0

sosyal medya uygulamaları arasında şüphesiz ki en çok dikkat çeken twitter. burada ne yazılsa gündem oluyor. ne yazılsa insanlar ciddiye alıyor. önceden kimsenin kimseye sataşmadığı mizahi yönden eğlenilebilen bir ileti paylaşma uygulamasıydı. ülkemizde elit kesimin twitter kullanıp imaj yaratma çabasında olduğu şüphe götürmeyen bir gerçek. ülkemizde son olaylarda twitter üzerinden insan çağırma politikası başladığından beri twitterın insanlar üzerinde tuhaf bir etkisi var. bu yüzden tüm herkes orada olanların marjinal olduğu kanısına varıyor. halbuki böyle bir durum söz konusu değildir. ama yinede insanlara bunu anlatmak zor. çünkü insanlar kafasında inandığı şeye bağlanmışsa onu fikrinden caydırmak imkansızdır.

0

vardır aştığınız hadtage bağlıdır o gün içerisinde açılmış ve çok incelenmiş bir konu ise üzerinize çektiniz demektir ilgileri twiter alemi çok kalabalık ve tutulmuş alemdir o siteden para kazananlar kazançları olanlarda vardır

0

twitter kesinlikle düşünceleri ifade etmek için insanlara inanılmaz özgürlük sağlayan bir platform. bu platformda insanlara sesinizi duyurmak gerçek hayatta duyurmaktan daha kolay. bence kitle olarak da twitter kullanan insanlar duyarlı ve espri anlayışı yüksek insanlar o yüzden kolayca birlik beraberlik duygusunun sağlanabildiğini düşünüyorum. bir espri bile bir çok kisi tarafından farklı versiyonlarla yapılıyor bu bile insanların birbirini nasıl ve ne kadar hızlı etkilediğinin büyük bir göstergesidir bence. ayrıca zaman zaman twitterda sosyal sorumluluk projeleri de yürütülmekte. gayet güzel samimi bir platform bence.

0

twiter artık eski bir hali kamladığını düşünüyorum açıkcası öyle diyebilirim çünkü artık twiteri sankı beledıye ve bakanlar kullanıyor sankı oradan ek bir açıklama ile duyuruyorlar gibi gelıyor evet eskiden oldukça güzeldi ve kullanılıyordu ve oldukçada yaygındı . ve insanlar daha çok bağlanıyordu ve daha çok seviyorlardı ben bu konu hakkında düşüncem bu sımdı twiteri bırak facebook bile artık nerdeyse bitmiş durumda şuan öyle diyebilirim şuanlık en popüler olarak belirnen bir site var instagram artık ınsanların gözünde oldukça büyüdü ve gelişti ve hala yeniliklerle insanlara renk katıyorlar denilebilir aslında oldukça güzel diyebilirim ben instagram kullanıyorum ve twitera hiçbir merağım yoktur ve kullanmıyorum ve kötü zaten begenmıyorum insanlar oralarda pek fazla takılmıyorlar artık ınsanların ve gençlerin yeni gözdesi instagram diyebilirim . bi ara snapchat diye bir uygulama vardı o fazla olmasada tutuluyor diyebilirim artık onunda bir etkisi kalmadı herşey ınstagrama yöneldi diyebilirim herşey instagramda yapılıyor yeniliklerin çoğu kullanıcılarına getiriliyor güzel birşey aslında ama benim gözümde twiter bitmiş gibi artık .

0

twitter kitleleri etkilemekten öte artık çok yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır ve insanlar fikirlerini artık twitter üzerinden paylaşmaktadırlar. kitleler üzerinde etkinliğini görmek için ya da buna emin olabilmek için sıradan vatandaşlara değil daha çok ünlü kişiler ve siyasetçilere bakmamız gerektiğine inanıyorum. bu sebeple de kitleleri etkilemek anlamında ünlü kişilerin hepsi olmasa da çoğunun twitteri kullanarak bunu başardığını görüyoruz. hangi konuda fikirlerini paylaşırsa paylaşsınlar takip edilme sayıları çok yüksek olduğundan dünyanın birçok yerinde etkileşim yarattıklarını görüyoruz ve bu da bize kitleleri etkilediklerini gösteriyor. diğer taraftan daha etkin etkileşimi yaratanlar dünya üzerinde kesinlikle artık hepsinin twitteri çok etkin kullanmasından da anlaşılabileceği gibi siyasetçilerdir. her türlü fikirleri, politikalarını ve tartışmalarını artık twitter üzerinde yaptıklarını görüyoruz ki bu da gerek o ülke gerek o ğlkenin dünya ğzerindeki vatandaşlarının takibi olsun inanılmaz bir etkileşim yarattığını görüyoruz. konuyu sonlandırmak gerekirse twitter bence kitleleri etkileme gücü olarak son derece etkilidir.

