1

evet anlamı güzel olan isimler tabii ki de kurulabilir kuranı kerim'de de bu isimlerden seçilip koyulabilir ama ben şunu yanlış buluyorum yüce allah'ın sıfatları olan esmaül hüsna'dan isim alıp veya peygamber efendimizin adını çocuklara veren kişilere de şaşırıyorum. çünkü o isimleri taşımak gerçekten bir insan için çok zor yani ismi gerçekten taşıyabilecek mi bunu düşünüp isim koymak gerekiyor yani örnek veriyorum adı muhammed olan biri her türlü kötü işte yer alıyor ve hiç iyiyim bir ahlaka sahip değilse adının hakkını vermiyorsa doğru olmaz.

0

bir bebeğe verilecek en güzel hediye güzel bir isim koymaktır.bu peygamber efendimizin hadisi şeriflerinde de geçiyor.çocuklarımıza güzel isim koymak önemlidir.kuranda geçiyor diye bir ismin iyi olması anlamına kesinlikle gelmez.kuranda şeytandan vs şeylerden de bahsediliyor.bu gibi bir çok örnek verilebilir. her arapça kelime kuranda geçiyor diye çocuğumuza vermek gerçekten çok yanlıştır.maalesef toplumumzda bu tür benzeri arap kültürünü alıp islam kültürüyle karıştırma olayı çok olmaktadır.
mesela islam kültürü ile arap kültürü aslında birbirinden çok farklıdır. araplar arasında da çok fazla gayrimüslim bulunmaktadır. ve müslümanlığı aslında sadece araplara vermek çok yanlıştır.mesela bizim ülkemizde kağan metehan gibi türk kültürü ile bezelenmiş isimler duruken gidip de anlamını bilmediğimiz arap isimleri koymak ne kadar doğrudur ?