0

soru güzel ama eksik sanki , anne sütü emen bebek kaç aylık , yaşını doldurdu mu , kan testi yapıldı mı ( bazen bebeklere kansızlık çok fazla ise süt verdirmiyor doktorlar,) genel cevap olarak 1 yaşa kadar bebeğe anne sütü ve devam sütü dışında süt verilmez. devam sütü demişken kutularda satılanlardan bahsetmiyorum emmeyen bebekler için formül mama sütlerinden bahsediyorum. bunlar dışında süte ihtiyaç yoktur 1 yaş öncesi. 1 yaşından sonra da kan değerlerine bakılıp doktor kontrolü ile inek sütüne başlanabilir, süt alerjik bir ürün olduğundan dikkatli olmakta fayda var. 1 yaşından sonra ekstrem bir durum oluşmaz ise hem anne sütü hemde inek sütü verilebilir

0

anne sütü emen bir bebek zaten anne sütüne aldığı için bütün vitaminlerini anne sütünden alabiliyor yeni ek olarak ne inek sütü neden hazır paket sütü verilmesi doğru değildir ve bebek 1 yaşını doldurmadan inek sütü vermemelidir eğer anne sütü yetmiyorsa 6 aydan küçük bebeklere o da doktor tarafından reçete edilen bir mama ile anne sütü ile beraber verilmesi daha doğru oluyor ama kendi kafamıza göre bebeklere süt ya da mama almak bebeğe daha zarar veriyoruz onun için 6 ay anne sütü eğer yetmezse sadece doktorun verdiği mama anne sütü ile beraber verilmeli 6 ay bittikten sonra artık sıvı gıdalara yavaş yavaş başlamalıdır sebze çorbası var ya işte bir yıl boyunca anne sütü ile birlikte sıvı gıda tüketmek daha sağlıklıdır.

0

bazı yazıları okudukça ya sabır diyorum. soru da sanırım anne sütü alan bebeğe inek sütü verilir mi demek istiyor. fakat anne sütü alan yahut almayan fark etmez hiçbir bebeğe bir yaşından önce inek sütü vermek doğru değildir. kaş yaparken göz çıkarmak derler buna çünkü inek sütü sadece doymuş yağ içerir ve bu da bebeğin ihtiyacı olacak son şeydir. çünkü bebeğin vücudu , beyni ve motor becerileri gelismek için çoklu doymamış yağ asidi ihtiyacı duyar. doymuş yağı parçalamaya yetecek sindirim sistemine henüz kavuşmus değildir. kısaca bir yaş altında çocuğa hayvansal süt vermek yarar değil zarar verir. alerji riski de yüksektir. gaz problemini de ayrıca artırır. neyse geçelim beslenmeye. ilk altı ay anne sütü verilmeli fakat bebeğin gelişimi gözlenmeli. iki emzirme arasında ilk bir ay maksimum iki, sonraki cep ayda maksimum üç saat olmalı. geceleri bu ilk bir ay üç, sonra beş ay dört saat olabilir. tabi bu bebegin isteğine göre de değişecektir. fakat doymuyorsa anne sütüne ek yenidoğan formül mamalarindan başlayıp ayına göre de ek vererek devam edebilir. ama belirtilen saatlerde emzirme de şarttır.

0

benim görüşüm bir bebek kemiklerinin ve kendinin gelişimi için en az 24 ay emmelidir.günümüzde çok kişi ek besinler veriyor bence.ama en iyisi anne sutudur.başka şey verebilirler ama başka süt verilmemesi yanlış bazen de toz veriyorlar eczaneden alip aptamil diye anne sütü kadar etkiliymis bende çok aldim.

0

bencede verilmelidir.çünkü yeni doğan çocuklarda anne sütü çok önemli gelişmesinde bunun faydası çocukların ilerde gelişmesini çok etlikiyor benim iki kızım var ilk çocuğum dört ay anne sütü aldı anne sütü az aldığı için gerçekten böyle belli oluyor cani tez oluyor okadar narin ki keşke daha çok alsaydi.ikinci kızım ise yaşına kadar anne sütü aldı çocuğun gelişiminde farkı gördüm daha bi hareketli güçlü masallah bunun için anne sütü almalı cocuklar ne olursa olsun birsekilde çocuklara temin etmelidir. calisiyorsan bile gelişmesine çok faydası var.

-1

bebek normalde 6 aya kadar anne sütü emmesi lazım. ek gıda almayacak 6 aydan sonra ek gıdaya geçirebilir. hem anne sütü, hemde normal süt de verebilirsin.. ama anne sütün yeterli olduğu için bence verme derim hem ek gıda alsin, hem de anne sütü bence daha iyi zaten çocuklara 1 yaşına kadar inek sütü verilmiyor eğer sütün yeterli değilse mecbur normal süt vereceksin. benim bebeğim şu an 14 aylık anne sütünden başka hiçbir şey de yemiyor 14 ay boyunca anne sütüyle besleniyor doktor yemek yedir diyor.. ama benim oğlum gene de yemiyor devamlı anne sütü eğer senin de sütün yeterli ise tavsiye etmem başka sütü vermeni anne sütü ile devam et onun için de zaten tüm besinler var ve anne sütü kadar sağlıklı bir şey de yok bazı sporcular bile anne sütünü satın alıyor düşün yani o kadar çok faydası var anne sütünün diyebileceğim bu kadar alti ayi geçiyorsa ek gıdala, bir de anne sütü ver.

0

hayır gerek yoktur çünkü anne sütü içeriğinde bebek için gerekli olan tüm besinler bulunmaktadır

1

ben bu soruyu eksik buldum anne sütü emen bebeğin kaç aylık olduğu ek gıdalara geçip geçmediği belirtilmemiş ki ... eğer bebek ilk üç aylık dilimdeyse ben ek herhangi bir gıdayı doğru bulmuyorum anne sütünden alması gereken herşeyi alıyor zaten ancak sorunun biraz kapsamlı ve detaylı olması durumunda cevaplar da daha tatmin edici olabilir