0

twiter kısaca insanlar çok değişik bir sosyal hesap olarak gelebilir. bazı toplumdaki fertler sosyalleşme tanışma bazıları ise siyasi ve sosyal anlamda kendini ifade etmek için ideal bir sosyal ağ olmak birlikte yanı insanların yada gençlerimizin sosyal ağlarda kendini benimsediği duygularda belli apaçıktır. twiter bazı yönleriyle insanlara karşı saçma bir uygulama gelebilir ama konuları başka insanlar insanlar gibi düşünürsen eğer sosyal ağları daha detaylı fark edebilirsiniz...

0

twitter'da bilindiği gibi çoğu ünlü ve siyasetçinin hesapları mevcuttur.bildiğiniz gibi bu yaz dönemi yaşananlar da da doları ateşleyen trump'ın twitter üzerinden açıklamaları da olmuştur.

twitter'da bugün pek çok örgüt üyesi tespit edilip yakalanmaktadır.bunda da kolaylık sağlamaktır.

kitle iletişim araçlarından en etkilisi twitterdir bence.

0

eskiden evet ama bana göre bu zamanda hayır . çünkü ne bir facebook ne integral kadar olamaz. bu satten sonra da mümkün görünmüyor.

0

yuksek takipciye sahip olan kisiler tarafindan atilan paylasilan twitler fotograflar videolar vesayre gibi paylasimlariyla buyuk bi takipciyi etkileme olayinda bulunurlar

0

bence bir facebook ya da instagram kadar etkisi yok. anlık durum ve kısıtlı karakter yüzünden bazen kendini de ifade edemiyor insan. mecburen parça parça yazmak durumunda kalıyorsunuz. ben şahsen pek kullanmıyorum. insanlar daha çok facebook ta ya da instagram da olduğu için o yerlerde kalmayı tercih ederim. zaten reklam yoğunluklarını araştıracak olursak farkı açıkça görebilirsiniz.

0

sosyal medyanın kitleleri etkilemede çok önemli bir rolü var . özellikle medyada çok fazla yer bulmayan olaylarla ilgili olarak ,çok büyük kitleleri etkileyebiliyor sosyal medya. özellikle twitter bu sosyal medya araçları içinde çok önemli bir rol oynuyor .

0

tabiki vardır insanların çoğu oradan bilgi alarak yorum yapıyorlar.

0

twitter türü sosyal medya hesapları, söyleyecek bir şeyin varsa kullandığın, söylediklerinin de insanları etkilemesi üzerinden ünlenebileceğin ve daha çok kitlelere ulaşabileceğin, zincirleme reaksiyon gibi birbirini tetikleyen durumlar üzerinden yürüyen bir sosyal medya aracı. kitleleri de birbirinin yazdığı üzerinden yapılan etkileşimler aracılığı ile etkiliyor. çok can alıcı bir cümle, bir anda onbinlerce kişi tarafından okunabiliyor. bu da kitleleri etkilediğini gösteren en büyük özelliği.

0

aslinda twiter sitesini resmi bir site halinfe kullaniyorlar ve oldukca iyi butun milletvekili vali olsun resmi bir aciklama oldugu zaman twiter uzerinden yazarlar ve komedi insanlarin unlulerin atistigi bir site yani twiterda saka gibi bisey olmuyor resmi bir site haline getirilmis ve oldukcada guzel ama diger sosyal platformlardan ileri degil oldugunu dusunuyorum instagram snapchat facebook gibi anlik gonderi yada foto atabiliyorsun twiterda boyle birsey yok son donemlerde en cok populer uygulama olarak instagram secildi facebool 1 2 sene once guzeldi fakat artik onunda tazi tuzu kacmaya basladi bu konudaki dusunce ve fikirlerim bunlardir .

