyağı dökülerek içine ve biraz tuz katılarak ve içine tuz karabiber kimyon koyularak acılar dik olabilir daha sonra kapağı kapatılıp patlatılmaya bırakılır. mısırlar son patlayıncaya kadar karıştırılır döndürülür ve daha sonra bir kaba koyularak afiyetle yenir.

0

bu konu hakkında bilgi sahibi olmam biraz zor olmuştu bir gün yağ atmadan direk mısır patlatıp yakmıştım sonra 2 saat onu temizlemekle uğraşmıştım en güze mısır için öce geniş ve uzun bir demir tencere yeterlidir biraz yağ atıp 15 20 sn sonra mısırları atıp kapağını kapatın bol bol tuz atmayı da unutmayın 2 dk sonra tekrar biraz daha tuz atılabilir ocağı kapattıktan sonra 1 dk beklenmeli sonra açıp afiyetle yenilmelidir afiyet olsun canım çekti valla.

0

mısır patlatmanin püf noktası değil ama daha iyi bir taktik söyleyebilirim ama bi tavsiyem olacak yağ mümkünse yeni olsun ve benim taktik dedigim şey tuz yerine şeker at gerçekten mükemmel oluyor ikisinide yap ve karsılastır mükemmel oluyor birde yağ sıcramasina önlem olarak cam kapak kullan hem içini de gorursun yanip yanmadığnı gorursun

0

isınmış yağa mısırları dökerse ve tencereye durmadan sallarsan çok güzel mısır olur tabii tuz eklemeyi unutma yoksa tuzsuz olur.

0

biraz tencerenin içine yağ koyup kızdırdıktan sonra mısırları dökeriz patlar

0

kesinlikle az yağ koyulmalımisir biraz yağda kavrulmalı ve ağzı kapatılmalı patlama sesi azalınca altını kapatın biraz beklesin iyice ses gidene kadar beklemeyin yaniyorlar ve bence çok tuz hiç yakışmıyor.

0

ilk önce tencereye dibini kapataca kadar yağ konulur. içine tuz atılır. yağ hafiften kızmaya başladığında içine mısır konulur. ve tencerenin kapağı kapatılır. patlamaya bırakılır. hepsi patlayınca ocaktan hemen alınır. güzel bir kase de servis edilir. film dizi izlerken çok sevilerek tüketilen bir yiyecektir .

0

mısır,televizyonun karşına geçip film,dizi açıp keyifli bir yiyecektir.mısırı patlatmanınbazı püf noktaları vardır güzel bir şekilde patlar.ilk önce mısırı 1 avuç koymalıyız ama dolusu olmayacak fazla olursa patlamayabiliyor sonra tenceremizde tabiki önemli mısır patlatmak için tencere çelik olmalı ve çok derin olmamalıdır.içine mısırı koyduktan sonra patlamaya başlayıncaya kadar döndürmeliyiz patlamaya başlayınca ine biraz göz kararı yağ ve biraz tuz koymalıyız daha sonra kapağını kapatıp ara ara döndürmeliyiz hepsi patladığından emin olduğumuz zaman ocağın altını kapatıp kalan birkaç tane daha mısırların patlaması beklenir daha sonra geniş bir kaba koyup afiyetle yenir.

0

seda ölçüsü tam püf noktaları ile mısır patlatma tarifinin malzemeleri üçpınar patlatmalık mısır 10 yemek kaşığı sıvıyağ 2 tatlı kaşığı tuz tadı ölçüsü tam püf noktaları ile mısır patlatma tarifinin yapılışı mısır deyip geçmeyelim kıvamını tutturamadık mı hem tadı gzn olmuyor hem de mısırlar istedigimiz gibi büyük büyük açılarak patlamaya biliyor ufak birkaç detaylı mısırlarını daha gzl patlayabilir kesinlikle patlatirken kullanacağınız tencerenin alt kısmı kalın olmalı çelik olmadı ilk olarak sıvıyağımızı yüksek ateşte hafif ısıtıp mısır ve tuz ekliyoruz kapağını kapatıp arada sallayarak hep en yüksek ateşte patlama sesi bitene kadar pişiriyoruz başından sonuna kadar hep en yüksek ateşte patlatıyoruz mı sırlarımızı afiyet olsun

0

çok fazla yağ koymayın, önce yüksek ateşte patlasınlar dinleyin ses kesildiği zaman ya da azaldığı zaman kısık ateşte ses tamamen kesilene kadar devam etsin patlamaya

0

diyet yapayım diye yağını az koymak yok bikerem.. yağını makul miktarda koymak gerek. mısır eski olmayacak. tuzu tam karar olduktan sonra, gelsin sinema keyfi.

0

mısır patlatmanın en güzel tarifi yağını ve tuzunu ayarladıktan sonra yavaş yavaş karıştırmaktır bu şekilde yapıldığı zaman bir tane bile patlamamış mısır tanesi kalmıyor

0

mısır patlatmak çok keyifli birşeydir . bir film bir oyun falan oynarken insanlar yiyecek ile izlemek isterler. bende öyleyim. mesela sinemaya gidiyorum . orda bir kutu patlamış misir alirim. mısırla izlemek insana keyif veriyor. simdi gelelim mısır yapımına size once malzemeleri yazayım.
mısır
yağ
tencere
tuz
iste malzemeler hepsi bunlardan ibarettir. simdi ise sizlere yapimini anlatayim.
yagi bir tencereye koyacaksınız. sonrada üzerine ne kadar yapacaksaniz mısır koyacaksaniz. ama dikkat etmeniz gereken misirlari koyduktan sonra tuz eklemeyi unutmayin. daha sonra da koyduğunuz mısırları karistirin. durmadan karıştırin . tencereyi tutup sallayin. yoksa misirlarinizin dibi tutabilir. somrada misirlar yanabilir. boyle bir mısırdan da keyif alamazsiniz. hatta hiç yemek bile istemezsiniz. ama diger şekilde yaparsanız mısırlar lezzet dolu vakit geçirmeniz an meselesi olur. ben her zaman oyle yaparim. sonrada afiyetle hem kendim yerim hem misafir varsa çayın yanında onlara ikram ederim. benim şahsi düşüncelerim bunlar bana katılan bana katılan da vardır. katilmayan insanlarda vardır . herkesin düşüncesine saygı duyarım.

0

misiri patlatmanin puf noktalari sunlardir : misir patlatmak icin gerekli malzemeler 1 tencere ve 50 ml yağ misir patlatirken yagi ortalamak gerekir cunku az koyarsak patlamak yerine misirlar yanar kizgin yagda pismiyecek eger once yagi kizartip sonrada misiri atarsak tencere patlayabilir onun icin yagi dokun sonrada misiri koyun ve atesi yakin misirlar yanmasin diye elinize bir bez alin tencereyi tutup calkalayin her 40 saniyede bir bu işlemi tekrarlayin eger bu islemi yapmassaniz misiriniz yanabilir ve yenmez misir patlamasi durduktan sonra ocagin altini kisip kapagi aralayip bi bakin eger hepsi patlamamis ise alti kisik ocak ilr pisirin veya olmus misirlari bir kaba koyun patlamamis misirlar icin biraz daha yag ekleyip dedigim işlemleri yapin ve sonra afiyetl yiyin afiyet olsub