0

yeni doğan çocuğa su verilmez zaten anne sütünden alıyor alacağı şeyi

1

bence yeni doğan bebeklere su verilmesi ve herhangi bir sakınca yoktur. evet anne sütünde fazla su içeriği olmaktadır.ancak nasıl ki bizlerin çoğu zaman dili damağı kuruyacak noktaya geliyorsa bebeklerde o şekilde bir duruma gelip rahatsızlık yaşayabilirler. zaten vereceğimiz şu gün içerisinde birkaç çay kaşığından fazla olmamalıdır bu kadar az su verilmesinde da herhangi bir problem görülmemiştir. doktorlar bile bu konuda farklı görüşler paylaşmışlardır. ancak susuzluk nedeniyle çok daha farklı rahatsızlıklar ile karşılaşabilir bebekler. annem bize doğduğumuzdan itibaren az az su vermiş çok şükür herhangi bir yan etkisini görmedim bu zamana kadar. bence abartmamak kaydıyla rahatlıkla su verebilirsiniz.

0

bilinçsiz annelere deli oluyorum gerçekten
anne sütünün yüzde 87 si sudur zaten ve sadece anne sütü ile beslenen bebek su alırsa birsürü riski var
birincisi bağırsakları henüz suya uygun olmadığı için ishal görülebilir kaynanamin zoruyla bir kere verdik gerçekten de oğlum ishal oldu
yaz bebekleri özellikle sıcak iklimdeyse dudak kuruluğu için bir çay kaşığı verilir ama fazlası midesi henüz çok küçük olduğu için beslenmeyi geciktirir yenidoğan bebekte bir çay kaşığı kadar sütun bile çok önemi var bunu sadece hastaneye düşenler bilir
sarılık dehidrasyon şeker dusmesi beslenme problemlerinin sonuçlarıdir

0

yeni doğan bebeğe su verilmiyor. anne sütü yeterli olduğundan dolayı ama ben oğlum 40'i çıktigin da su vermiştim. ben doktorların dediğine bakmıyorum hiçbir zaman annenin sütü de her vitamin olabilir ama suyun yerini tutamaz diye düşünüyorum. ve benimki de verdim benim annem ,babam da bana ben bebekken su vermişler. öyle 6 ay kadar bir bebek su içme sonra böbrekleri çalışmaz yani o konuda ben doktorların dediğin hiçbir zaman inanmıyorum. her zaman kendi bildiğimi yaptım. şu an çok şükür çocuğum sağlıklı hiçbir şey de yok ondan dolayı kırkı çıktıktan sonra verebilirsin. yani tabii o da sana kalmış bir şey eğer illa ben doktorun dediğini yapacağım dersen kendin bilirsin.

1

anne sütü yeterli ise yeni doğan bebeğe su verilmez. doktorlarda bunu söyler.
6 aylık olana kadar anne sütü emiyorsa bebek su verilmemeli. zaten anne sütünün büyük çoğunluğu bileşimi yani su olduğundan bebek susamaz.
eğer anne sütü emmiyorsa, annenin sütü olmadığından bebek mama ile besleniyorsa yine ilk altı ayda suya gerek yok, zira o mamayı da su ile hazırlıyorsunuz. ek gıdaya geçildiğinde verdiğini gıdadan sonra çay kaşığı ile bir kaç kaşık su verebilir anneler.

0

yenidoğan bebeğe kesinlikle su verimez. anne sütünde su vardır zaten.ilk 6 ay sadece anne sütü verilmeli.6 aydan sonra ek gıda verilmeye başlanmalıdır.