0

çok aktif bir rölü var diğer sosyal medya hesaplarının ve sitelerinin aksine twitter kullanan kitle siyasi veya başka bir amaçla eğlence dışında kullandığı için hep bir tavır tartışma platformu havasında o yüzden toplumsal kitleyi etkliedeme de çok önemli bir rol.

0

twitter aslında sosyal mecrada en çok güncel olayların paylaşılıp kitlelere aktarıldığı günümüz gazetesi olarak geliyor bana.bu platform kitleler arası paylaşım hızı ile herhangi bilgi aktarımını ve fikir empozesini çok iyi sağlar.buradan bile toplanıp insanlar sosyal toplantı yapabilirler.

0

sosyal medya kitleleri peşinden götürmektedir. artık her yaştan ve kesimden insan sosyal medya aracılığı ile dünyayı ve tanınan insanları takip etmektedir. markalar, sanatçılar, siyasiler, kişiler, kurumlar herkes sosyal medya ile hızlı ve toplu iletişime geçmiş durumdadır. tek bir tık ile insanlara masrafsız olarak fikirlerinizi ve yazdıklarınızı, fotoğraflarınızı ulaştırabiliyorsunuz. bu muazzam bir güçtür. dünyada ki tüm siyasilerin ve ünlülerin sosyal medya hesabı kullandığını görebilirsiniz. insanlar hayran olduğu veya ilgi duyduğu insanları her an takip edebilmeyi, onlar hakkında bilgi edinmeyi seviyorlar.sosyal medya iyi kullanılırsa çok güçlü bir silah haline gelebilir.

0

sosyal medya gunumuzde vok etkılıdır ve basında twıtter gelir

1

twitter günümüz insanının çok kullandığı bir sosyal medya olan bir haberleşme ve mesajlaşma ağıdır. twitter etkileşim de oldukça fazladır özellikle sanatçıların büyük insanların tanınmış insanların olduğu bir yerdir ve sürekli bir şey hakkında mesajlaşma ve mesajla yenileme eğilimindedirler lütfen çok aşırı bir şekilde etkileşim vardır türkiye'de ve dünyada. özellikle de devlet büyükleri kurum ve kuruluşlar buradan haberleşme olarak kullanıyorlar burayı çünkü insanların çoğu twitter kullanıyor o yüzden herkes burayı görüyor bu mesajları görüyor çok etkileyici olmasının sebebi aslında bence bu.devlet büyükleri bile kullanıyorsun özellikle başbakan başkan yardımcısı milletvekilleri sanatçılar şarkıcılar büyük şirketteki insanlar ve herkes boyunca kullandığına göre dünyanın türkiye'de oldukça yaygındır ne faydalıdır. açıkçası ben burayı kullanmıyorum çünkü twitter kullanmıyorum çünkü twitter etkileşim alanı çok fazla olduğu için genellikle doğru bilgiler verilmiyor insanlar hemen buna kanıyorlar. twitter yerine başka bir sosyal medya kullanılabilir o yüzden twitter özellikle gençlerin çok kullandığı bir mecra ben kullanmıyorum açıkçası kullananlara saygı duyuyorum ama bence hiçbir şekilde sosyal medya kullanılmamalı çünkü insanların yanlış bilgiler verildiği için bu tür yerler genellikle çok gereksiz ve yanlış bilgilerle dolu o yüzden insanlar işlerini güçlerini baksın bence daha iyi olur.

0

kullanılan sosyal medya sayesinde toplum çok rahat bir şekilde etkilenebiliyor. tüm sosyal medyalarda bir konuyu araştırmadan sadece inanıyoruz. twitter da böyle bir sosyal platformdur. özellikle twitter de siyasal mevzular daha çok konuşuluyor. belli bir kesimin takip ettiği önemli kişilerin yönlendirmesi ile toplum daha rahat yönlendiriliyor. ama dünyadaki olan olaylardan ve haberlerden anında bilgi almak istiyorsanız twitter uygulamasını kullanabilirsiniz. bu uygulamada istediğiniz takipçi sayısına ulaşarak sizde isterseniz toplumu yönlendirebilirsiniz. çünkü bizim toplumumuz kolaylıkla yönlendirilebiliryor. twitterde istediğiniz kullanıcıyo yaptığınız twete etiketleyerek onunda bu durumdan haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.